Σελίδες

19 Μαΐ 2012

Θυσίες για ποιον;


-- Για ποιες θυσίες του λαού που θα πιάσουν τόπο μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι εννοεί όταν λέει ότι αυτές οι θυσίες θα οδηγήσουν σε «ένα πλέγμα σχέσεων όπου ο πλούτος θα διανέμεται δίκαια»; Τελικά, για ποιους θα κάνει τις θυσίες ο λαός με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
1ον: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά θυσίες του λαού που με τους κόπους του και τη δουλειά του θα βοηθήσει, για παράδειγμα, στην εξυγίανση των τραπεζών (κρατικοποίηση τραπεζών - δημόσιος έλεγχος τραπεζών - ξανά ιδιωτικοποίηση των τραπεζών λέει ο ΣΥΡΙΖΑ). Δηλαδή, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός θα κάνει θυσίες για να τα κονομήσουν οι ...«τοκογλύφοι», όπως τους χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εχει κανείς καμία αμφιβολία ποιον θα ευνοήσουν οι θυσίες; Την ώρα που θα επαναδιαπραγματεύεται η κυβέρνηση Τσίπρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση ποιες υποπαράγραφοι του μνημονίου ενδέχεται να αμβλυνθούν, ο λαός θα πεινάει και οι τραπεζίτες θα περιμένουν πόσα κέρδη θα μετρήσουν από το περίφημο τρίπτυχο του ΣΥΡΙΖΑ «κρατικοποίηση - δημόσιος έλεγχος - ιδιωτικοποίηση».
2ον: Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτές οι θυσίες του λαού θα οδηγήσουν: «Σε ένα πλέγμα σχέσεων όπου ο πλούτος θα διανέμεται δίκαια». Λέει και κάτι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η φορολόγηση του τζίρου (σ.σ. των επιχειρήσεων) έχει αρνητικές επιπτώσεις (...) εν τούτοις αυτό θα ήταν ένα ζήτημα το οποίο θα το θέσουμε σε διαβούλευση από τη στιγμή που θα καλέσουμε αυτούς τους επιχειρηματίες να είναι περισσότερο ειλικρινείς...».
Πάλι διαβούλευση. Θα πάει, λοιπόν, μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που όπως λένε ο λαός θα συνεχίζει να κάνει θυσίες και να ζει με 300 ευρώ το μήνα, πεινασμένος και άνεργος, και θα πουν: Κύριοι επιχειρηματίες, σκέφτομαι να σας βάλω φόρο. Τι λέτε; Συμφωνείτε; Ελπίζουν, λοιπόν, οι επιχειρηματίες να πάθουν ομαδική παράκρουση, να ...τρομάξουν από το κυβερνητικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και να αρχίσουν ο ένας μετά τον άλλο να χαρίζουν τα κέρδη τους στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονται την αναδιανομή του πλούτου. Να πώς θα πιάνουν τόπο οι θυσίες του λαού. Να ποιες είναι οι σχέσεις και το πλέγμα που θα στήσουν. Από τη μια η κυβέρνηση που θα 'χει στο παρακαλετό τους επιχειρηματίες για να κοροϊδεύει το λαό και από την άλλη ένας λαός που θα εξακολουθεί να υποφέρει.
Είναι μόνο δύο παραδείγματα που δείχνουν ένα και μοναδικό: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τα στρογγυλά τραπέζια εντός και εκτός χώρας, στα οποία έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι θα κάθεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τους βιομήχανους, τους εταίρους των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να διαπραγματεύεται τον αργό ή γρήγορο θάνατο για εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα.
Το ζητούμενο είναι ένα: Ο λαός μπορεί να δει προκοπή μόνο με την ευθεία σύγκρουση με όλους αυτούς που του καταστρέφουν τη ζωή και καλλιεργούν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Σύγκρουση και αγώνας. Γι' αυτό είναι ανάγκη το ισχυρό ΚΚΕ. Για να πάρει ο ίδιος ο λαός στα χέρια του την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου