Σελίδες

2 Μαΐ 2012

Αριστερή κυβέρνηση-Πετάει ο γάιδαρος;

Αναδημοσίευση απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Ε αφου το είπε κι ο Λάκης ...
Ακουσα πως είπε ο Λάκης Λαζόπουλος οτι η Αριστερά για πρώτη φορά φευγει από τη θεση των κομμάτων διαμαρτυρίας και διεκδικεί την εξουσία! (Το μεταφερω έτσι γενικά γιατί δεν το άκουσα ο ίδιος). Κατόπιν έκανε μια κριτική στο ΚΚΕ που ακούμε συνεχεια τελευταία.
Δεν υποτιμάω καθόλου το πολιτικό κριτήριο κανενός, ούτε φυσικά του Λάκη του οποίου το ταλέντο σέβομαι απεριόριστα. Η οικονομική θέση του καθενός όμως παίζει πάντα το ρόλο της. Οχι στην ποιότητα της πολιτικής του σκέψης, αλλά στο πόσο επίμονα αναγκάζεται από τις συνθήκες να σκύψει πάνω από την πραγματικότητα, να προσπαθήσει, να διακρίνει και να αποφασίσει με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια γίνεται κάθε πολιτική θέση που θα πάρει. Κάποιοι δεν έχουν την πολυτέλεια του λάθους όσο άλλοι.

Λέει ο Λάκης οτι η Αριστερά-και μαζί της υπονοείται και ο λαός- διεκδικεί εξουσία. Μακάρι να την διεκδικούσε, ποιος δεν θα τόθελε; Τη διάκριση πραγματικης εξουσίας από το σύστημα διαχείρισης της το συζητήσαμε στο προηγούμενο ποστ. Όποιο κόμμα και να κερδίζει τις εκλογές, όπως και να λέγεται το σύστημα διακυβέρνησης, κοινοβουλευτισμός, βασιλευόμενη δημοκρατία ή χούντα η εξουσία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στα χέρια της μεγάλης αστικής ταξης, η οποία κανενός είδους μεγαλοψυχία δεν έχει να παραδώσει αυτό που κέρδισε κυριολεκτικά με αίμα (δικό μας φυσικά). Αυτό είναι που πρεπει να αλλάξει αν δεν θέλουμε διαρκώς να ξαναγυρνάμε στα ίδια. Ο λαός πρεπει να κατανοήσει τη διαφορά και να παλέψει γι αυτό που δικαιούται, δηλαδή τη δική του εξουσία. Αυτή είναι η προσφορά της πολιτικής θεσης του ΚΚΕ που ανοίγει τόσο καθαρά αυτό το ζήτημα σε αυτές τις εκλογές γνωρίζοντας το ρισκο που παίρνει. Αν ο λαός συνειδητοποιήσει αυτη την κρίσιμη διαφορά και πιστέψει στη δύναμή του, τότε, όπως έλεγε και κάποιος φίλος αυτά που χρειάζονται δεκαετίες για να αλλάξουν μπορεί να χρειάζονται μέρες μόνο.
Πέρα από αυτό όμως είναι τεράστιο ψέμμα το ότι "η Αριστερά διεκδικεί την κυβέρνηση". Τίποτα δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και άρα θα πάρει το +50 και περίπου 110-120 βουλευτές και θα λείπουν περίπου 30 για να κανει κυβέρνηση. Αρα από που βγαίνει το συμπέρασμα το ότι κάποιος "Αριστερός σχηματισμός" μπορεί να προκύψει ως κυβερνηση; Με τινος την ψηφο; Των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ή και των Ανεξάρτητων Ελλήνων;

Αυτό που θα έχουμε λοιπόν θα είναι μια αδύναμη δεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ. και ο καλύτερος τρόπος να πιεστεί και να εκτεθεί αυτή η κυβέρνηση είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ που βρίσκεται ακριβως στον αντίποδα των θεσεων αυτής της κυβέρνησης και με την αντι-ΕΕ και αντι-ευρώ θεση του αλλά και με τις ισχυρές οργανώσεις του και τους δεσμούς του με το λαό.
Η άποψη λοιπόν που λεει οτι απέναντι στην "αδύναμη" θεση "ψηφίζουμε για ενα ισχυρό ΚΚΕ" βρίσκεται η ¨"ισχυρή" θεση "ψηφιζουμε για να πάρει η Αριστερά την εξουσία(!)" είναι απολύτως κάλπικη. Το σωστό και το ειλικρινές είναι ότι απέναντι στο "ψηφίζουμε για ενα ισχυρό ΚΚΕ" βρίσκεται το "ψηφίζουμε για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ". Πόσο γοητευτική και ισχυρή είναι όμως αυτή η θέση; Ελάχιστα ή και καθόλου.
Ολο αυτό είναι μια πονηρή πίεση, ένα χτύπημα κάτω από τη μέση, που δε βασίζεται πουθενά εκτός από τα λόγια αυτών που το ισχυρίζονται, προς τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, για να εκβιαστούν και να πετάξουν τα "όπλα", τις πολιτικές τους θέσεις δηλαδή, και να τρέξουν να ριξουν την ψήφο τους όχι εκεί που πιστεύουν συνειδητά πολιτικά, αλλά κάπου αλλού, σε κάποιο απροσδιόριστο ακόμα Αριστερό σχήμα, για να "νικήσει το αντιμνημονιακό μέτωπο" και να "ανασάνει ο λαός". Το άρωμα του '81 που τότε λεγόταν "να φύγει η Δεξιά" σπάει πραγματικά τη μύτη, αν και η διαφορά με το τότε έιναι ότι το '81 πραγματικά το ΠΑΣΟΚ ειχε τη δυνατότητα να κερδίσει τις εκλογές ενω τώρα...

Ειναι πραγματικά ενοχλητικό και κρίμα να δοκιμάζονται για άλλη μια φορά τέτοιοι απαράδεκτοι τρόποι που χρησιμοποιούν ψέματα και ταχυδακτυλουργίες για να κλέψουν την ψήφο προς το ΚΚΕ, που βεβαια δεν ταιριάζουν με τις επιθέσεις φιλίας που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ για να κερδίσει συναισθηματικά τους ψηφοφόρους του με ωραία λόγια του τύπου "το ΚΚΕ ειναι το κόμμα των θυσιών κλπ..." και να τους φέρει κοντά στο "ενωτικό" του πνεύμα.
Ειλικρινά πίστευα οτι οι βομβαρδισμοί εκβιασμών θα ερχόντουσαν από τα δεξιά κι όχι από τα Αριστερά προς τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Εκανα λάθος.
Το λάθος που κάνουν αυτοί όμως είναι πολύ μεγαλύτερο και αργά η γρήγορα ο λαός θα το εκτιμήσει ανάλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου