Σελίδες

12 Ιουν 2012

ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟ Κ.Κ.Ε. ?


Ας σκεφτούν οι εργαζόμενοι και όλα τα λαϊκά στρώματα. Ποια διακυβέρνηση μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους; Ποια κυβέρνηση μπορεί να τούς εξασφαλίσει μόνιμη δουλειά, εισόδημα που να καλύπτει όλες τις ανάγκες τους, ξεκούραση, Υγεία, Πρόνοια, μόρφωση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, παιδικούς σταθμούς, στέγη, επαρκή και ποιοτική διατροφή, ελεύθερο χρόνο; Κυβερνήσεις που θα δουλεύουν για λογαριασμό των επιχειρηματιών, μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που τάζουν κάποια ψίχουλα με προϋποθέσεις;
Και τα κεντροδεξιά και τα κεντροαριστερά σχήματα που διεκδικούν τη διακυβέρνηση έχουν έναν κοινό στόχο. Λένε: "Πάση θυσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση" των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, άρα με μέτρα και κατευθύνσεις αντιλαϊκές, με στρατηγική πέρα για πέρα αντεργατική. Γιατί και κάλυψη των εργατικών λαϊκών αναγκών και ανάπτυξη προς όφελος των καπιταλιστών δε γίνεται με τίποτα.
Και κέρδη για το κεφάλαιο και προκοπή για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους είναι ασυμβίβαστα. Στην ουσία, όλα όσα έχει ανάγκη ο εργαζόμενος λαός δεν θα μπορεί να τα απολαύσει ούτε στη δευτέρα παρουσία.
Ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που ορθώνει το ανάστημα και δε θα συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στις στρατιωτικές επεμβάσεις, στις πολιτικές απειλές και εκβιασμούς εναντίον των λαών που θέλουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Δεν παίρνει μέρος, με οποιονδήποτε τρόπο, στον ανταγωνισμό για τη ληστεία του πλούτου που ανήκει στους λαούς. Μια κυβέρνηση που μετέχει στον πόλεμο και στον ανταγωνισμό είναι επικίνδυνη και αντιλαϊκή στο εσωτερικό, απέναντι στο δικό της λαό. Ο λαός δεν έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση με Ραυτόπουλους που έχουν ξεπουλήσει την εργατική τάξη, με Κοτσακάδες πρώην πρωτοπαλίκαρα του Τσοχατζόπουλου που έπαιξαν βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες του λαού.
Για ποια διακυβέρνηση παλεύει το ΚΚΕ, σε ποια διακυβέρνηση αναλαμβάνει πρωταγωνιστική ευθύνη; Το ΚΚΕ παλεύει για να αναδείξει ο λαός, με εμπροσθοφυλακή την κοινωνικοπολιτική συμμαχία της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολουμένων στην πόλη και στην ύπαιθρο, με συνειδητή του οργάνωση, συμμετοχή και θέληση: ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Αυτή η κυβέρνηση αξίζει στο λαό.
Αυτό σημαίνει η εργατική τάξη να κάνει κουμάντο εκεί που παράγεται ο πλούτος, σημαίνει να έχει ανατραπεί ο υπέρτατος νόμος που είναι πάνω από οποιοδήποτε νόμο ψηφιστεί στη βουλή, αυτός του κέρδους για το κεφάλαιο. σημαίνει εξουσία που θα ασκείται μέσω της οργάνωσης των εργαζομένων πρώτα απ' όλα στους τόπους δουλειάς. Η συμμετοχή σε αυτή την οργάνωση θα εξασφαλίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων, του λαού στη διεύθυνση της παραγωγής, στην διακυβέρνηση και τον έλεγχο. Στις αποφάσεις και στην υλοποίησή τους. Στην ανάδειξη λαϊκών αντιπροσώπων σε όλες τις βαθμίδες της εξουσίας. Σημαίνει ότι θα αξιοποιηθεί άμεσα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών ο τεράστιος πλούτος που παράγεται ήδη σ' αυτή τη χώρα και σήμερα μεταφράζεται σε κέρδη στο χρηματιστήριο, καταθέσεις στην Ελβετία, επενδύσεις στα Βαλκάνια και στο Λονδίνο, νέα πλοία που ναυπηγούνται στην Κίνα. Σημαίνει ότι θα απελευθερωθούν οι αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας που είναι πλούσια σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ενεργειακές πηγές, ορυκτό πλούτο, που έχει τη βάση για μεγαλύτερη αγροτική και βιομηχανική παραγωγή.Σημαίνει επίσης όργανα αντιπροσωπευτικά που δεν θα αποτελούνται από επαγγελματίες βουλευτές, αλλά από εκπροσώπους των εργατών αιρετούς και ανακλητούς, χωρίς κανένα υλικό προνόμιο για αυτή τη συμμετοχή τους.
Στη διακυβέρνηση αυτής της λαϊκής εξουσίας, το ΚΚΕ θα έχει αποφασιστικό και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτήν την πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας προβάλλει το ΚΚΕ στο λαό. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ούτε στιγμή να παραπλανηθούν από την αναβίωση του παλιού και απατηλού συνθήματος «Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία» ούτε να υποκύψουν στην τρομοκρατία της ΝΔ περί ευρώ και ευρωζώνης... Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που λέει καθαρά ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα βρεθεί στο δρόμο της οργάνωσης της λαϊκής αντεπίθεσης, της ισχυροποίησης του εργατικού κινήματος και της λαϊκής συμμαχίας, στην προοπτική για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, είναι που θα κρίνει τη θέση στην οποία θα βρεθεί ο λαός την επόμενη μέρα. Και ο λαός πρέπει να είναι πρωταγωνιστής, με ισχυρό ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου