Σελίδες

2 Μαΐ 2012

Προβοκάτσιας συνέχεια...


Συνέχισε τη βρώμικη δουλειά με νέα προσπάθεια προβοκάτσιας η γνωστή ομάδα των ανθρώπων του Μάνεση. Αποδεικνύοντας ότι ο ξεπεσμός δεν έχει όρια, εμφανίστηκαν τις περασμένες ημέρες σε πόλεις του Θριασίου μοιράζοντας χαρτιά γραμμένα γεμάτα με λάσπη ενάντια στο ΠΑΜΕ, κάνοντας μάλιστα και κακόγουστο λογοπαίγνιο με τα αρχικά του. Στο κείμενο αναμασούν όλα τα γνωστά ιδεολογήματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των υπολοίπων παρατρεχάμενων τους ότι το ΠΑΜΕ οδηγεί το εργοστάσιο στο κλείσιμο και ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρία και μάλιστα σε μια απεργία χωρίς στόχους και διεκδικήσεις! Είναι όλα αυτά που οι εκπρόσωποι των κομμάτων του κεφαλαίου διαλαλούν κάθε φορά που γίνεται κινητοποίηση. Και η λύση που
προτείνουν στους εργαζόμενους δεν είναι άλλη από την πλήρη υποταγή στην εξαθλίωσή τους, προκειμένου να σωθούν και να προστατευθεί έτσι η «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων, κάτι που φυσικά οδηγεί συχνά και σε «λουκέτα» ή απολύσεις.
Ομολογούν και με αυτόν τον τρόπο πόσο τους ανησυχεί και ο αγώνας των χαλυβουργών και η δράση των ταξικών δυνάμεων που αποκαλύπτουν ότι τα συμφέροντα των εργατών και του κεφαλαίου είναι ασυμβίβαστα. Μάλιστα, προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από την ανωνυμία (το φυλλάδιο μοιράζεται ανυπόγραφο) αλλά δε μπορούν, οι εργάτες τους έχουν μάθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου