Σελίδες

15 Μαΐ 2012

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Επιταχύνει την αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ


Ανταγωνίζεται το ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της «κεντροαριστεράς»
Την αναδιάταξη προσώπων και συνθήματα περί «κεντροαριστεράς» επιστρατεύει ο Ευ. Βενιζέλος, για να υπηρετήσει το κάλπικο σύνθημα της «αναγέννησης» του κόμματος. Μιλώντας την Κυριακή στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας στη ΔΗΜΑΡ, ενώ ταυτόχρονα εξήγγειλε «ριζικές αλλαγές» στο ΠΑΣΟΚ, μέσω της διεξαγωγής συντακτικού συνεδρίου.
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ο εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς της ευθύνης», είπε ο Ευ. Βενιζέλος και δήλωσε έτοιμος να «συζητήσει ισότιμα, ανοιχτά και απροκατάληπτα και με άλλες πολιτικές δυνάμεις που τοποθετούνται στον ίδιο χώρο». Το «άνοιγμα» του Ευ. Βενιζέλου που έγινε στο φόντο των παζαριών για συνεργασία μεταξύ των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, «φωτογραφίζει» και τις πολιτικές στοχεύσεις του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση νέων εκλογών.

Οι κινήσεις του Ευ. Βενιζέλου εντάσσονται στον κεντρικό σχεδιασμό της Ιπποκράτους να σπείρει αυταπάτες περί δήθεν «αλλαγής» του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψουν ότι ο πυρήνας της πολιτικής του παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.
«Προχωράμε στην ουσιαστική αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ταμπού, χωρίς βαρίδια, χωρίς συμβιβασμούς, με την άμεση κίνηση των διαδικασιών για τη σύγκληση του συντακτικού συνεδρίου για την επιστροφή στη μήτρα της κοινωνίας», ισχυρίστηκε ο Ευ. Βενιζέλος που ανακοίνωσε ταυτόχρονα και την είσοδο της «νέας γενιάς» στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ διέρρεαν ότι ο Ευ. Βενιζέλος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων ακόμα και στο «όνομα και το έμβλημα» του ΠΑΣΟΚ για να κατοχυρώσει την αναπαλαίωσή του.
Προσθέτοντας νέα επεισόδια στη διαμάχη με το ΣΥΡΙΖΑ, που εδράζεται στη διαπάλη για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της «κεντροαριστεράς», κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι «ωμά και απροκάλυπτα πλέον επιχειρεί να οδηγηθεί η διαδικασία» για τη συγκρότηση κυβέρνησης σε «αδιέξοδο για να πάμε σε εκλογές». «Οποιοι σκέφτηκαν ότι μπορούν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, δεν αντιλαμβάνονται την παράδοση, τη δυναμική και τις απαιτήσεις που έχει αυτός ο χώρος», είπε μεταξύ άλλων ο Ευ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου