Σελίδες

11 Ιουλ 2012

ΝΑΤΟικό λιμάνι ξανά ο Πειραιάς


Τρεις ΝΑΤΟικές φρεγάτες (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία) κατέπλευσαν χτες στο λιμάνι του Πειραιά και θα παραμείνουν έως την Παρασκευή 13 Ιούλη. Τα συγκεκριμένα πλοία ανήκουν στη μόνιμη ΝΑΤΟική ναυτική δύναμη της Μεσογείου (Standing Nato Maritime Group 2 - SNMG2). Πρόκειται για τα πλοία «FGS BAYERN», «TCG GEDIZ» και «FS COURBET» που ήρθαν από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπου πραγματοποίησαν ασκήσεις.
Μετά τον Πειραιά θα κατευθυνθούν στην Ανατ. Μεσόγειο για να ενταχθούν στην ΝΑΤΟική επιχείρηση «Active Endervor» που διεξάγει νηοψίες στα διερχόμενα εμπορικά πλοία, στο πλαίσιο του «αντιτρομοκρατικού» πολέμου. Η παρουσία τους στην περιοχή συνδέεται με την ευρύτερη συγκέντρωση
στρατιωτικών δυνάμεων ΝΑΤΟικών χωρών και της Ρωσίας, με τη Συρία να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα 13-16 Ιούλη 2012, θα καταπλεύσει στη Ρόδο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», το οποίο επίσης κατευθύνεται στην Ανατ. Μεσόγειο, για να ενταχθεί στην περιοχή ευθύνης του 5ου και του 6ου αμερικανικού στόλου, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο. Στην περιοχή ευθύνης του 5ου στόλου, η οποία εκτείνεται από τα στενά του Σουέζ, την Ερυθρά Θάλασσα, τα στενά του Ορμούζ, τον Κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο, κατευθύνεται και το αεροπλανοφόρο «USS Enterprise CSG» με την CVW 1 μοίρα μαχητικών αεροσκαφών.
Την παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων στον Πειραιά κατήγγειλαν με ανακοίνωση που εξέδωσαν η ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές Ειρήνης Πειραιά.Στον αντίποδα, ο εκλεγμένος με τη ΝΔ δήμαρχος της πόλης, Μ. Μιχαλολιάκος, έστρωσε κόκκινο χαλί στο δημαρχιακό μέγαρο για να υποδεχτεί χτες τον Γερμανό διοικητή της ΝΑΤΟικής αρμάδας, συνοδευόμενο από τον ακόλουθο Αμυνας της Γερμανίας στην Αθήνα και αξιωματικούς της ΝΑΤΟικής δύναμης.
Ο δήμαρχος Πειραιά έπλεξε το εγκώμιο του ΝΑΤΟ, που το χαρακτήρισε«εγγύηση ειρήνης και σταθερότητας, όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά για όλο τον κόσμο». Ο ίδιος δήλωσε απροκάλυπτα «οπαδός της ύπαρξης του ΝΑΤΟ, από την εποχή του ψυχρού πολέμου ακόμη, όταν στην Ελλάδα επικρατούσε ένας σκληρός αριστερισμός στη γενιά μου»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου