Σελίδες

5 Μαΐ 2012

Τι σημαίνει «αριστερή κυβέρνηση»;


Το αποκαλύπτει η λεγόμενη «κόκκινη κυβέρνηση» της Δανίας των σοσιαλδημοκρατών και της «Κοκκινοπράσινης Συμμαχίας», αδελφού κόμματος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και από κοινού στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Στα προεκλογικά παραπλανητικά συνθήματα αυτών των κομμάτων σημειώνονταν, προβάλλοντας ως υπεύθυνη για την αντιλαϊκή πολιτική τη «νεοφιλελεύθερη διαχείριση», υπόσχονταν: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση με πρόγραμμα επενδύσεων κι όχι περικοπών. Πρώτο μας μέλημα η αντιμετώπιση της ανεργίας, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Ιδού τα έργα και οι ημέρες τους:
  • Κατάργηση της πρόωρης σύνταξης που μπορούσαν να πάρουν οι εργαζόμενοι στα βαρέα επαγγέλματα, που από χρόνια έχουν αποχαρακτηριστεί, αφού συμπλήρωναν το 62ο έτος της ηλικίας τους. Το κανονικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης είναι τα 67 χρόνια σήμερα και θα ανεβαίνει αναλογικά με την αύξηση του μέσου όρου ζωής. Ετσι, με βάση τους υπολογισμούς, όσοι σήμερα είναι κάτω των 10 χρόνων θα πάρουν σύνταξη στα 73,5, ανεξάρτητα του τι επάγγελμα θα ασκήσουν.
  • Νέες μεγάλες φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα των ...επενδύσεων.
  • Αυξήσεις φόρων σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, ως και «φόρος λίπους», που αφορά τα περισσότερα είδη διατροφής, από βούτυρο μέχρι κρέας δήθεν για την ...υγεία των ανθρώπων.
  • Τα υποτιθέμενα μέτρα προστασίας των ανέργων που συνεχώς αυξάνονται έγιναν ...υποχρεωτική αποδοχή της όποιας δουλειάς υπάρχει ανεξαρτήτως ειδικότητας. Από κυβερνητικά χείλη ακούστηκε: «Γιατί ένας γιατρός δεν μπορεί να πάει ...υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ;».
  • Στα σκαριά είναι σε συνέχεια των προηγούμενων «δεξιών» κυβερνήσεων οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών ύδρευσης και καθαριότητας.
  • Στο όνομα της «εξοικονόμησης εσόδων για το κράτος» ανακοινώθηκαν χαράτσια, όπως και στην Ελλάδα, για τους ιδιοκτήτες σπιτιών.
  • Ανακοινώθηκε, αντίθετα με όσα λέγονταν προεκλογικά, νέα αύξηση στο κόστος μεταφοράς.
Και το «κερασάκι»: Η «αριστερή» Δανέζα πρωθυπουργός δήλωσε πρόσφατα υπερήφανη «γιατί μας συγχαίρουν για την προσφορά της Δανίας στους πολέμους στο Αφγανιστάν και την Λιβύη» και πρόσθεσε. «Πρέπει όλοι να 'μαστε περήφανοι για το έργο των Δανών στρατιωτών. Μέσα στο 2012 θα αναρτηθεί και μνημείο για τους Δανούς πεσόντες στις διεθνείς αποστολές. Το 2012 δεν θα είναι η χρονιά που θα λυθούν τα προβλήματά μας.Αλλά μπορεί να γίνει η χρονιά στην οποία η συναίνεση, η αλληλεγγύη και η συνεργασία θα ανθίσουν για το καλό της πατρίδας μας».
Να σημειώσουμε ότι στη Δανία ...δεν έχει ούτε μνημόνια, ούτε είναι στην Ευρωζώνη, αλλά η «αριστερή» κυβέρνηση τσακίζει τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου