Σελίδες

22 Ιουν 2012

Με "αντιδεξιά" ρητορεία η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ


«Η νέα τρικομματική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να βαδίσει έξω από το μνημονιακό δρόμο», ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να ισχυρίζεται ότι το μνημόνιο είναι η αιτία της κρίσης και ότι η απαλλαγή απ' αυτό είναι δυνατή αλλά και ικανή προϋπόθεση για να εξασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία!!! 
Συγκαλύπτοντας συνειδητά το μέγεθος και την οξύτητα της καπιταλιστικής κρίσης, που βαθαίνει απειλητικά, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίζει λαϊκές συνειδήσεις σε αυταπάτες που καθιστούν ευάλωτο το λαό στα χειρότερα που έρχονται.
Στην ανακοίνωσή του επικρίνει τις «επιλογές των προσώπων στα υπουργεία» αλλά και τις «διαφαινόμενες προγραμματικές συγκλίσεις των τριών κομμάτων» που, κατά την εκτίμησή του, «δείχνουν μια κυβέρνηση με σαφές δεξιό περιεχόμενο και προσανατολισμό». 

Η άλλων εποχών ρητορεία σκοπό έχει να συσκοτίσει το αντικειμενικό γεγονός ότι η πολιτική και αυτής της κυβέρνησης, όπως και όποιας άλλης, στο πλαίσιο της ΕΕ και της εξουσίας των αστών, δεν έχει κανένα περιθώριο διαφοροποίησης απ' τη βαθιά αντιλαϊκή στρατηγική που υπηρετεί σ' αυτές τις συνθήκες τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, δεν παραλείπει να διακηρύξει ότι ο ίδιος θα σταθεί«συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις», αν και έχει ήδη διαμηνύσει στους ενδιαφερόμενους ότι πρόθεσή του δεν είναι να σταθεί εμπόδιο στο έργο της κυβέρνησης και ότι θα υπερασπιστεί «τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας», τα οποία ταυτίζει με «την έξοδο από τα καταστροφικά μνημόνια και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης», εξωραΐζοντας το χαρακτήρα και την αντιλαϊκή στρατηγική της λυκοσυμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου