Σελίδες

10 Ιουν 2012

Ορισμένες σκέψεις με αφορμή τη συζήτηση για τον ΚαSSιδιάρη.

Του Χρήστου Αγγελόπουλου υπ. βουλευτή του ΚΚΕ στην ΑΧΑΪΑ

Με αφορμή τη συζήτηση που αναπτύσσεται για τη «Χρυσή Αυγή» (Χ.Α.). αξίζει να τεθούν ορισμένες πλευρές για προβληματισμό.
-Ισχυρίζονται ορισμένοι και αναπαράγεται από τα στελέχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να καταδικαστεί η βία από όπου κι αν προέρχεται, ότι το επεισόδιο είναι αποτέλεσμα της βίας που αναπτύσσεται γενικότερα ενάντια στους πολιτικούς, ότι αυτά συμβαίνουν όταν κάποιοι παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Ωραία εύηχα λόγια. Όμως κρύβουν μια παγίδα που ουσιαστικά έχει στόχο να αθωώσει τη δράση της ναζιστικής συμμορίας που λέγεται Χ.Α.
Με τη καταδίκη συλλήβδην της «βίας» ζητούν ταυτόχρονα την καταδίκη και εργατών και του λαού όταν διεκδικούν το ψωμί και τον ιδρώτα που τους

στερούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, η καπιταλιστική εκμετάλλευση, τα κόμματα που υπηρετούν την πλουτοκρατία. Στην ουσία απαιτούν από το λαό να μην παλεύει, στο όνομα «καταδίκης της βίας». Όμως ο λαός υπομένει καθημερινά τη βία των μονοπωλίων, την καταστολή του αστικού κράτους, τις διώξεις αγωνιστών εργατών και αγροτών. Αυτή είναι η νομιμότητα που υπερασπίζονται.
Η Χ.Α. επίσης υπερασπίζεται αυτή τη νομιμότητα. Τη νομιμότητα του καπιταλιστικού συστήματος. Τη νομιμότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών να απολύουν, να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους για ένα μεροκάματο πείνας. Γιατί και αυτοί υπερασπίζονται την «ανταγωνιστικότητα», άρα και τους αντιλαϊκούς νόμους της Ε.Ε. του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που κρατικοί μηχανισμοί συνεργάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται με την Χ.Α.
Η Ε.Ε. έφτιαξε νόμους που αναγορεύουν τα λαϊκά επαναστατικά απελευθερωτικά κινήματα σε «τρομοκράτες». Η Ε.Ε. καλύπτει τις φιλοναζιστικές κυβερνήσεις της Λετονίας και της Ουγγαρίας (μέλη της Ε.Ε.). Καλύπτει την ηρωοποίηση των ναζί σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Αυτή είναι η Ε.Ε. που τσακίζει τους εργάτες και τους λαούς για τα κέρδη των μονοπωλίων. Η συμμετοχή όμως της Ελλάδας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ στηρίζεται και από την Χ.Α..
Μεγαλοεπιχειρηματίες χρησιμοποιούν τη Χ.Α. σαν δύναμη κρούσης για να σπάσουν απεργίες. Γι' αυτό το λόγο τη στηρίζουν. Η Χ.Α. είναι παιδί του συστήματος, είναι το «μαστίγιο» που κραδαίνουν για να τσακίσουν το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Δεν είναι άσχετο ότι διάφορα εγκληματικά στοιχεία υποθάλπονται και βρίσκουν στέγη στην Χ.Α. Η Χ.Α. είναι ιδιαίτερα συστημική οργάνωση. Είχε τόσο βαθιές ρίζες στο σύστημα που ξεπετάγεται κάθε φορά που την «ποτίζει» το ίδιο το σύστημα.
Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι το άλλοθι και το δημαγωγικό όπλο για να κουκουλωθεί το κύριο: η Χ.Α. θα παίξει το ρόλο ενός στρατού τρομοκράτησης του λαού όταν θα παλεύει. Σε λίγο θα κυνηγούν ανέργους, εργάτες, λαϊκούς ανθρώπους που θα παλεύουν για το ψωμί τους και τα παιδία τους. Για αυτό η Χ.Α επιτίθεται με μίσος στο ΚΚΕ.
-Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι φταίει γενικά το πολιτικό σύστημα, ότι η Χ.Α. ψηφίζεται από φτωχούς και εργαζόμενους, ότι αρκετοί είδαν με καλό μάτι την επίθεση του Κασιδιάρη. Ποιο είναι το παράξενο; Στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ στήριξαν την Χ.Α. Στελέχη και υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ φωνάζουν στους κομμουνιστές «καλά σας έκανε ο Κασιδιάρης»-«να δείτε τι θα πάθετε».
Που είναι το παράλογο; ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καλλιεργούν δεκαετίες τον πιο χυδαίο αντικομουνισμό. Έφτιαξαν κατά καιρούς μηχανισμούς από «κενταύρους» και μπράβους. Συκοφαντούν το ΚΚΕ. Καλλιεργούν το μίσος για το οργανωμένο εργατικό κίνημα και κηρύσσουν την ταξική συνεργασία. Εξιλεώνουν τον φασισμό-ναζισμό μέσω της εξίσωσης με τον κομμουνισμό και τη «θεωρία των άκρων». Οι κυβερνήσεις τους μαζί με την Ε.Ε. διαστρεβλώνουν την ιστορία, ανέχονται τη δράση των ναζί σε όλη την Ευρώπη, ενώ Κ.Κ. είναι παράνομα. Στηρίζουν και συμμετέχουν στη σφαγή των λαών. Τι διαφορετικό προβάλλει η Χ.Α., χωρίς βέβαια να ταυτίζονται;
-Έχουν ιδιαίτερες ευθύνες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστεί-όπως και το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς-στην διαστρέβλωση της ιστορίας, ταυτίζοντας το φασισμό με το Ι. ΣΤΑΛΙΝ και τους κομμουνιστές. Έχει πετάξει στα σκουπίδια τις πιο ηρωικές σελίδες του κομμουνιστικού κινήματος με συκοφαντίες και υιοθεσία όλης της αστικής προπαγάνδας για «εγκλήματα». Οι δυνάμεις του στα σχολεία υπερασπίζονται αυτήν την κατάντια.
Με τη θολή αντιμνημονιακή ρητορεία, που αρχίζει και τελειώνει στην υποστήριξη της Ε.Ε. και στη διαχείριση του καπιταλισμού, έδωσαν πάτημα σε αντιδραστικές δυνάμεις να κάνουν σπέκουλα με ίδια συνθήματα. Στις πλατείες, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υιοθετούσαν τα απολιτικά, επικίνδυνα και δήθεν αντισυστημικά συνθήματα «Έξω από κόμματα και συνδικάτα»-«Οι 300 στο Γουδί», μαζί με τις μούντζες. Δήλωναν ότι με τις απεργίες δεν βγαίνει τίποτα κατασυκοφαντώντας το ΠΑΜΕ. Έδωσαν πάτημα στη Χ.Α. να «ψαρεύει» στην αυθόρμητη αγανάκτηση λαϊκού κόσμου στα πλαίσια ενός θολού πλαισίου, αφού τέτοια συνθήματα βόλευαν αφάνταστα την αστική τάξη. Έδωσαν το άλλοθι να δρα η Χ.Α. και παρακρατικοί μηχανισμοί σε διαδηλώσεις για να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ. Αστυνομία, Χ.Α. και παρακρατικοί από κοινού δρούσαν έξω από τη βουλή. Μετά τα «ντου» στη βουλή...Χ.Α. και διάφοροι νεόκοποι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ ξιφουλκούσαν ενάντια στο ΚΚΕ.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι που πρωταγωνιστούν στο σχέδιο αποδυνάμωσης του ΚΚΕ. Οι ίδιοι είναι που δηλώνουν «να δείτε τι θα πάθει η Παπαρήγα και η ηγεσία του ΚΚΕ μετά τις εκλογές».
Κατά τα άλλα καλούν σε ενότητα το ΚΚΕ για να αντιμετωπιστεί ο φασιστικός κίνδυνος. Καλούν σε ενότητα για να υπερασπιστούν το σάπιο και αντιλαϊκό πολιτικό σύστημα της Ε.Ε. και του καπιταλισμού, αυτό δηλαδή που γεννά και θρέφει το φασισμό. Αυτή είναι η υπεράσπιση της «δημοκρατίας» που προβάλλουν. Συμβάλλουν στην αναπαλαίωση του αντιλαϊκού πολιτικούς συστήματος, που θα γίνει ακόμα χειρότερο.
Παρεμπιπτόντως, θα ήταν τουλάχιστον σεβασμός στην ιστορία να σταματήσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ να σπεκουλάρουν με το κατέβασμα της ναζιστικής σημαίας στην Ακρόπολη από το Μ. Γλέζο. Γιατί το γεγονός ήταν ηρωικό (δεν το έκανε άλλωστε μόνος του), όμως ήταν ενταγμένο στη δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που δημιουργήθηκε και καθοδηγήθηκε από το ΚΚΕ. Η εποποιία ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ ήταν κάτι πολύ περισσότερο από αυτό το γεγονός και σφραγίστηκε από τις θυσίες εκατοντάδων χιλιάδων κομμουνιστών, που συνέχισαν να παλεύουν με το ΔΣΕ(τον λοιδορεί ο ΣΥΡΙΖΑ), στις φυλακές και στις εξορίες χωρίς να υπογράψουν δήλωση μετάνοιας. Παρέμειναν πιστοί στο ΚΚΕ, ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια, υπερασπιζόμενοι το σοσιαλισμό και το ίδιο το κόμμα από αυτούς που επιδίωξαν δύο φορές να το διαλύσουν και το μεταλλάξουν.
Ο Μ. Γλέζος όχι μόνο εγκατέλειψε το ΚΚΕ από τη δεκαετία του ΄60, αλλά μαζί με άλλους πάλεψε για να διαλυθεί και να διαχυθεί μέσα στην ΕΔΑ. Ο ίδιος στις δεκαετίες του 1980 και του 1990 συντάχθηκε με το ΠΑΣΟΚ. Για αυτό το λόγο προβλήθηκε ιδιαίτερα η αντιστασιακή του δράση από το ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με δεκάδες χιλιάδες κομμουνιστές που σε τελική ανάλυση έκαναν παρά πολλά με σεμνότητα, χωρίς να λένε κουβέντα. Μάλιστα αρνήθηκε το 1989 να συμμετέχει στον ενιαίο «Συνασπισμό». Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία καλεί σε υπογραφή νέα δήλωσης μετάνοιας, όπως παλιότερα το ΠΑΣΟΚ, έχοντας στόχο το χτύπημα του ΚΚΕ.
Η πραγματική απάντηση στο φασισμό είναι η δημιουργία ενός πανίσχυρου, πολιτικοποιημένου και πολύ καλά οργανωμένου εργατικού-λαϊκού κινήματος ριζωμένου στα εργοστάσια, στα χωριά και στις λαϊκές γειτονιές. Ένα κίνημα που θα συγκρούεται με την Ε.Ε., τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Θα σηκώσει το ανάστημα του στη νέα αντιλαϊκή θύελλα και τα νέα μνημόνια που έρχονται μετά τις 18 Ιουνίου, είτε με κεντροδεξιά είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει στο επίκεντρο του την εργατική-λαίκή εξουσία και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων που επιβάλει τον πιο πλατύ δημοκρατισμό στην πράξη για το λαό απαλλάσσοντας τον από τους εκμεταλλευτές του. Τέτοιο κίνημα και τέτοια προοπτική μόνο το ΚΚΕ προβάλλει και μπορεί να εγγυηθεί.
Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν οι εργαζόμενοι από τα φλέγοντα ζητήματα της πτώχευσης του λαού, το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, τα νέα αντιλαϊκά πακέτα και το ενδεχόμενο εμπλοκής της χώρας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην περιοχή.
Δεν πρέπει επίσης να περάσει ένα κλίμα καθαγιασμού των αστικών πολιτικών κομμάτων, του αστικού πολιτικού συστήματος, του κράτους του κεφαλαίου, των οργάνων που συντηρούν και ενισχύουν τέτοιες ομάδες, που στηρίζουν και προωθούν την επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους.
Για αυτούς τους λόγους, δυνατό ΚΚΕ για ισχυρό εργατικό-λαίκό κίνημα, για να είναι πρωταγωνιστής ο λαός. Οι εργαζόμενοι που παρασύρθηκαν ψηφίζοντας Χ.Α. έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν την ψήφο τους στις 17 Ιούνιου. Οι εργάτες με το κόμμα τους, ψήφο στο ΚΚΕ.
ΑΠΟ kke4ever.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου