Σελίδες

13 Ιουλ 2012

Ντροπή..! στα «βαποράκια» του Μάνεση


Ξεδιάντροπα και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ο χτεσινός αστικός Τύπος, παίρνοντας τη σκυτάλη από τα ιντερνετικά site, έσπευσε με αναλυτικά ρεπορτάζ να προβάλει όλη την προπαγάνδα του Μάνεση και να διαδώσουν «σενάρια» για κλείσιμο του εργοστασίου. Επεσαν με λύσσα πάνω στους περήφανους απεργούς χαλυβουργούς που εδώ και εννιά μήνες παλεύουν παλικαρίσια για το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρέπεια. 
Λειτουργώντας σαν κανονικά «βαποράκια», έστησαν ρεπορτάζ, γράφοντας ό,τι τους διοχέτευσε ο μηχανισμός του Μάνεση για να συκοφαντήσουν τους απεργούς και το σωματείο τους στο οποίο, σε πείσμα της εργοδοσίας, επιμένουν να συσπειρώνονται, επειδή συνεχίζουν να αντιστέκονται. Χωρίς καμία ντροπή, όπως το ρεπορτάζ - περιβόλι της «Καθημερινής» που έφτασε στο σημείο να μιλά για «πλούσιο απεργιακό ταμείο», που «συντηρεί τους εργάτες που απεργούν».
Γιατί είναι τουλάχιστον ντροπή και προσβολή απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους, απλούς ανθρώπους, μικρά παιδιά, σωματεία, συλλόγους, επιτροπές κ.ά. αυτούς δηλαδή που εννιά μήνες τώρα έδωσαν από το υστέρημά τους ό,τι μπορεί ο καθένας, στηρίζοντας αυτούς τους ηρωικούς εργάτες που δίνουν μάχη για όλη την εργατική τάξη. Είναι ντροπή για τους άνεργους, τους συνταξιούχους που πήγαν εκεί και τρέμοντας κυριολεκτικά από συγκίνηση στήριξαν με ό,τι είχε απομείνει στη τσέπη τους και στο σπίτι τους. Είναι ντροπή για τα μικρά παιδάκια του δημοτικού, τους μαθητές, τους φοιτητές που προτίμησαν να δώσουν το λιγοστό χαρτζιλίκι τους για να στηρίξουν εργάτες που αντιστέκονται και δεν σκύβουν το κεφάλι. Γιατί αυτοί όλοι στήριξαν και στηρίζουν τους απεργούς.
Για να μη μιλήσουμε για τη γνωστή «οικολογική» ευαισθησία του συγκεκριμένου Ομίλου για το περιβάλλον που έχει καθαρίσει κάθε ρυάκι, ποταμάκι και παραλία της χώρας, αλλά αγνοεί επιδεικτικά την αποκάλυψη - βόμβα για το ραδιενεργό φορτίο του Μάνεση στο Βόλο που έχει αναστατώσει εργαζόμενους και όλη την κοινωνία. 
Είναι αυτό που λέμε στην κυριολεξία «κροκοδείλια δάκρυα» σε όλο τους το μεγαλείο..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου