Σελίδες

30 Ιουν 2012

Οι συνταξιούχοι είναι ...πλούσιοι άνθρωποι....


Την ώρα που η αστική τάξη πανηγυρίζει για τη σύνοδο κορυφής, ένα κύμα «λαϊκισμού» απειλεί τη χώρα. Δεν πρόλαβε να πηδήξει απ' το μπαλκόνι ένας συνταξιούχος που τον πετούσαν έξω από το σπίτι κι άρχισαν οι αναλύσεις: «πρέπει να είχε οικονομικά προβλήματα, εκτός από νοίκια χρωστούσε και τα κοινόχρηστα».
Μα τι είναι αυτά που λέγονται; Οι συνταξιούχοι - η μεγάλη μάζα τους που παίρνει την κατώτερη του ΙΚΑ - είναι ...πλούσιοι άνθρωποι. Παίρνουν 589 ολόκληρα ευρώ. Και πληρώνουν μόνο 38 ευρώ για ένα κουτί με ταινίες μέτρησης του ζακχάρου. Πληρώνουν μόνο 50 ευρώ κάθε 15 μέρες για τα χάπια της καρδιάς και του κυκλοφορικού. Τους περισσεύουν 450 ευρώ, δηλαδή περισσότερα απ' όσα διαθέτει ένας άνεργος. Κοιμούνται νωρίς κι έτσι δεν καίνε ρεύμα, τρώνε λίγο γιατί οι αρρώστιες τούς επιβάλλουν αυστηρές δίαιτες. Αρα; τους περισσεύει και καθαρό χρήμα στην τσέπη. Απόδειξη; Αντί να κοιμούνται στα παγκάκια πληρώνουν 250 και 300 ευρώ νοίκι. Αμα δεν είχαν, θα το πλήρωναν; Να δεις που άμα το ψάξει το πράγμα το κράτος θα ανακαλύψει ότι όλοι αυτοί δούλευαν «μαύρα» χρόνια και χρόνια κι
έτσι έχουν κάνει γερό κομπόδεμα, είναι δηλαδή και φοροφυγάδες και εισφοροφυγάδες.
Ας αφήσουν, λοιπόν, οι «λαϊκιστές» το κλάμα. Χρήμα υπάρχει, το 'χουν όχι μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά κι όλοι εκείνοι οι προνομοιούχοι με μισθό 511 ευρώ το μήνα, όπως θέλουν να πουν οι κονδυλοφόροι των αστών, αλλά δεν τους παίρνει και τα ρίχνουν στους λαϊκιστές.
***
Προσγείωση: «Επαναδιαπραγμάτευση» ήτανε και πέταξε. Εγινε σύνθημα προεκλογικά και εξασφάλισε μερικά εκατομμύρια ψήφους. Από αυτήν έμεινε πια μόνο μια ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού: Θα εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί. Δηλαδή θα συνεχιστεί το τσάκισμα του λαού. Οι κατάλληλοι άνθρωποι είναι ήδη στην κυβέρνηση, το βεβαιώνει η «Καθημερινή». Που φιλοξενεί, επίσης, την πρόβλεψη για την οδύνη που περιμένει τις λαϊκές οικογένειες από την εφαρμογή αυτής της πολιτικής.
Τα δεδομένα του μέλλοντος - αν οι εξελίξεις αφεθούν να καθορίζονται μόνο από τη δράση των καπιταλιστών - είναι ήδη ορατά: Κοντά στα 4 εκατομμύρια νοικοκυριά χρεωμένα σε βάθος χρόνου.
***
Τα καλύτερα, πάντως, έρχονται. Ηδη οι αναλυτές δείχνουν ότι αυτό που προβλήθηκε ως όνειρο, η ευρωπαϊκή ενοποίηση, είναι ένας εφιάλτης που όχι μόνο δεν εξασφαλίζει λαϊκή νομιμοποίηση, αλλά γίνεται και οδηγός για μεγάλες ανατροπές.
Καμιά συμπάθεια για τις αγωνίες των αστών.
Το κρίσιμο είναι να προστατευτεί η λαϊκή οικογένεια, να μείνουν όρθιοι οι εργάτες. Η σύσκεψη που γίνεται την επόμενη Δευτέρα για την οργάνωση αυτής της πάλης με αιχμή τα ζητήματα υγείας και φορολογίας είναι ένα βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση.
Η καθημερινή δράση των λαϊκών επιτροπών είναι ένα ακόμα.
Η προσπάθεια για καλύτερη οργάνωση των εργατών, για την ανατροπή των συσχετισμών, για το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας ώστε με καλύτερους όρους να γίνεται η αναμέτρηση με τα μονοπώλια, είναι τα επόμενα βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου