Σελίδες

2 Ιουλ 2012

Μάριο Μόντι ...

Αλλο ένα δείγμα γραφής για το τι συμφέροντα εξυπηρετεί, έδωσε η «κυβέρνηση τεχνοκρατών» του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, με την νέα αντεργατική μεταρρύθμιση που εγκρίθηκε στα μέσα της βδομάδας από την Βουλή των Αντιπροσώπων.
Πρόκειται ουσιαστικά για κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, μεγαλύτερη ευκολία στους εργοδότες να απολύουν, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας της οικονομίας». 
Το μοτίβο είναι πανομοιότυπο με την επίθεση που εξαπολύουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ιδιαίτερα στην ΕΕ, όπου κλιμακώνεται η κρίση και αναζητείται διέξοδος για τους καπιταλιστές ρίχνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους.
Στην Ιταλία έχουν ήδη εφαρμοστεί μέτρα λιτότητας με
αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, αύξηση των απαιτούμενων χρόνων εισφορών, «πάγωμα» των συντάξεων από 936 ευρώ και άνω, επιβολή φόρου στα σπίτια, ενώ αναμένεται το φθινόπωρο αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 23%. 
Και όλα αυτά με την ανοχή και τις δήθεν «αγωνιστικές κορόνες» των συμβιβασμένων ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων που όλα αυτά τα χρόνια αποκοίμισαν τους εργάτες και αφόπλισαν το κίνημά τους με τους λεγόμενους «κοινωνικούς διαλόγους», στους οποίους επιμένουν και τώρα. 
Οι όποιες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται, προέρχονται από τις πιέσεις των εργαζομένων από τα κάτω και τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις της Ενωσης Συνδικάτων Βάσης, που συνδέονται με την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου