Σελίδες

10 Ιουλ 2012

Ψευτοαντιπαραθέσεις για να χάνεται η ουσία ...


Ολοταχώς προς τα πίσω, στην αλήστου μνήμης εποχή των σκυλοκαβγάδων ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μας γυρίζει η ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά. 
Η ...υψηλού επιπέδου κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ χτες εκφράστηκε με κατηγορίες περί «θατσερισμού», «πανικού και αδυναμίας», «χαμηλού επιπέδου παραλήρημα» κ.λπ. Οτιδήποτε δηλαδή μακράν της ουσίας της πολιτικής που θα εφαρμόσει αυτή και οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση έχει πυξίδα της τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ευρωενωσιακής του λυκοσυμμαχίας. Καβγαδίζουν για το πάπλωμα, για να κάνουν το λαό να ξεχάσει ότι μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι. Ασπάζονται και οι δύο τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις προς όφελος των μονοπωλίων που καρατομούν τα δικαιώματα των λαών.
Στο πλαίσιο αυτής της κοκορομαχίας για τις εντυπώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε χτες και την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας, απονέμοντάς του τα εύσημα επειδή έκανε «το αυτονόητο που θα
έπρεπε να πράξουν όσα στελέχη της κυβέρνησης σέβονται τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις έναντι των ψηφοφόρων τους». Ξέχασε, μάλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ ότι λίγες ώρες πριν ο Νικολόπουλος είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων των κομμάτων της συγκυβέρνησης και εγείρουν, όπως δήλωσε χτες ο Αλ. Τσίπρας, ζήτημα «πολιτικής και ηθικής τάξεως»!
Είναι βέβαιο ότι αυτού του επιπέδου η αντιπαράθεση θα συνεχίζεται, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να είναι ο άλλος πόλος του αστικού πολιτικού συστήματος. Και έτσι θα εγκλωβίζει τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε μονοπάτια ανεκτά από το σύστημα. Μακριά απ' την ουσία, ώστε να οδηγείται ο λαός σε λάθος συμπεράσματα. Εφαρμοσμένη τακτική και απ' το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια που την ακολουθεί κατά πόδας ο «αντικαταστάτης» του στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου