Σελίδες

8 Ιουν 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ψηφοθηρεί ασύστολα με ακάλυπτες επιταγές


Εφησυχάζει το λαό ότι στην Ελλάδα και την ΕΕ των μονοπωλίων «πνέει άνεμος αξιοπρέπειας και ελπίδας»
Να προσεταιριστεί την κρίσιμη εκλογική μάζα των δημοσίων υπαλλήλων επιχειρεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι δηλώσεις χτες του Αλ. Τσίπρα, μετά την επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, όπου μίλησε για «άρτια εκπαιδευμένο στελεχικό δυναμικό, για τις δυνατότητες της δημόσιας διοίκησης να παράξει έργο», επιρρίπτοντας τις ευθύνες για τις «παθογένειες» στις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν και επέβαλαν «κομματοκρατία, πελατειακές σχέσεις» και στην «έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού» κ.ά.
Ο ίδιος υποσχέθηκε «ένα δημόσιο αξιοκρατικά δομημένο» και όχι απολύσεις - ανέφερε ότι «θα εμπιστευτούμε τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης», που «είναι ένα εργαλείο για την άσκηση πολιτικής, για να γίνει πιο αποτελεσματικό το κράτος, για να μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη με κοινωνική ανταποδοτικότητα».
Προχτές το βράδυ απ' την Ελευσίνα το υποσχεσιολόγιο του Αλ. Τσίπρα προσαρμόστηκε στις ανάγκες της περιοχής και περιέλαβε τη δημιουργία θέσεων εργασίας με προστασία του περιβάλλοντος. Εκτός τόπου και χρόνου και για την αποκοίμιση του λαού, σε μια φάση που η κρίση οξύνεται και που τύμπανα πολέμου ηχούν στην περιοχή μας, ισχυρίστηκε ότι «φυσάει ήδη στα σταυροδρόμια της
Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου ο άνεμος της Δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και της ελπίδας του ελληνικού λαού»!
Επιτέθηκε στη ΝΔ, επικρίνοντάς την για κινδυνολογία, για να κρύψει ότι το κόμμα του είναι η άλλη όψη του νομίσματος που καλλιεργεί επικίνδυνο εφησυχασμό. Πράττοντας αυτό ακριβώς, δήλωσε ότι η ακύρωση του μνημονίου είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Βουλής και δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια ούτε πρόκληση στους δανειστές, οι οποίοι - προεξόφλησε - δεν πρόκειται «να ρίξουν λάδι στη φωτιά της Ευρωζώνης που μαίνεται»! Δεν είπε βέβαια ότι η δανειακή σύμβαση είναι πακέτο με το μνημόνιο και προϋποθέτει την εφαρμογή των μέτρων που αυτό προβλέπει για την απρόσκοπτη εκταμίευση των δόσεων.
Παίζοντας σκόπιμα με τις λέξεις, πρόσθεσε ότι το μνημόνιο δεν είναι ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας, αλλά είναι«η δημοσιονομική σταθερότητα και εξυγίανση», υπονοώντας ότι υπάρχει άλλη διαχειριστική συνταγή που μπορεί να ικανοποιεί τα μονοπώλια και ταυτόχρονα τις ανάγκες του λαού.
Στα παραπάνω πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει και θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές και πως «όσοι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωζώνης σήμερα μας απειλούν με διακοπή του δανείου, αύριο θα διαπραγματευτούν μαζί μας»! Σε όλους αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει διαμηνύσει ότι τα δάνειά τους θα αποπληρωθούν στο ακέραιο απ' το λαό, κάτι που προϋποθέτει νέες αιματηρές θυσίες.
Κι ενώ δήλωνε όλα αυτά, την ίδια στιγμή επέκρινε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί θεωρούν ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι προεκλογική αίθουσα κάπου στην Ελλάδα, γεμάτη από ευήκοα ώτα, για να κοροϊδεύουν χωρίς συνέπειες και ότι η αναξιοπιστία τους θα τύχει κατανόησης». Εκρυψε βέβαια ότι η «αναξιοπιστία» δεν αφορά στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, που διαπραγματεύτηκαν επάξια για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας, αλλά στο ελληνικό κράτος, απ' το οποίο, όποια κυβέρνηση κι αν βγει, θα απαιτηθεί τήρηση των συμφωνηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου