Σελίδες

9 Ιουλ 2012

Πάλη ταξική για να δει ο λαός χαΐρι


Τι είναι αυτό που συνδέει τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ώστε συντονισμένα να θριαμβολογούν για τις αποφάσεις της Συνόδου, ανεξάρτητα αν ο καθένας προσπαθεί να τις εκμεταλλευθεί για λογαριασμό της δικής του προπαγάνδας; 
Πρώτο, η ενιαία στρατηγική τους σε ό,τι αφορά την ΕΕ. Και τα τέσσερα κόμματα λένε ότι η λύση στα προβλήματα του λαού θα έλθει μέσα στην ΕΕ και σε συνεννόηση μαζί της. Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει για «ευρωπαϊκή λύση» στο ελληνικό ζήτημα, καλλιεργώντας τη δηλητηριώδη ψευδαίσθηση στο λαό ότι πρέπει να λιβανίζει την Ευρωένωση αν θέλει να σωθεί.
Δεύτερο, η διαχειριστική λογική, ανεξάρτητα αν ο καθένας συμπληρώνει το μείγμα της διαχείρισης με περισσότερα περιοριστικά ή επεκτατικά μέτρα. Είναι αυτός ο βασικός λόγος για τον οποίο οι διαχειριστικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται με αυτές που καταθέτουν μερίδες της πλουτοκρατίας, όπως και με εκείνες που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη λειτουργία της ΕΚΤ, το φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και πάει λέγοντας. 
Να γιατί το ΚΚΕ λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι δύναμη πραγματικής αντιπολίτευσης υπέρ του λαού απέναντι στη συγκυβέρνηση. Είναι καταδικασμένος να καταθέτει προτάσεις στο πλαίσιο της αστικής διαχείρισης, επειδή ακριβώς αναγνωρίζει σαν θέσφατο την Ευρωένωση του κεφαλαίου και θεωρεί τα μονοπώλια μοχλό για την ανάπτυξη.
Με αυτά τα κόμματα να εναλλάσσονται σε ρόλους κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ο λαός δεν πρόκειται να δει χαΐρι. Θα συνθλίβεται στις μυλόπετρες κάθε επόμενου συμβιβασμού ανάμεσα στις ανταγωνιζόμενες μερίδες του κεφαλαίου, που σημαίνει νέες θυσίες για να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση. 
Η διέξοδος για το λαό είναι μία: Πάλη για την παρεμπόδιση των μέτρων, με σταθερό το τιμόνι στη συγκέντρωση δυνάμεων για την ανατροπή της αστικής εξουσίας, για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου