Σελίδες

7 Μαΐ 2012

Εθνικιστικό παραλήρημα και απειλές στο λαό απο την «Χρυσή Αυγή»


Προσπαθεί να κατοχυρωθεί σαν «αντισυστημική» δύναμη, ενώ είναι γέννημα-θρέμμα του αστικού συστήματος
Σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα με αναφορές που απειλούν ευθέως τον ίδιο το λαό, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, επιδόθηκε ο γενικός γραμματέας της «Χρυσής Αυγής» Ν. Μιχαλολιάκος, με δήλωσή του χτες, λίγο μετά τις πρώτες ανακοινώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Εμφανίστηκε ως αντιμνημονιακή δύναμη, τμήμα δηλαδή του αντιμνημονιακού χυλού, που εμφανίστηκε προεκλογικά σε όλο το πολιτικό φάσμα. Αναπαράγοντας την κοινή σε όλο το «αντιμνημονιακό» τόξο ορολογία, μίλησε για «χούντα του μνημονίου», για «εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας», προσθέτοντας σοβινιστικές διαπιστώσεις για «κοινωνική ζούγκλα από τα εκατομμύρια τους λαθρομετανάστες».
Διακήρυξε ακόμα ότι «η νίκη της Χρυσής Αυγής είναι προπάντων νίκη ενάντια στο τυραννικό καθεστώς των ΜΜΕ, ενάντια στη χούντα των καναλιών και των φυλλάδων. Αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί (...) Η νέα χρυσή αυγή του ελληνισμού ξημερώνεται».
Ο Μιχαλολιάκος και η «Χρυσή Αυγή» χρησιμοποιούν φρασεολογία που ακουμπάει
την αγανάκτηση του λαού για το πολιτικό σύστημα, το οποίο παρουσιάζουν σαν «διεφθαρμένο» και δεν λένε κουβέντα για τους κεφαλαιοκράτες και τα μονοπώλια, τα οποία όλοι μαζί στηρίζουν και υπηρετούν. Προσπαθούν να καταξιωθούν σαν «αντισυστημική» δύναμη, ενώ είναι κόμμα που γέννησε και εξέθρεψε το αστικό σύστημα και οι πολιτικοί πυλώνες του.
Απείλησε τέλος ότι «όσοι προδίδουν αυτή την πατρίδα ήλθε η ώρα να φοβηθούν. Ερχόμαστε. Αυτά είχα να σας πω και τίποτε άλλο». Η απειλή βέβαια δεν απευθύνεται στις κυρίαρχες αστικές δυνάμεις, με τις οποίες είναι τακίμια η «Χρυσή Αυγή». Στρέφεται ενάντια στο λαό και στο κίνημα, την ανερχόμενη δύναμη του οποίου φοβούνται και γι' αυτό ετοιμάζουν τη «Χρυσή Αυγή» να παίξει το ρόλο της «σιδερένιας γροθιάς» εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου