Σελίδες

27 Μαΐ 2012

Με φανατισμό υπέρ του ΚΚΕ, με ταξικό μίσος να χαλάσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια


Πρέπει να σημάνει τώρα γενικός συναγερμός σε όλους τους κομμουνιστές, τους φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ, σε όλους τους ριζοσπάστες αριστερούς, με ένα μόνο σύνθημα μέχρι τις εκλογές: Εμπρός για ένα ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό! Εμπρός να χαλάσουμε τα σχέδια της αστικής τάξης και των κομμάτων της, που θέλουν να μειώσουν τη δύναμη και να απαλλαγούν από το ΚΚΕ, το κόμμα που τους έχει γίνει βραχνάς.
Κανένας εργάτης, καμιά εργάτρια, κανένας άνεργος, καμιά γυναίκα της λαϊκής οικογένειας, που αναγνωρίζουν το ρόλο του ΚΚΕ στην πάλη για τα λαϊκά δικαιώματα, που είδαν το ΚΚΕ δίπλα τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά, στην ύπαιθρο, δεν πρέπει να εξυπηρετήσουν άθελά τους τα σχέδια της πλουτοκρατίας ενάντια στο ΚΚΕ.
Σήμερα, μόνο αφελείς δε θα έχουν αντιληφθεί ότι η επιδίωξη των μεγαλοβιομηχάνων και εφοπλιστών, των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» είναι να τσακίσουν το ΚΚΕ, για να μπορούν να ισοπεδώσουν στη συνέχεια και το λαϊκό κίνημα, ιδιαίτερα ενόψει των μεγάλων λαϊκών αντιδράσεων που αναμένονται.
Το γεγονός έχει βγει από τα ελληνικά σύνορα. Η γνωστή γαλλική εφημερίδα «Le Monde Diplomatique», όργανο των μονοπωλίων της Γαλλίας, απέδωσε, τους δικούς της ευσεβείς πόθους και επιδιώξεις να διαλυθεί το ΚΚΕ, σε όλους τους αριστερούς Ελληνες! Εγραψε σε άρθρο στις 8 Μαΐου, δηλαδή δύο μέρες μετά τις εκλογές στην Ελλάδα:
«Ανομολόγητος σκοπός και ευχή όλων των αριστερών Ελλήνων: να διαλύσουν το ΚΚ και να το αναμορφώσουν σε νέες βάσεις και να δώσουν στην ελληνική Αριστερά τη σωστή της θέση στην κοινωνία»!...

Καθαρά πράγματα λοιπόν: Επιδιώκουν ένα ΚΚΕ σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα ΚΚΕ σαν ορισμένα ΚΚ της Ευρώπης, που έχουν μετατραπεί εδώ και χρόνια σε κλακαδόρους του ιμπεριαλισμού και έχουν τσακίσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα των χωρών τους. Θέλουν ένα ΚΚΕ που είτε θα αυτοχειριαστεί, μπαίνοντας σε μια αστική κυβέρνηση (που θα λέγεται αριστερή ή κεντροαριστερή), είτε θα συρρικνωθεί επειδή δεν μπαίνει σε μια τέτοια κυβέρνηση. Για το τελευταίο αξιοποιούν αυταπάτες για εύκολες λύσεις και εμπορεύονται την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων να βγούνε τώρα από τη μιζέρια και την εξαθλίωση στην οποία τους έχουν ρίξει οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό.
Το επικίνδυνο γι' αυτούς είναι να υπάρχει ένα ΚΚΕ ισχυρό και με την πολιτική που έχει τώρα. Το επικίνδυνο γι' αυτούς είναι να πάψει το ΚΚΕ να είναι εκείνο που βγήκε από την κρίση του 1990 - 1991 και προχωρά με ψηλά τη σημαία της ιδεολογίας του και με τη στρατηγική του που έχει επιβεβαιωθεί. Με άλλα λόγια: Οσα κατέκτησε το ΚΚΕ τα τελευταία 20 χρόνια, με το σκληρό αγώνα και τον ιδρώτα χιλιάδων κομμουνιστών και κομμουνιστριών, χιλιάδων άλλων αγωνιστών που συμπαρατάχθηκαν μαζί του, να τα πετάξει στα σκουπίδια σε ένα βράδυ!
Για τις επιδιώξεις τους δεν πρέπει κανείς να αμφιβάλλει. Αλλο πρόσφατο παράδειγμα το «non paper» που μοίρασαν ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στους καναλάρχες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, δίνοντας γραμμή να παίζουν τα κανάλια (αλλά και εφημερίδες, και ραδιόφωνα) ότι η ηγεσία του ΚΚΕ έχει χωριστεί στα δύο, ανάμεσα σε εκείνους που δε θέλουν και στους άλλους που θέλουν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ!! Και βεβαίως οι καναλάρχες το έκαναν. Η προβοκάτσια, το ψέμα και η ίντριγκα επιστρατεύονται, για να εξυπηρετηθεί ο... ευγενής στόχος της αριστερής κυβέρνησης...
 Ο γιαλός είναι στραβός, γράφουν διάφοροι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι, καθώς και στις ιστοσελίδες διάφοροι τύποι υπονομευτές, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, αναφερόμενοι στην πολιτική του ΚΚΕ. Αρα, λένε, αυτή πρέπει να αλλάξει. Η συγκεκριμένη επίθεση συνοδεύεται με την επίθεση ενάντια στην ηγεσία του ΚΚΕ, την οποία ονοματίζουν «ηγετική ομάδα», διαχωρίζοντας την ΚΕ και το ΠΓ από τον κορμό του Κόμματος!...
Ομως, αυτή η πολιτική έχει επιβεβαιωθεί. Γι' αυτό και τη χτυπούν απ' όλες τις μεριές. Και επιβεβαιώθηκε μόνο επειδή πήγε κόντρα στο ρεύμα. Αν διαμορφωνόταν σύμφωνα με το κάθε φορά ρεύμα, θα ήταν άλλη, θα ήταν οπορτουνιστική, θα υπονόμευε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Η πολιτική του ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε, επειδή εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια διακρατική συμμαχία του κεφαλαίου, που μαστίζεται από την ανισόμετρη ανάπτυξη και τους ανταγωνισμούς για κυριαρχία, εναντίον της εργατικής τάξης όλων των χωρών, εναντίον όλων των λαών της Ευρώπης. Επιβεβαιώθηκε, επειδή πήγε κόντρα στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία όλα τα άλλα κόμματα ψήφισαν. Επιβεβαιώθηκε, επειδή πήγε κόντρα στην ΟΝΕ και στο Ευρώ. Επιβεβαιώθηκε, επειδή εδώ και πολλά χρόνια προέβλεψε και προειδοποίησε για την οικονομική κρίση του καπιταλισμού. Επιβεβαιώθηκε, που το 2009, είπε προεκλογικά ότι θα έρθει θύελλα είτε γίνει κυβέρνηση η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώθηκε, για την ανάγκη να διαμορφωθεί ταξικός εργατικός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΜΕ), καθώς και στα άλλα κινήματα, ενώ δίνει ταυτόχρονα το βάρος στην οργάνωση της πάλης πρώτα απ' όλα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, το στέρεο και αναντικατάστατο βάθρο για τη λαϊκή αντεπίθεση.
Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα, παρότι βρίσκονται κάτω από τις απαιτήσεις που επιβάλλει η όξυνση των ταξικών αντιθέσεων, είναι οι μεγαλύτεροι σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχουν γίνει εστία ελπίδας και προοπτικής, γεγονός που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα μιας πολύμορφης δράσης. Παράλληλα, αυτοί οι αγώνες έφεραν και ορισμένα αποτελέσματα.
Πάνω απ' όλα το ΚΚΕ επιβεβαιώνεται, επειδή αποδεικνύεται καθημερινά η αναγκαιότητα και η επικαιρότητα της πρότασής του προς το λαό για την εργατική - λαϊκή εξουσία, για τη λαϊκή οικονομία.
Δίχως την παραπάνω πολιτική του γραμμή και την αντίστοιχη δράση του ΚΚΕ, η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, θα ήταν έρμαια των αστικών κομμάτων, αποδυναμωμένοι, δίχως πολιτικό προσανατολισμό και προοπτική, δίχως εκείνη τη δύναμη που μπορεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες να μάχεται μην υπολογίζοντας κόπους και θυσίες.
Μόνο αυτή η πολιτική αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει επί της ουσίας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ως εκφραστές των συμφερόντων της άρχουσας τάξης, συνδέοντας άμεσα την πάλη εναντίον τους με την πάλη εναντίον της τάξης που βρίσκεται πίσω τους, η οποία έχει την οικονομική και την πολιτική εξουσία. Αυτήν την αλήθεια κρύβουν από το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και άλλοι, περιορίζοντας επιδερμικά την αντίθεσή τους στο δικομματισμό. Η πλουτοκρατία στο απυρόβλητο. Αντίθετα, την ανάγουν σε πρωταγωνιστή για την ανάπτυξη...
Η επομένη των εκλογών πρέπει να βρει τους εργαζόμενους σε θέση μάχης, όποια κυβέρνηση κι αν έχει απέναντί του. Η κρίση στη Ευρωζώνη βαθαίνει. Το ενδεχόμενο να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ, λόγω των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, είναι παραπάνω από υπαρκτό, γεγονός που ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα κρύβουν από το λαό και τον αποπροσανατολίζουν. Νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα πρόκειται να έρθουν, γιατί το κεφάλαιο μόνο φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στο λαό θα βγει ισχυροποιημένο από αυτήν, ενώ ταυτόχρονα οι ανάγκες της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου επιβάλλουν αύξηση της απόλυτης εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, η στήριξη σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το λαό. Πρωταρχικά, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματά της δεν έχουν γραμμή σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Επιπλέον, ως συνέπεια του προηγούμενου, δεν επιδιώκουν την οργάνωση της εργατικής τάξης, απεχθάνονται το συνειδητό, πολιτικοποιημένο κίνημα, το υπονομεύουν.
Ενα κόμμα θα βρουν δίπλα τους οι εργαζόμενοι και αυτό είναι το ΚΚΕ. Αποτελεί ταξική ευθύνη και δείκτη πολιτικής ωριμότητας της εργατικής τάξης το ποσοστό που θα δώσει στο κόμμα της, καθώς και το ποσοστό που θα δώσουν άλλα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα. Και είναι όπλο τους η τέτοια τοποθέτηση του ΚΚΕ, η άρνησή του να συμπράξει σε έγκλημα κατά του λαού, συμμετέχοντας σε μια λεγόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς.
Στιγμή δεν πρέπει να χαθεί μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Το ΚΚΕ να βγει όρθιο και ενισχυμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου