Σελίδες

26 Ιουν 2012

Η Λ. Κανέλλη για τη μήνυση των αστυνομικών και η σχετκή ανακοίνωση του ΚΚΕ



Η Ενωση Αστυνομικών Κοζάνης παρερμηνεύει συνειδητά τα όσα είπε η βουλευτής του ΚΚΕ σε τηλεοπτική συνέντευξη
Σε μια ενέργεια που υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα σε βάρος του ΚΚΕ, προχώρησε η Ενωση Αστυνομικών Κοζάνης, καταθέτοντας χτες μήνυση εναντίον της βουλευτή του Κόμματος Λιάνας Κανέλλη για εξύβριση, επικαλούμενη απόσπασμα από δηλώσεις της σε τηλεοπτική
εκπομπή πριν από τις εκλογές. Απ' το συγκεκριμένο απόσπασμα, όμως, προκύπτει ως συμπέρασμα ακριβώς το αντίθετο απ' αυτό το οποίο επικαλείται η Ενωση Αστυνομικών Κοζάνης, για να στοιχειοθετήσει τη μήνυση εναντίον της, γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα ως προς τα κίνητρά της.
Μιλώντας στη συγκεκριμένη εκπομπή, η Λιάνα Κανέλλη κλήθηκε να σχολιάσει την επίθεση σε βάρος της από τον τραμπούκο χρυσαυγίτη και στην απάντησή της αναφέρθηκε συνολικά στο θερμοκήπιο μέσα στο οποίο φύονται τέτοια φαινόμενα. Είπε μεταξύ άλλων:
«Mε την αστυνομία έχω ένα πρόβλημα. Εχω ένα πρόβλημα. Οπου δεν υπάρχει, ξεφυτρώνουνε φαινόμενα. Με κάτι πιτσιρικαρίες που σταματάνε κόσμο και λένε δώσ' μου ταυτότητα και δεν περνάς μάγκα. Αυτά δεν είναι δημοκρατία. Αυτά είναι τρύπες της δημοκρατίας. Μαζεύονται πέντε - πέντε, δέκα φασιστοτσόγλανα και ρωτάνε "δώσ' μου την ταυτότητά σου και ποια είσαι εσύ" και ελέγχουν το κράτος. Τι είναι αυτά; Ποιος τα δέχεται αυτά; Εκεί έπρεπε να έχει αρχίσει να εξεγείρεται ο κόσμος για να μη φουντώσουνε. Αλλά άμα και το κράτος δεν είναι παρόν και δεν σου εξασφαλίζει αυτό που πρέπει να σου εξασφαλίζει, μένει η τρύπα τόση, μπαίνει ο οχτρός».
Επικαλούμενη το παραπάνω απόσπασμα, η Ενωση καταγγέλλει την Λιάνα Κανέλλη για εξύβριση σε βάρος των αστυνομικών, όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο χαρακτηρισμός δεν απευθύνεται στην αστυνομία. Από αυτή τη σκοπιά, προκύπτουν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με το λόγο για τον οποίο η Ενωση Αστυνομικών Κοζάνης παριστάνει πως δεν αντιλαμβάνεται τι ακριβώς λέει η βουλευτής του ΚΚΕ και παρερμηνεύει σκόπιμα τα λεγόμενά της, για να στοχοποιήσει την ίδια και το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη μήνυση της Ενωσης Αστυνομικών Κοζάνης κατά της Λιάνας Κανέλλη: «Η μήνυση που αποφάσισε να καταθέσει το ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Κοζάνης κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, αποτελεί ενέργεια πολιτικά σκόπιμη, που τα κίνητρά της δημιουργούν ερωτηματικά. Το απόσπασμα της προεκλογικής συνέντευξης την οποία επικαλούνται, έχει ακριβώς το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που αναφέρουν ως βάση της μήνυσής τους. Η μήνυση κατά της βουλευτού του ΚΚΕ έχει κατ' επέκταση ως στόχο το ΚΚΕ και έτσι θα αντιμετωπιστεί. Η Λιάνα Κανέλλη θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της».
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι δηλώσεις της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη δεν αφορούν και δεν θίγουν τους αστυνομικούς. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι υπάρχουν διάφορες ομάδες οι οποίες πολλές φορές έχουν την συμπεριφορά που περιέγραψε. Εξάλλου, ακόμα και από πανελλαδικά συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών επιβεβαιώνεται η παραπάνω εκτίμηση για περιστατικά και φαινόμενα τέτοιου είδους για τα οποία έχουν γίνει δημόσιες καταγγελίες. Γι' αυτό το λόγο, προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά ο υπερβάλλων ζήλος της τοπικής ένωσης Κοζάνης να πάρει αυτή την πρωτοβουλία για μήνυση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου