Σελίδες

2 Μαΐ 2012

Δικό τους «μπουμπούκι» η «Χρυσή Αυγή»

«Με έχει ανατριχιάσει η παρουσία της "Χρυσής Αυγής" (...) Θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας και οι άνθρωποι αυτοί, όχι να περιφέρονται, αλλά να έχουν απήχηση σε μια κοινωνία όπως είναι η ελληνική. Και επειδή αυτά τα φαινόμενα δεν γεννιούνται εκ του μηδενός, φέρουμε όλοι ευθύνη διαχρονικά, τα κόμματα της αριστεράς, εμείς, η ανοχή της κοινωνίας, ο τρόπος που λειτουργήσαμε επί δεκαετίες το πολιτικό μας σύστημα, ώστε να δημιουργηθούν φαινόμενα με την ακρότητα της "Χρυσής Αυγής"». Τα παραπάνω ειπώθηκαν από την υπουργό Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Α. Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στο «Βήμα fm». Η Διαμαντοπούλου και συνολικά το ΠΑΣΟΚ επισείουν προεκλογικά τον
μπαμπούλα της φασιστικής ακροδεξιάς και καλούν σε μέτωπα για να εμποδιστεί η είσοδός της στη Βουλή. Προσπαθούν, μάλιστα, με χυδαίο τρόπο να επιμερίσουν σε όλους την ευθύνη για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα - ακόμα και στο ΚΚΕ, κάτω από το βολικό για όλους τίτλο «αριστερά» - για να κρύψουν ότι η «Χρυσή Αυγή» είναι γέννημα - θρέμμα του αστικού συστήματος και πως η σοσιαλδημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν ξεχωριστή συμβολή στην εκκόλαψη και νομιμοποίηση της αντιδραστικής ιδεολογίας της. Μιλάει για ευθύνες η υπουργός μιας κυβέρνησης που κάθισε στα ίδια υπουργικά έδρανα με εκπροσώπους του ΛΑ.Ο.Σ., το οποίο εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή με τα ίδια ακριβώς συνθήματα που τώρα αναπαράγει η «Χρυσή Αυγή». Μ' αυτό το πολιτικό μόρφωμα, το ΠΑΣΟΚ δε δίστασε να συμπράξει σε τοπικές εκλογές και να το ενισχύσει στις νομαρχιακές του 2002, στην προσπάθειά του να μειώσει την επιρροή της ΝΔ. Το έργο έχει παιχτεί και στη Γαλλία, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα την εποχή του Μιτεράν ενίσχυε τον Λεπέν, γιατί τάχα έκοβε ψήφους από τη «δεξιά». Μέχρι και συγκυβέρνηση έκαναν από κοινού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., νομιμοποιώντας πλήρως τον αντικομμουνισμό, το σοβινισμό και το μίσος του Καρατζαφέρη για τους μετανάστες, στοιχεία που - αν και συγκαλυμμένα - συνθέτουν ταυτόχρονα τον πυρήνα της ιδεολογίας και της πολιτικής του αστικού συστήματος. Δική τους είναι λοιπόν η «Χρυσή Αυγή» και ο μόνος που μπορεί να της κόψει τη φόρα είναι ο λαός και το κίνημα που θα στοχοποιεί και θα παλεύει να ανατρέψει το αστικό σύστημα σε όλες του τις μεταμφιέσεις και εκφάνσεις.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/5/12, 1:56 π.μ.

    Τρεις το έχουν παρα-παρα τραβήξει και θα πρέπει να λογοδοτήσουνε σε μία λαϊκή δικαιοσύνη με το ερώτημα του απαγχονισμού:
    Το σίχαμα λοβέρδος
    Ο πράχτορας χρυσοχοϊδης
    και η "πνευματική" του πιο
    πρόστυχου φασιστοφιλελευθερισμού
    διαμαντοπούλου.
    Σιχαμένα ερπετά να τα λιώσει ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή