Σελίδες

21 Ιουν 2012

Ομολογίες Α. Κοτσακά...


Δέκα μέρες πριν τις εκλογές ο Α. Κοτσακάς, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου, με ανακοίνωση κατήγγειλε τη στοχοποίησή του ώστε να πληγεί «εξ αντανακλάσεως ο ΣΥΡΙΖΑ». Οπως δήλωνε, τον στηρίζει εκλογικά και τίποτα άλλο πέραν αυτού και πως όσα γράφονται περί «οργανωτικού νου»κ.ά. δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αφού έχει αποσυρθεί στη Χίο και συνεπώς η συμμετοχή του στα κοινά είναι μικρή.
Χτες στο «Κανάλι 1» δήλωσε: «Πριν από 1,5 χρόνο, τώρα πια μπορώ να λέω κάποια πράγματα, εγώ και πολλά άλλα στελέχη αποχωρήσαμε από το ΠΑΣΟΚ (...) Υπήρξαν συζητήσεις (...) και υπήρχε πρόταση να κατεβούμε ως πασοκογενές κόμμα. Η άποψη μου ήταν ότι κάτι τέτοιο (...) όχι μόνο δε θα συνέβαλλε θετικά, αλλά θα συνέβαλλε στην περαιτέρω πολυδιάσπαση της Αριστεράς στη χώρα μας (...) Είπαμε ότι δεν κατεβαίνουνε σαν κόμμα στις εκλογές αλλά αντίθετα θα επιδιώξουμε να υπάρξει στη χώρα μια κυβερνητική Αριστερά. Μια μεγάλη Αριστερά που θα έχει δυναμική. Δεν πίστευα σε αυτά τα ποσοστά για να είμαι ειλικρινής. Κάναμε όμως προσπάθεια, κάναμε μια διακήρυξη, συζητήσαμε με όλα τα κόμματα και τις συλλογικότητες (...) Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε έναν χώρο υποδοχής αλλά και έκφρασης των πασοκογενών δυνάμεων που έχουν ήδη αποδεσμευτεί ή θα αποδεσμευτούν στο μέλλον».
Στην ερώτηση αν «στη χάραξη πολιτικής παίζει ρόλο η δική τους άποψη» απαντά: «Προφανώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 4.5% είχε μια άλλη απεύθυνση στο κοινωνικό σύνολο. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 28% έχει μια εντελώς διαφορετική απεύθυνση (...) θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση, είμαι βέβαιος για αυτό». Ο Αντ. Κοτσακάς διαψεύδει τον εαυτό του και τα όσα ισχυριζόταν δέκα μέρες πριν τις εκλογές. Επιβεβαιώνει όμως την οργανωμένη αιμοδοσία του ΣΥΡΙΖΑ από δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και την προσπάθεια ανασύστασης της σοσιαλδημοκρατίας ως προϋπόθεση για να σταθεροποιηθεί το αστικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.

1 σχόλιο:

  1. Αριστερά δεν είναι οι απάτες που σπέρνουν αυταπάτες.
    Αριστερά δεν είναι η δημαγωγία και ο λαικισμός.
    Αριστερά δεν είναι η κοροιδία του λαού.
    Αριστερά δεν είναι η λασπολογία, ο γκεμπελισμός και οι πραχτικές Μανιαδάκη.
    Αριστερά δεν είναι η υποταγή στα αφεντικά της αστικής τάξης.
    Αριστερά δεν είναι οι ανήθικες και συκοφαντικές τακτικές διανθισμένες με άπειρο ψέμμα.
    Αριστερά δεν είναι να βάζεις το λαικό κίνημα σε εφυσηχασμό και να λες ότι εμείς δεν κατεβάζουμε τον λαό στο δρόμο για να αντισταθεί στην λαίλαπα που του αφαιρούν την ζωή του.
    Αριστερά δεν είναι αυτή που υπόσχεται ότι θα λύσει τα προβλήματα σου δι' αντιπροσώπου στην βουλή και σε βάζει σε βαθύ και μακάριο ύπνο.
    Αριστερά δεν είναιτα λαοπλάνα συνθήματα της δεκαετίας του 1980 του Ανδρέα Παπανδρέου.
    Αριστερά δεν είναι να κλέβεις τα συνθήματα άλλων , με τους οποιοίους δεν έχεις καμμία ιδεολογική συγγένεια.
    Αριστερά δεν είναι να εκβιάζεις το λαό με συνθήματα "Συριζα ή χάος.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή