Σελίδες

22 Μαΐ 2012

Με όλα τα μέσα εγκλωβισμού του λαού... και εξυπηρέτησης του κεφαλαίου


Θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε τον Αλ. Τσίπρα για «λογοκλοπή» αλλά αυτό είναι το λιγότερο μπροστά στον κυνισμό με τον οποίο εξαπατά τον ελληνικό λαό για να βάλει στο χέρι ψήφους με τις οποίες θα αγοράσει το πρωθυπουργικό του κοστούμι. Χτες λοιπόν, στο Παρίσι, σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων:
«Τον αληθινό μας εχθρό είναι δύσκολο να τον καταπολεμήσουμε (...) τον αληθινό μας εχθρό είναι δύσκολο να τον κερδίσουμε διότι δεν έχει πρόσωπο, δεν έχει πρόγραμμα, δεν είναι κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές και όμως μας κυβερνά»...
Αυτός ο εχθρός - συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας - είναι «το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, οι τραπεζίτες, οι κεφαλαιοκράτες, που έχουν συνασπιστεί σε μια ευρωπαϊκή ένωση ενάντια στους λαούς»!

Ωραία, οι λαοί λοιπόν έχουν απέναντί τους το κεφάλαιο και την ευρωένωσή του να διεξάγουν εναντίον τους «πόλεμο», όπως είπε. Και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Καλεί τον λαό να μείνει εντός ευρωένωσης και ευρωζώνης γιατί τάχα με τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπιστεί και θα αλλάξει υπέρ των λαών η ΕΕ και οι τραπεζίτες. Πως η ευρωένωση που είναι ταγμένη να υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων «θα τα συζητήσει όλα και θα τα αποδεχθεί όλα στο τέλος», δηλαδή την κατάργηση του μνημονίου και την αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Αλλά τα μέτρα του μνημονίου εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες, είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Είναι μέτρα για την ανταγωνιστικότητα.
Οσο για τις αλλαγές στην ΕΕ όλοι οι ηγέτες της μιλούν για την ανάγκη προσήλωσης στο δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας, ενώ υπάρχει και η στρατηγική «ΕΕ 2020», αυτή που επιβάλλει τα μέτρα για την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή τα μνημόνια. Για δε τις τράπεζες ο ΣΥΡΙΖΑ λέει: «Οι τράπεζες έχουν χάσει κεφάλαια άρα στις τράπεζες πρέπει να μπει χρήμα... το χρήμα δεν μπορούν ή δε θέλουν να το βάλουν οι ιδιώτες, άρα θα το βάλει το Δημόσιο, το κράτος, το οποίο και αυτό δεν έχει τα χρήματα, θα τα δανειστούμε... 50 δισεκατομμύρια ευρώ για να σώσουμε τις τράπεζες. Εμείς προκρίνουμε κάτι κοντά στο σουηδικό μοντέλο, όταν η χώρα κρατικοποίησε τις τράπεζες, τις τροφοδότησε με κεφάλαια, τις εξυγίανε, τις κατέστησε κερδοφόρες και τις πούλησε σε ιδιώτες». Θα βοηθήσουν και τον εχθρό!
Ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να υπερασπιστεί τον λαό στον πόλεμο που δέχεται, αλλά να υπερασπιστεί την ευρωένωση και το κεφάλαιο. Το αποκάλυψε στην ίδια συνέντευξη κλίνοντας σε όλες τις πτώσεις την ανάγκη «κοινωνικής συνοχής», δηλαδή του οριστικού αφοπλισμού του λαού και της υποταγής του στους αντιπάλους του, αλλά και την ανάγκη να διασφαλιστεί «η ευρωπαϊκή συνοχή». Αλλωστε για το λαό είπε σε άλλη του συνέντευξη πως θα χρειαστεί να κάνει θυσίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου