Σελίδες

30 Ιουν 2012

Ενθερμος υποστηρικτής ο ΣΥΡΙΖΑ του Ραχόι και Μόντι...


Εκθειάζει τη «διαπραγματευτική» τους δεινότητα, την ώρα που ο ισπανικός και ο ιταλικός λαός στενάζουν από βάρβαρα μέτρα
Ενθερμο υποστηρικτή στο ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Ισπανίας για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκαν για λογαριασμό των αστικών τάξεων των χωρών τους. Η βουλευτής του κόμματος Ρ. Δούρου έκανε την εξής δήλωση άκρατου θαυμασμού για τους Ραχόι και Μόντι, που στο μεταξύ τσακίζουν τους λαούς τους με αιματηρά μέτρα λιτότητας και σφαγιασμού των δικαιωμάτων τους: «Η χθεσινή ημέρα της ευρωσυνόδου στις Βρυξέλλες ήταν απολύτως ενδεικτική του τι σημαίνει "σκληρή διαπραγμάτευση", με ξεκάθαρη τακτική και σαφείς στόχους»!
Επικροτεί τους ηγέτες Ιταλίας και Ισπανίας επειδή,
όπως αναφέρει, «ανάγκασαν τη γερμανική πλευρά να κάνει ένα μικρό βήμα πίσω στην αδιαλλαξία της, αποδεχόμενη τον πυρήνα των προτάσεων των δύο χωρών του νότου σχετικά με απευθείας στήριξη τραπεζών από τον Μηχανισμό σταθερότητας» και «ανέτρεψαν την ατζέντα της Συνόδου, υποχρεώνοντας τις χώρες της Ευρωζώνης να αποδεχθούν μεγάλο τμήμα των αιτημάτων τους, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δε θα προχωρήσουν σε έγκριση του Συμφώνου Ανάπτυξης, που είχε συμφωνηθεί λίγο νωρίτερα...».
Αποκρύπτοντας ότι τα αιτήματα που κομίζει στη Σύνοδο Κορυφής κάθε κυβέρνηση ως πολιτικός εκπρόσωπος των κεφαλαιοκρατών της χώρας της είναι αιτήματα στήριξής τους και συνεπώς τσακίσματος των εργαζομένων, η Ρ. Δούρου συνεχίζει να θριαμβολογεί: «Η χθεσινή ημέρα θα πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα των κανόνων του αποτελεσματικού "διαπραγματεύεσθαι"».
Προβάλλοντας τις διαπραγματευτικές ικανότητες Ραχόι και Μόντι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέμφεται την ελληνική κυβέρνηση που κατά την άποψή της δεν επιδεικνύει ίδιο ζήλο στην προάσπιση των συμφερόντων των αστών της χώρας. Δηλώνει ότι η επιστολή Σαμαρά βρίσκεται στον «αντίποδα» της στάσης των δύο άλλων ομολόγων του και καταλήγει σκορπίζοντας αυταπάτες με τον ισχυρισμό ότι «όταν υπάρχει πραγματική θέληση και τακτική για διαπραγμάτευση, υπάρχουν αποτελέσματα» και «όταν η προσέλευση στη διαπραγμάτευση γίνεται με όρους αποδοχής των αιτημάτων της απέναντι πλευράς, το αποτέλεσμα είναι προβλέψιμο».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Γ. Μηλιού που επιπλέον απορεί «γιατί στις μέχρι τώρα επίσημες ανακοινώσεις δεν αναφέρεται ότι θα ισχύσει ακριβώς το ίδιο για την Ελλάδα». Ο ίδιος όμως αναγκάζεται να ομολογήσει ότι «οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Μόντι και οι σημερινές της κ. Μέρκελ δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας, οι χώρες που θα μπαίνουν και σε αυτόν το μηχανισμό στήριξης θα πρέπει και πάλι να υπογράφουν "μνημόνια συνεννόησης", στα οποία θα αναφέρεται ρητά η δέσμευσή τους στις πολιτικές λιτότητας».
Με τη σειρά του, ο Ν. Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί και αυτός την ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις αποφάσεις της Συνόδου για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας, προκειμένου «να μειωθούν τα δανειακά βάρη, τα οποία "υποτελείς" κυβερνήσεις και τρόικα έχουν επιβάλει». Μάλιστα, καλεί την κυβέρνηση «να δηλώσει με τρόπο επίσημο και δημόσιο, ότι η όποια επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της παραπάνω απόφασης της Συνόδου Κορυφής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου