Σελίδες

7 Ιουν 2012

Απροκάλυπτη επίθεση στη Βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάννα Κανέλλη, από το φασίστα Κασιδιάρη




Αυτά είναι τα ατράνταχτα επιχειρήματα και το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής!
Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους τους στήριξαν και συνεχίζουν να τους στηρίζουν…



Tραμπούκικη επίθεση από τον εκπρόσωπο Τύπου της «Χρυσής Αυγής», Ηλία Κασιδιάρη, δέχτηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, στη διάρκεια πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1, όπου ήταν προσκεκλημένη εκ μέρους του
Κόμματος. Νωρίτερα, το στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» είχε επιτεθεί με βρισιές στην Λιάνα Κανέλλη και στην εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Δούρου, ενάντια στην οποία εκσφενδόνισε ένα ποτήρι με νερό. Ο τραμπούκος χρυσαυγίτης αρχικά έσπρωξε την Λιάνα Κανέλλη και στη συνέχεια τη γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, την ώρα που ο παρουσιαστής της εκπομπής, Γ. Παπαδάκης, προσπαθούσε όρθιος να τον εμποδίσει.
Η εκπομπή διεκόπη για λίγα λεπτά. Σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων, τεχνικών και άλλων εργαζομένων στον ΑΝΤ1, αρχικά απομάκρυναν τον τραμπούκο από το πλατό και στη συνέχεια τον οδήγησαν σε ένα γραφείο με τζαμαρία. Εκεί άρχισε να βγάζει φωτογραφίες με το κινητό του όσους ήταν απέξω, απειλώντας τους ότι κάλεσε 100 μέλη της «Χρυσής Αυγής» για βοήθεια. Λίγο αργότερα άνοιξε την πόρτα, έφυγε, βγήκε από το κτίριο, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε.
Αμεσα παρενέβη στην εκπομπή τηλεφωνικά ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για να καταγγείλει εκ μέρους του Κόμματος τους τραμπουκισμούς του Χρυσαυγίτη. Στην παρέμβασή του σημείωσε: «Δεν βρίσκω λόγια καταγγελίας και αγανάκτησης για τους άνανδρους τραμπούκους, τους αντικομμουνιστές, αυτή την πολιτική αλητεία, η οποία εμφανίζεται και έχει το θράσος απέναντι στον ελληνικό λαό ως προστάτης του. Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ με τέτοιες ενέργειες; Είναι μακριά νυχτωμένοι. Εχει αντιμετωπίσει τέτοιους πάρα πολλούς στην 94χρονη ιστορία του και δεν υπάρχει δύναμη η οποία θα το καταβάλει.
Αντίθετα δυναμώνει το πείσμα μας στην πάλη για την κοινωνική ανατροπή διότι μόνο αυτή μπορεί να αντιμετωπίσει τους χιτλερικούς, που είναι μαστίγιο του συστήματος. Το σύστημα δε διαθέτει μόνο το καρότο, διαθέτει και το μαστίγιο. Εμείς λέμε λοιπόν ότι οι εργαζόμενοι που έχουν παρασυρθεί και ψήφισαν τη "Χρυσή Αυγή" πρέπει να την εγκαταλείψουν τώρα, να συστρατευτούν με την τάξη τους και όχι με τους εχθρούς της τάξης τους. Και εκφράζω και τη συμπάθειά μου στους παρόντες».
Παρέμβαση έκαναν επίσης οι εκπρόσωποι άλλων κομμάτων. Λίγο μετά το περιστατικό, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα προκειμένου να καταδικάσει την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στην βουλευτή του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη και να εκφράσει τη συμπαράστασή του.
Αντιδράσεις κομμάτων και φορέων
Με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις τους, τα κόμματα και άλλοι φορείς κατήγγειλαν το τραμπούκικο περιστατικό με τον χρυσαυγίτη. Σε ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας,σημειώνει πως «η βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τσιόδρας, ανέφερε ότι η «η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη». Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς δήλωσε ότι «η βία και η πρόκληση είναι φαινόμενα βαθιάς παρακμής» και ότι «δεν πρέπει να τα αφήσουμε να διαιρούν τον ελληνικό λαό».
Για «εγκληματική οργάνωση» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, μίλησε για «κίνδυνο εκφασισμού της κοινωνίας». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, επέρριψε ευθύνες για το περιστατικό στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που «νομιμοποίησαν τους φασίστες με τα τσεκούρια για να στηρίξουν τα μνημόνια και το 4ο Γερμανικό Ράιχ, τους συγκυβερνήτες Βενιζέλο και Σαμαρά»«Η ίδια η κοινωνία οφείλει να απομονώσει αυτήν την ιδεολογία, η οποία μετατρέπεται και σε εγκληματική πράξη», είπε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.
Εντονη ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, Γ. Λουκαΐδη, να τονίζει πως «η φασιστική Ακροδεξιά βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις ανισότητες που προκαλεί το καπιταλιστικό σύστημα και εκμεταλλευόμενη την ανοχή ή και στήριξη, τόσο σε πολιτικό όσο και σε άλλα επίπεδα, αποθρασύνεται, αλλά ταυτόχρονα δείχνει και το πραγματικό της πρόσωπο. Τον μισαλλόδοξο αντικομουνισμό». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση του εκπροσώπου της ΕΔΟΝ Χ. Καραπάνου ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει ότι «ο φασισμός ως ιδεολόγημα είναι παράγωγο του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος».
Καταδικαστική ανακοίνωση εξέδωσαν ακόμα η ΕΣΗΕΑ, η ΠΟΕΣΥ, το ΕΣΡ, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας και άλλοι. Αίσθηση προκάλεσε το ψήφισμα που εξέδωσε κατά πλειοψηφία η Διοίκηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν στη χτεσινή συνεδρίαση, πρότειναν την απερίφραστη καταδίκη της τραμπούκικης επίθεσης του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής».
Αντί αυτού, η πλειοψηφία της διοίκησης κρύφθηκε πίσω απ' ένα γενικό ψήφισμα με το οποίο «καταδικάζει τις απαράδεκτες συμπεριφορές, προκλήσεις και φαινόμενα βίας από και εναντίον εκπροσώπων κομμάτων» και σημειώνει ότι «στις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που ζει η χώρα, είναι ανάγκη οι πολίτες να επιδείξουν σύνεση και ψυχραιμία και ενωμένοι να καταδικάσουν τις ακρότητες απ' όπου κι αν προέρχονται».
Συνεχίζουν την πρόκληση
Το περιστατικό του τραμπουκισμού προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, Ε. Ράικου, η οποία έδωσε εντολή για άμεση σύλληψη του Ηλ. Κασιδιάρη για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση. Η εντολή δόθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και αφορά στο αδίκημα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος της Λ. Κανέλλη. Από την πλευρά της, η Ρ. Δούρου κατέθεσε μήνυση κατά του Ηλ. Κασιδιάρη. Ο Χρυσαυγίτης, μέχρι στιγμής, διαφεύγει της σύλληψης.
Από την πλευρά της, η «Χρυσή Αυγή» έδωσε συνέχεια στην πρόκληση. Σε ανακοίνωσή της συνεχίζει τις ύβρεις σε βάρος του ΚΚΕ, χαρακτηρίζει«ατυχές περιστατικό» την τραμπούκικη επίθεση, ανακοινώνει ότι κηρύσσει εμπάργκο στα ΜΜΕ που «επί σειρά ετών λασπολογούν» σε βάρος της και προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός, ισχυριζόμενη ότι η Λιάνα Κανέλλη«χειροδίκησε» σε βάρος του Η. Κασιδιάρη και αυτός απλά απάντησε!

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/6/12, 11:32 π.μ.

    ο λαός πρέπει να διορθώσει τη ψήφο του !!!Οι ναζί πρέπει να μπουν στη θεση που τους έβαλε η ιστορία!!!
    Αυτοί που έσπειραν τη φρίκη στη χώρα μας στην Ευρώπη και στο κόσμο με τις εκατόμβες των νεκρών δεν έχουν θέση στο κοινοβούλιο. Και αυτοί που τους πριμοδοτούν με τις πολιτικές τους πράξεις για συγκεκριμένα συμφέροντα πρέπει να τιμωρηθούν από τον Ελληνικό λαό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αυγό του φιδιού έσπασε και το φίδι βγήκε σεργιάνι στην κοινωνία μας. Τώρα δίνει μήνυμα στο σύστημα πώς θα το σώσει και πώς θα λύση τα προβλήματά του. Και αναμένει το μήνυμα – πρόσκληση μόλις τεθεί σε κίνδυνο η εξουσία του κεφαλαίου. Ένας μικρός Χίτλερ στη χώρα μας.


    Καιρός να συνειδητοποιήσει ο λαός τον κίνδυνο που τον απειλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/6/12, 11:57 π.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=MG09JbNVJoI&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/6/12, 12:24 μ.μ.

    Στα μαύρα χρόνια μετά τον πόλεμο και τον εμφύλιο μπαίνουν μέσα στο μαγαζί της Μπέλλου μια παρέα χίτες φασισταριά.
    Της ζητάνε να πει του Αητού τον γιο (τραγούδι για το βασιλια) και αυτή αρνείται επίμονα από ιδεολογία.
    Την σπάνε στο ξύλο και διαλάνε το μαγαζί ενώ κανένας "αρσενικός" από το μαγαζί ή από την ορχήστρα δεν τολμάει να...
    την υπερασπιστεί.
    Την Δούρου σήμερα την υπερασπίστηκε γυναίκα και μπράβο της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/6/12, 1:01 μ.μ.

    Ο φασίστας κάνει επίθεση σε Κανέλλη και Δούρου!
    Το ναζιστικό κτήνος χτυπάει την Κανέλλη...
    Αυτή η νεοφασιστική πρόκληση μπορεί να μείνει χωρίς "απάντηση";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/6/12, 1:22 μ.μ.

    Μια απάντηση που από τότε τσούζει και τους φασίστες και τα αφεντικά τους.
    τους την ξαναθυμίζω:

    http://worldsfamousphotos.com/wp-content/uploads/2007/04/reichstag_flag.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/6/12, 4:45 μ.μ.

    Μετά την επίθεση η Κανέλλη είπε πως δε θα κάνει μήνυση, γιατί αυτά πρέπει να τα πολεμάς με πολικά μεσα όχι κουβαλώντας την αστυνομία…

    Ο Κασιδιάρης από την φιδότρυπα που έχει χωθεί για να γλιτώσει από την σύλληψη και το αυτόφωρο είπε πως θα κάνει μήνυση στη Κανέλλη επειδή τον έδειρε…

    Ρε παιδί μου δε ξέρω, αλλά το να καίγεσαι με τις ώρες στ γυμναστήρια, να παίρνεις πανάκριβα αναβολικά και στεροειδή για να φτιάξεις μπράτσα, να τρέχεις για να είσαι fit, να κάνεις πολεμικές τέχνες, να το παίζεις μάχιμος και τελικά να τις αρπάζεις από μια γυναίκα 58 χρονό, είναι τουλάχιστο ασύμφορο….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/6/12, 9:09 μ.μ.

    Το φασιστοειδές ψευτοάντρα-κότα ταγματασφαλίτη που κρύβεται να γλιτώσει το αυτόφωρο τον ξέρουμε, τον κάναν και φίρμα τα κανάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος7/6/12, 10:18 μ.μ.

    Χρυση Αυγή-Καρατζαφέρης-Τζήμερος... τα ίδια σκατά μου φαίνονται... η ανθρωπιά πάντως σε καμιά περίπτωση δεν συμβαδίζει με το μίσος αυτών των ζώων. Προσβάλω και τα ζώα έτσι αλλά πως να τους αποκαλέσω;Κτήνη!Καλά το είπε η Κανέλη.
    Δεν ξέρω, μετά και τα σημερινά εχω αρχίσει να απογοητεύομαι...
    απ'αυτούς το περίμενα, αλλά να ακούω και κόσμο στον δρόμο να τους υπερασπίζεται;;; Αυτό είναι που με τρελαίνει... αυτό είναι και το επικύνδινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή