Σελίδες

29 Ιουν 2012

Γιατί πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ;


Πανηγύρια ή για τα πανηγύρια εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ;
Δικαιώνεται υποτίθεται η πολιτική της σκληρής διαπραγμάτευσης, στην οποία σκληρή διαπραγμάτευση υποχώρησε ακόμα και η Μέρκελ. 
Ποια είναι όμως η νίκη την οποία κατήγαγε ο ευρωπαϊκός νότος;  Ποιο θα είναι το όφελος για τον φτωχό εργατόκοσμο ο οποίος καλείται άμεσα να πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του σε φόρους, με την ανεργία να κάνει απανωτά ρεκόρ, την σκληρή ανέχεια να βασανίζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, τις αυτοκτονίες να είναι καθημερινό φαινόμενο; 
Στη σύνοδο κορυφής λοιπόν συμφωνήθηκε να προωθηθεί  η τραπεζική δημοσιονομική και πολιτική ένωση της ευρωζώνης, αποφασίστηκε η απευθείας χρηματοδότηση των τραπεζών, για να αποκλιμακωθούν τα επιτόκια δανεισμού  σε Ισπανία και Ιταλία, από τους μηχανισμούς που υφίστανται. Αν μάλιστα οι συγκεκριμένες χώρες συμορφωθούν στους όρους της ΕΕ για λιτότητα και αναρδιαρθρώσεις , θα έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια των μηχανισμών. Άρα φτηνό και μπόλικο χρήμα για τα Ιταλικά και Ισπανικά μονοπώλια. Μνημόνιο θα υπάρξει ,όχι όμως τρόικα με την στενή έννοια των μέτρων αλλά θα υπάρχουν χρονοδιαγράμματα.


Πόσο καλύτερη θα είναι η ζωή των εργαζόμενων όταν απαραίτητος όρος είναι να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις; Δε φαντάζομαι βέβαια να χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση για το τι εννοούμε " πρέπει να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις". 
Αυτό λοιπόν είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ; Η βελτίωση των όρων χρηματοδότησης του κεφαλαίου; Άραγε αυτό δε σημαίνει χειροτέρευση συνθηκών ζωής για το λαό, γιατί όταν το κεφάλαιο γλεντάει, ο λαός πεινάει.
Διαβάστε τι δήλωσε η Ρένα Δούρου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για τη σύνοδο κορυφής.

"Η χθεσινή ημέρα της ευρωσυνόδου στις Βρυξέλλες ήταν απολύτως ενδεικτική του τι σημαίνει «σκληρή διαπραγμάτευση», με ξεκάθαρη τακτική και σαφείς στόχους. Η άσκηση συντονισμένης πίεσης από τους ηγέτες Ιταλίας και Ισπανίας, με τη στήριξη της Γαλλίας, ανάγκασαν τη γερμανική πλευρά να κάνει ένα μικρό βήμα πίσω στην αδιαλλαξία της, αποδεχόμενη τον πυρήνα των προτάσεων των δύο χωρών του νότου σχετικά με απευθείας στήριξη τραπεζών από τον Μηχανισμό σταθερότητας. Ισπανία και Ιταλία ανέτρεψαν την ατζέντα της Συνόδου, υποχρεώνοντας τις χώρες της Ευρωζώνης να αποδεχθούν μεγάλο τμήμα των αιτημάτων τους, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα προχωρήσουν σε έγκριση του Συμφώνου Ανάπτυξης, που είχε συμφωνηθεί λίγο νωρίτερα…
Η χθεσινή ημέρα θα πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα των κανόνων του αποτελεσματικού «διαπραγματεύεσθαι». 
Στον αντίποδα, η επιστολή Σαμαρά προς τους ευρωπαίους εταίρους, με την οποία ο Έλληνας Πρωθυπουργός δηλώνει απερίφραστα ότι «αποδέχεται», ότι «δεσμεύεται» και ότι θα… «επιταχύνει» την εφαρμογή του «Προγράμματος» (με «Π» κεφαλαίο όπως και οι… «Ιδιωτικοποιήσεις») ενώ μόλις στην τελευταία παράγραφο αναφέρεται στην ανάγκη… «τροποποίησης» λόγω της ανεργίας και της ύφεσης, σε συνδυασμό όμως και πάλι με την «επίτευξη των στόχων» του προγράμματος λιτότητας… Αποδεικνύεται έτσι εμπράκτως ότι δεν ήταν απλή παράλειψη η μη αναφορά στην επαναδιαπραγμάτευση το βράδυ των εκλογών της 17ης Ιουνίου από τον κ. Σαμαρά.
Πράγματι η χθεσινή ημέρα ήταν αποκαλυπτική: 
α) όταν υπάρχει πραγματική θέληση και τακτική για διαπραγμάτευση, υπάρχουν αποτελέσματα. 
Και β) όταν η προσέλευση στη διαπραγμάτευση γίνεται με όρους αποδοχής των αιτημάτων της απέναντι πλευράς, το αποτέλεσμα είναι προβλέψιμο. Και δεν είναι προς όφελος των «καλών μαθητών»…".

