Σελίδες

25 Μαΐ 2012

Ενεργή υποστήριξη της ΕΕ στη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ


Την επίθεση των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής εναντίον των χιλιάδων Παλαιστίνιων και αγωνιστών για την ειρήνη από άλλες χώρες, που συμμετείχαν σε διαδήλωση στη Χεβρώνα, στη Δυτική Οχθη, ζητώντας να επιτραπεί στους Παλαιστινίους να χρησιμοποιούν την κεντρική οδό της πόλης Σχεχούντα, έφερε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με Ερώτησή του τον Μάρτη προς την Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Κάθριν Αστον, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης. Η διαδήλωση έγινε στην επέτειο της δολοφονίας 30 Παλαιστινίων και του τραυματισμού άλλων 270 το 1994, όταν ένας Εβραίος έποικος εισέβαλε στο τέμενος. Εκτοτε δεν επιτρέπεται στους Παλαιστινίους να χρησιμοποιούν την οδό Σχεχούντα, και αυτό ήταν το βασικό αίτημα της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου ακριβώς 18 χρόνια μετά το μακελειό.
Οπως ανέφερε στην Ερώτηση του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ:
«Σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία, το μέλος του ΚΝΕΣΕΤ, Mohammed Barakeh, ηγετικό στέλεχος και πρόεδρος του κόμματος Hadash, κομμουνιστής αγωνιστής, μαζί με πάνω από 70 διαδηλωτές, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Με καθημερινές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατοχής, δολοφονούνται Παλαιστίνιοι στη Δυτική Οχθη και στα άλλα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Οι δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατοχής δεν πρόκειται να ανακόψουν την πάλη του παλαιστινιακού λαού και την έκφραση αλληλεγγύης από τους λαούς της Ευρώπης και σε διεθνή κλίμακα για τη δημιουργία ανεξάρτητου, ενιαίου παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».
Τέλος, καλεί την Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ να απαντήσει αν καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στους ειρηνικούς διαδηλωτές.
Κάλυψη από την Αστον
Απαντώντας με καθυστέρηση 3 μηνών στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, η Υπατη εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Κάθριν Αστον, ανέφερε ότι «το γραφείο της ΕΕ στην Ιερουσαλήμ έχει λάβει γνώση αυτού του περιστατικού. Η ΕΕ στηρίζει σταθερά το δικαίωμα συμμετοχής σε μη βίαιη διαμαρτυρία και υπενθυμίζει το νόμιμο δικαίωμα των Παλαιστινίων να συμμετέχουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις».
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημειώνει σε σχετική δήλωσή του ότι η Κ. Αστον «κάλυψε με απαράδεκτο τρόπο την δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών κομάντος, τον τραυματισμό πολλών διαδηλωτών μεταξύ των οποίων και του μέλους της Knesset Mohamed Barakki, στέλεχος του ΚΚ Ισραήλ.
Η δήλωση Αστον είναι μια ακόμα απόδειξη της ενεργού υποστήριξης της ΕΕ στη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ ενάντια στους χιλιάδες παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στο Ισραήλ, απέναντι στους κομμουνιστές και τις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις του Ισραήλ. Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που υποστηρίζουν με κάθε τρόπο την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας της ΕΕ που έχει την πλήρη ευθύνη γι' αυτά και άλλα εγκλήματα σε βάρος των λαών.
Γίνεται ακόμα ποιο αναγκαία η ένταση της πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική ΕΕ για τη νίκη του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου