Σελίδες

5 Ιουλ 2012

Θέλουν να είναι χρήσιμοι «κοινωνικοί εταίροι»

Να αποδείξει τη χρησιμότητα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ως «κοινωνικού εταίρου» στη νομιμοποίηση των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων επιδιώκει ο Γ. Παναγόπουλος, που σπεύδει να δηλώσει έτοιμος για νέους «κοινωνικούς διαλόγους» και υπογραφή νέων «κοινωνικών συμφωνιών», όπως άλλωστε το έχει πράξει πολλές φορές στο παρελθόν. 
«Στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει ο κοινωνικός διάλογος, κοινωνικές συμφωνίες και τα αποτελέσματά τους, δεν υπάρχει σεβασμός. Εμείς είμαστε έτοιμοι μέσα σε αυτή τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, έχοντας κατακτήσει και εμείς εμπειρία από το τι έχει συμβεί να συνάψουμε μια συμφωνία αλλά κανένας μέχρι στιγμής δεν μας διαβεβαιώνει ότι θα γίνει σεβαστή μια οποιαδήποτε συμφωνία»,
δήλωσε χτες (στον ΣΚΑΪ) ο Γ. Παναγόπουλος, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η μοναδική έγνοια του είναι πως η κυβέρνηση και η εργοδοσία προτιμούν να «λύνουν» μονομερώς τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα και δε δίνουν στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ το ρόλο του «κοινωνικού εταίρου» που επιθυμεί διακαώς. 
Ομως, ο ίδιος ομολογεί ότι οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ δεν έχουν καμία διάθεση να αντιταχθούν στη στρατηγική της εσωτερικής υποτίμησης, δηλαδή της σφαγής των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο «νέο κλίμα» και τις «νέες ισορροπίες» που διαμορφώνονται, όπως λένε, στην ΕΕ, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τον επικίνδυνο ρόλο που παίζουν στο εργατικό κίνημα. 
Αποκαλυπτική η ανάλυση του προέδρου της ΓΣΕΕ: «Ο φόβος μου είναι ότι στον αρχικό σχεδιασμό κάποιων πολιτικών που είναι κυρίαρχες στους κόλπους της Ευρώπης ήταν ο ευρωπαϊκός νότος να μετατραπεί σε μια μεγάλη ζώνη "ελεύθερων συναλλαγών και ελεύθερων επενδύσεων". Αυτό νομίζω δεν μπορεί να συμβεί. Τώρα που υπάρχει αυτή η σχετική ισορροπία πολιτικών δυνάμεων νομίζω πως θα βρεθεί μια νέα ισορροπία στην Ευρώπη στον τομέα των επενδύσεων»... 
Τα σχόλια περιττεύουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου