Σελίδες

31 Μαΐ 2012

Κεντροδεξιά διαπιστευτήρια


Πλησιάζοντας στην κάλπη, το δίπολο κεντροδεξιά - κεντροαριστερά δείχνει τα δόντια του στο λαό. Από τη μια, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις που τον πλαισιώνουν φουντώνουν την κοροϊδία και τις αυταπάτες. Στόχος τους είναι να σύρουν με το καρότο το λαό πιο βαθιά στον καταστροφικό ευρωμονόδρομο. Από την άλλη, η ΝΔ και οι αντιδραστικές δυνάμεις που επαναπάτρισε επιδεικνύουν το μαστίγιο της καταστολής και της «απενοχοποίησης της επιχειρηματικότητας», διεκδικώντας για λογαριασμό τους το παράσημο του καλύτερου διαχειριστή των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, σε μια περίοδο που γίνεται όλο και πιο κοντινό το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.
Τα όσα είπε τις προάλλες ο Αντ. Σαμαράς, είναι αποκαλυπτικά γι' αυτά που ετοιμάζουν μετεκλογικά για το λαό. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ωμά ότι καπιταλιστική ανάπτυξη και εργασιακά δικαιώματα είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Με το προκλητικό επιχείρημα ότι «για να υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα πρέπει να υπάρχουν θέσεις εργασίας», κάλεσε τους εργαζόμενους να διαλέξουν ανάμεσα στην ανεργία ή στη δουλειά σε συνθήκες σκλαβιάς. Για να γίνει πιο κατανοητή η θέση του, έφερε σαν παράδειγμα το εργασιακό γκέτο της «Cosco» στον Πειραιά, ευχόμενος «να είχαν έλθει και άλλες δέκα, άλλες εκατό "Cosco"». Μόνο που στις εγκαταστάσεις της κινεζικής πολυεθνικής, οι συμβάσεις εργασίας ισοδυναμούν με συμβόλαιο για δουλειά όπως και όποτε θέλει η εργοδοσία, με μισθούς πείνας, ενώ απαγορεύεται διά ροπάλου και ο συνδικαλισμός.
Ο Αντ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να εκφράσει το θαυμασμό του για την «ανάπτυξη» στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, δείχνοντας καθαρά ότι επενδύσεις στον καπιταλισμό σημαίνει μισθοί Κίνας και δικαιώματα Ινδίας. Εκεί όμως που έδωσε πραγματικά τα ρέστα του, ήταν η στοχοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος και η θρασύτατη και συκοφαντική επίθεση στο ΚΚΕ. «Το ΚΚΕ - είπε - μπορεί να μη χάιδευε τους κουκουλοφόρους. Αλλά παρέλυε τη χώρα, παρέλυε τα λιμάνια, παρέλυε τον τουρισμό, παρέλυε την οικονομική ζωή. Εδιωχνε επιχειρήσεις. Εδιωχνε επενδύσεις. Δέστε τι κάνει σήμερα με τη "Χαλυβουργική". Αυτό είναι το παλιό που πρέπει να τελειώσει». Οι επιχειρήσεις ανοίγουν και κλείνουν στον καπιταλισμό με μοναδικό κριτήριο τα κέρδη του καπιταλιστή ιδιοκτήτη, για λογαριασμό του οποίου δουλεύει η ΝΔ και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν την ΕΕ. Πρόσφατο παράδειγμα η επιχείρηση «Γιούνιβελ» στην Πιερία, που η ιδιοκτησία της τη μεταφέρει στη Ρουμανία, όχι γιατί είχε κινητοποιήσεις, αλλά γιατί υπάρχει περιβάλλον μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων «δουλείας», άρα και πολλαπλάσια κερδοφορία.
Το «παλιό που πρέπει να τελειώσει» είναι για τη ΝΔ οι εργατικές λαϊκές κατακτήσεις και το κίνημα που τις διεύρυνε και τις υπερασπίστηκε όλα αυτά τα χρόνια, με μπροστάρη το ΚΚΕ. Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός της πλουτοκρατίας, άρα και της ΝΔ που την υπηρετεί. Λυσσάνε ακόμα και στην ιδέα ότι στην Ελλάδα δεν κατάφεραν να απαλλαχθούν από το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που τους πολεμάει με όρους στρατηγικής και γι' αυτό έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στις κατακτήσεις που με την πάλη του απέσπασε το κίνημα. Συμφέρον του λαού είναι να μην αφήσει να ευοδωθούν τα σχέδια του αστικού συστήματος για αποδυνάμωση του ΚΚΕ. Στις 18 του Ιούνη, με κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, έρχεται θύελλα. Λαός δυνατός, σημαίνει λαός με ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό του, στην πρωτοπορία της πάλης του να επιβιώσει, να αντεπιτεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου