Σελίδες

16 Μαΐ 2012

Γιατί το ΚΚΕ λέει «άλλαξε την ψήφο σου»;


-- Το ΚΚΕ λέει «άλλαξε την ψήφο σου». Γιατί;
Ο λαός έχει σήμερα περισσότερα δεδομένα για να κρίνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στις 6 του Μάη. Το ΚΚΕ είπε από την πρώτη ώρα ότι η τρομοκρατία με την οποία προσπαθούν να εκβιάσουν την ψήφο του το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, είναι εξίσου επικίνδυνη με τις αυταπάτες τις οποίες σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια δήθεν καλύτερη διαχείριση και φιλολαϊκή διέξοδο στο πλαίσιο της ΕΕ. Το αποτέλεσμα της 6ης Μάη, η αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επιβεβαίωσε τη θετική δυναμική για τον απεγκλωβισμό λαϊκών συνειδήσεων από την πολιτική του δικομματισμού. Ταυτόχρονα, όμως, το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε ώθηση στην προσπάθεια αναμόρφωσης του αστικού συστήματος, με στόχο τον εγκλωβισμό του λαού σε νέα ψευτοδιλήμματα και διαχειριστικές αυταπάτες, για να μη βρει ριζοσπαστική διέξοδο η δίκαιη αγανάκτηση και οργή του.
Το ΚΚΕ λέει στο λαό: Σκέψου! Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν δοκιμαστεί στη διακυβέρνηση για δεκαετίες. Φόρτωσαν τα λαϊκά στρώματα με βάσανα, καταδίκασαν τους εργαζόμενους να δουλεύουν σαν δούλοι, έδεσαν πιο σφιχτά την Ελλάδα στο άρμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες, καθώς στην περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. Τώρα, κάτω από την πίεση του εκλογικού αποτελέσματος και σε συνεννόηση με τους εταίρους τους στην ΕΕ, μιλάνε για αναδιαπραγμάτευση, ξέροντας ότι αυτή τίποτα ουσιαστικό δεν έχει να προσφέρει στο λαό, παρά μόνο να τον ξεγελάσει, ότι χαλαρώνει δήθεν το μνημόνιο, ότι αλλάζει τάχα η πολιτική της ΕΕ. Λένε σε όλους τους τόνους ότι θέλουν σταθερές κυβερνήσεις για να μαντρώσουν το κίνημα, να μην υπάρχει αντίδραση στους χώρους δουλειάς, να περνάνε χωρίς αγώνες τα μέτρα που συμφέρουν τους επιχειρηματίες. Η καταδίκη τους στις εκλογές της 6ης Μάη πρέπει να μεγαλώσει στις κάλπες του Ιούνη. Να χάσουν χιλιάδες ακόμα ψήφους από τα λαϊκά στρώματα. Να καταστούν αδύναμα να εκβιάζουν και να επιτίθενται στο λαό, το καθένα μόνο του ή σε συνεργασία.
Την περίοδο μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε από τη μια ότι είναι αφερέγγυος και τυχοδιώκτης, και από την άλλη ότι έχει ισχυρές δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, που αναπόφευκτα καθορίζουν και το πρόγραμμά του. Επιβεβαιώθηκε ότι η δική του πρόταση παραπέμπει στη δευτέρα παρουσία, αφού είναι αδύνατο να ευημερεί ο λαός και ταυτόχρονα η χώρα να παραμένει παγιδευμένη στις συνθήκες της ΕΕ, τα μονοπώλια να γιγαντώνονται στην παραγωγή. Εδειξε ότι η βασική προεκλογική του δέσμευση, η καταγγελία και ακύρωση του μνημονίου, είναι κάλπικη, αφού δεν άργησε και αυτός να μιλήσει για «αναδιαπραγμάτευση» και την αποφυγή κάθε μονομερούς ενέργειας, όπως και τα άλλα κόμματα. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στο δρόμο προς την κάλπη του Ιούνη, δεν πρέπει να κρίνουν τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μόνο από όσα τους έκρυψε πριν τις εκλογές του Μάη. Να τον κρίνουν με βάση και αυτά που τους είπε μετά τις εκλογές, όταν διαβεβαίωνε ότι η πρότασή του δεν απειλεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ, δε θίγει τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, για τους οποίους φτιάχτηκε το μνημόνιο. Καμιά εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ γρήγορα θα επαληθευτεί στην κριτική που του ασκεί, ακόμα και αν σήμερα, στην αγωνία τους να βρουν διέξοδο εδώ και τώρα από τα βάσανα που τους πνίγουν, πολλοί εργαζόμενοι και άνθρωποι του μόχθου δυσκολεύονται να δουν την πραγματικότητα πίσω από τις κάλπικες υποσχέσεις και τις αυταπάτες που καλλιεργεί συνειδητά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΔΗΜΑΡ έδειξε ότι είναι διατεθειμένη να παίξει πιο ενεργό ρόλο στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ στον υπό διαμόρφωση πόλο της κεντροαριστεράς, δίνοντας διαπιστευτήρια συνεπούς δύναμης απέναντι στο σύστημα. Ο Καμμένος εκτέθηκε μετεκλογικά, συμμετείχε στα παζάρια για σχηματισμό κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ενάντια στα όσα έλεγε προεκλογικά. Η «Χρυσή Αυγή» είναι κόμμα αντιδραστικό και επικίνδυνο πρώτα και κύρια ενάντια στους εργάτες και το ταξικό κίνημα. Εδώ χρειάζεται πραγματικά διόρθωση της ψήφου για όσους ψήφισαν «Χρυσή Αυγή» στις εκλογές του Μάη. Το ΚΚΕ είναι ελπίδα και δύναμη για το λαό. Δεν κορόιδεψε, δεν είπε ψέματα, δεν έκρυψε τη στρατηγική του, δεν κολάκεψε το λαό για να του κλέψει την ψήφο. Βρίσκεται εκεί που χτυπάει η καρδιά του κινήματος, στην αναμέτρηση με την εργοδοσία και το κράτος της. Δεν παραπέμπει την ανακούφιση του λαού και τη διέξοδο προς όφελός του στις διαβουλεύσεις με τον θύτη. Με τα σημερινά δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί, η μόνη ευκαιρία και ανάγκη που έχει ο λαός, πριν να είναι αργά, για να μη σβήσει η ελπίδα, είναι να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ, το Κόμμα που δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, που δεν μπορούν να το υποτάξουν, να το βάλουν στο μαντρί.

3 σχόλια:

  1. Δε θα διαφωνήσω στα περισσότερα, αλλά δε λέγεται ως φράση διόρθωσε την ψήφο σου... Δε λέγεται με τίποτα. Είναι άκρως προσβλητικό και δίνει υπερβολικά πολλές λαβές στους άλλους και τα μίντια για να παίξουν με τη φράση. Ήταν μία κακή επικοινωνιακή στιγμή. Δε νομίζω να επηρεάσει τις εκλογές, αλλά ήταν επικοινωνιακά λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείμο εγω δεν χαιδευω αυτια , εισαι συριζαιος και δεν το κρυβεις, απλα ο tasos, τοσο καιρο ειναι παρα μα παρα πολυ ευγενης απαναντι σου.
      Δεν ειναι ντροπη να το δηλωσεις, εξάλλου τοχεις δηλωσει κατηγορηματικα.. Μην ντρέπεσαι να το δηλώσεις , να ντρέπεσαι μόνο γιαυτο που εισαι.
      ΛΟΙΠΟΝ ας μην κρυβομαστε, ειναι ντροπη, ειμαστε μεγαλα παιδια. Και οπως λεει και η Κανελλη αει σιχτιρ...

      Διαγραφή
    2. bandiera rossa, δεν ξέρω τι εξέλαβες ως αγένεια. Δεν είχα σκοπό να φανώ αγενής και θα συζητήσω συγνώμη αν είπα κάτι προσβλητικό (κατά λάθος θα έγινε). Αν εννοείς το β΄ ενικό στο ανωτέρω σχόλιο αναφερόταν γενικά κι όχι συγκεκριμένα στον αρθρογράφο.
      Τώρα το αν είμαι ΣΥΡΙΖΑίος ή όχι, άσε καλύτερα, γιατί δήλωσα πολλάκις ότι έχασα την ταυτότητά μου και δε νομίζω να τη βρήκες εσύ :))) Ανένταχτος αριστερός δηλώνω που κρίνει, εκτιμά κι αποφασίζει. Σήμερα προάγω το ΣΥΡΙΖΑ, αύριο ίσως προκύψει κάτι άλλο. Για μένα το διακύβευμα είναι διαφορετικό κάθε φορά. Αν εξάλλου, δεις την αρθρογραφία μου, θα παρατηρήσεις ότι μόνο προεκλογικά πλησιάζω -κριτικά- τον ΣΥΡΙΖΑ. Μη μπερδεύεσαι και μη ταυτίζεις...

      Διαγραφή