4 σχόλια:

  1. Λαέ μου ευκολόπιστε
    και πάντα προδομένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά απο αυτές τις δηλώσεις η Δουρου επάξια δικαιούται το υπουργείο παιδείας στην "αριστερη κυβέρνηση".
    Πολύ πρεμούρα , πολύ λιγουριά αυτά τα ευρωκομμουνιστολαμόγια...
    Γιατί άραγε?
    Προφανώς τάξανε στον ALEJIS, οι παγκόσμιοι αρχοντες των G20 (τζάμπα κάναμε επίσκεψη και ανάλογο γλείψιμο εκεί), την επόμενη κυβέρνηση.
    Ο λαός μας λέει : "ΜΗΝ ΤΑΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟ 'Η ΤΡΕΛΛΟ ..."
    Αν του τάξεις μετά πως τον σταματάς να δίνει συνεχώς διαπιστευτήρια στο σύστημα μέχρι που να πάρει το γλειφιτσούρι...
    Το γλειφιτσούρι της εξουσίας...
    Θα προσπαθεί συνεχώς, μέχρι να καταλάβει την ΚΑΡΕΚΛΑ να αποδείξει ότι ο σαμαράς, ο παπανδρέου, ο σημίτης , ο καραμανλής, ο μητσοτάκης μπροστά του είναι ανίκανοι και ο καλύτερος και πιο πιστός υπηρέτης της αστικής εξουσίας είναι ο ΣΥΡΙZΑ/PLUS...
    EINAI H ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ,
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ,
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΗ ΛΑΟ,
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ (βλέπε αγώνες που κάνανε στην ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και όπου αλλού τους έλαχε η ευκαιρία).
    ΔΗΛΩΣΗ ALEJIS:
    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ , ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ, ΠΑΛΙΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ, ΤΟΤΕ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΣΙΑΟΥΣSΕΣΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΩΣΤΑΤΗΣΑΜΕ ΤΟ 1968 ( ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΚ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ), ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ , ΓΑΜΩΤΟ.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΑΜΕ ΚΑΤΩ , ΤΟ 1992 ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΟΜΜΑ , ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ , ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΛΑΜΜΕΝΟ Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ 3 (ΤΡΕΙΣ) ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Η ΑΛΕΚΑ... ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟΠΙΣΩ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ... Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΚΑΛΕ!!!!
    ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ....
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝΕ. ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΑΚΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ...
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ DOGMATIKOI ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΔΩΡΑ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ...
    ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΛΙΓΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΡΩΞΕΤΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΜΑΣ , ΕΓΩ Ο ALEJISΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ... ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ , ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ, ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΜΕ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΚΟΕ, ΚΑΛΑ ΑΣΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΑΦΟΥ Η ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΣ,,, ΑΛΛΑ ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΜΑΝΑ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ALEJIS, ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΟΥΛΑ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΓΛΕΙΦΩ,, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ : ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ , ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ ..... ΕΞΟΥΣΙΑ....
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΩ ΝΟΣΗΡΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ( ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΟΛΟΚΚΗΡΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ) ,
    ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑΕ ΤΑ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΛΑΜΑ ΤΑ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ
    ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΕΚΑΚΙΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΑΠΑΤΕΩΝΑΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΚΡΟΑΠΑΤΕΩΝΑΚΙΑ.......... με ΤΣΙΠΡΑ αλλά χωρίς ΤΣΙΠΑ
      «Οι κυβερνώντες οφείλουν (...) να προστατέψουν (...) τους ίδιους τους εργαζόμενους στις εφορίες από τους - αναμενόμενα - αγανακτισμένους φορολογούμενους» (στην ΑΥΓΗ).
      ΚΑΙ
      Πολύ σαφή δήλωση (χτες) του.... βολευτή.... του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης στο ΣΚΑΪ. ........

      «Είναι η πρώτη Σύνοδος Κορυφής που πήρε αποφάσεις που έστω και ανεπαρκείς (...) Και την ώρα που αλλάζουν τα πράγματα έχουμε μια επιστολή Σαμαρά η οποία (...) δίνει όρκους απαρέγκλιτης εφαρμογής και πίστης στο οικονομικό πρόγραμμα (...) Αυτό μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ δε θα το έκανε, θα προσπαθούσε να αξιοποιήσει αυτή την κινητικότητα και να βάλει στο τραπέζι και το ελληνικό πρόβλημα ως κομμάτι του Ευρωπαϊκού την αποτυχία του μνημονίου (...) Χρειάζεται μια ευρωπαϊκή ασπίδα στο τραπεζικό σύστημα (...) Χρειάζεται μια ευρωπαϊκή ρύθμιση του χρέους (...) Χρειάζεται επίσης αντικατάσταση του μνημονίου 2 με ένα διαφορετικό πρόγραμμα που να μην εξασφαλίζει μόνο μακρύτερο χρόνο δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και βαθύτερο κούρεμα και εξασφάλιση κονδυλίων...»!!!................................................................!!!!!!!!!!
      Ας αναρωτηθούν οι άνθρωποι που τους ψήφισαν σε ποια απ' τις ενέργειες που «θα προσπαθούσε» να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνούσε και συμμετείχε στη Σύνοδο, αναγνωρίζουν τον εαυτό τους, τις ανάγκες τους, τις διεκδικήσεις τους. Σε ποια απ' τις ενέργειες που δηλώνει ότι θα κάνει όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αναγνωρίζει ο λαός τα δικά του συμφέροντα;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος30/6/12, 2:48 π.μ.

    Σύμφωνα λοιπόν με την Ρενά Δουρού, το μοντέλο της “ριζοσπαστικής αριστεράς”, το υπόδειγμα “ανατροπής” (δια της εχέφρονος “διαπραγμάτευσης”), είναι οι χειρισμοί δύο πολιτικών εκπροσώπων της ευρωδεξιάς του μεγάλου κεφαλαίου.
    Νέο κριτήριο για την “ριζοσπαστική αριστερά”: “ριζοσπαστική αριστερά” είναι αυτό που έχει ως ρητό μοντέλο και οδηγό της την ευρωπαϊκή δεξιά, τα φερέφωνα των κεφαλαιοκρατών των χωρών τους, φτάνει να μη λέγονται Μέρκελ και Σαμαράς.

    Και εις ανώτερα. Αν έχει καν “ανώτερα” απ’ αυτό, δεν ξέρω.

    Ρόμπες. Ρόμπες και πάλι Συριζορόμπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή