Σελίδες

16 Ιουν 2012

Χωρίς ντροπή


Λίγο η «θολούρα» τους (που τροφοδοτεί η προσπάθειά τους να πατούν σε δύο βάρκες), λίγο η αλαζονεία τους (που τροφοδοτεί και η στήριξή τους από μερίδες και επιτελεία της πλουτοκρατίας), εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγουν σε οτιδήποτε ακροβατισμούς μπορεί να φανταστεί κανείς, αρκεί να κρύψουν την αντιλαϊκή αποστολή που έχουν αναλάβει. 
Χτες, η «Αυγή» έφτασε να ισχυριστεί ότι η κριτική που κάνει το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ δεν «ανταποκρίνεται στην ιστορία και την αγωνιστική παράδοση του ΚΚΕ». Απομονώνοντας μια φράση που χρησιμοποίησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην πρόσφατη διακαναλική συνέντευξη, όπου ολοκληρωμένα εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή της κρίσης υπέρ των μονοπωλίων, η «Αυγή» συμπεραίνει: «Με τη λογική της νυν γραμματέως του ΚΚΕ, αν η Αλ. Παπαρήγα ήταν στις φυλακές το 1940, δεν θα έγραφε το γράμμα που έδωσε το αγωνιστικό και απελευθερωτικό πρόταγμα στα μέλη και τις δυνάμεις του ΚΚΕ».
Καλά, δεν ντρέπονται λιγάκι; 

Κατά τ' άλλα είναι αυτοί οι ίδιοι που βγάζουν σπυράκια στο όνομα και μόνο του τότε Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη, αλλά και στην Ιστορία του κινήματος μετά την απελευθέρωση που η αστική τάξη, πασχίζοντας να εγκαθιδρύσει το δικό της καθεστώς, το χτύπησε με τα όπλα. Και αυτοί βεβαίως σήμερα για τη συγκεκριμένη περίοδο έχουν πάρει θέση ενάντια στο ΚΚΕ και στο κίνημα και υπέρ των αστών. Ακριβώς γιατί δε θέλουν το λαό στην εξουσία. 
Προσπαθούν να καπηλευτούν την ιστορία των αγώνων του λαού μας που με ηγέτη το ΚΚΕ έγραψε ένδοξες σελίδες πάλης για να διαφεντεύει τον τόπο του. Και το έκανε αυτό κόντρα σε ντόπιους και ξένους υπηρέτες των ιμπεριαλιστών, δηλαδή κόντρα σε αυτούς τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει σήμερα πανέτοιμος να υπηρετήσει με κάθε τρόπο: Με την παραμονή στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, με τη στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας», με, με, με, με. 
Πάει πολύ λοιπόν το θράσος τους. 
Να πάψουν να μπερδεύουν ανόμοια πράγματα. 
Και, κυρίως, να πάψουν να ελπίζουν ότι το ΚΚΕ θα αλλάξει και θα παραιτηθεί από την επαναστατική του στρατηγική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου