Σελίδες

30 Μαΐ 2012

«Δε φοβόμαστε, πεισμώνουμε»


Σχόλιο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων, με αφορμή τις δηλώσεις της Κρ. Λαγκάρντ
«Αν σε κάτι μας είναι χρήσιμος ο λόγος σας, δεν είναι για νουθεσία ούτε για φόβο ... Είναι για να πεισμώνουμε». Τα παραπάνω σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας που αναφέρεται στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ και τις πρόσφατες δηλώσεις της στον «Γκάρντιαν». 
Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της, η ΑΣΓΜΕ αναφέρει:
«Τι μας ζητάτε, επικαλούμενοι την ιδιότητα του γονιού; "Nα λυπηθούμε τη μοίρα των παιδιών μας που θα πεινάσουν, θα κρυώσουν ..." και να κάτσουμε "καλά". Αυτά τα παιδιά κοιτάμε στα μάτια, κάθε μέρα που περνά και διαλέγουμε τη σύγκρουση μαζί σας, γιατί εμείς οι Ελληνες εργαζόμενοι γονείς "δεν θα παραδώσουμε τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα", για να αυγατίζουν τα κέρδη σας. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας και σεις κάνετε ήδη το δικό σας.

Στο πρόσωπό σας βλέπουμε τη συμμαχία των μονοπωλίων που σφίγγει τη θηλιά στους λαούς όλου του πλανήτη, είτε σ' αυτήν τη γωνιά του πλανήτη είτε σε κάποια άλλη της Αφρικής. Τους έχουμε στο μυαλό μας όλη την ώρα.
Αν σε κάτι μας είναι χρήσιμος ο λόγος σας, δεν είναι για νουθεσία ούτε για φόβο ... Είναι για να πεισμώνουμε. Είναι για να αποκαλύπτουμε ποιο είναι το όραμά σας για τον ελληνικό λαό. Ετσι, αν μέχρι σήμερα λέγαμε μας φέρνουν μισθούς Κίνας και Βουλγαρίας, τώρα θα λέμε και για σχολεία Αφρικής.
Μια υπόσχεση δίνουμε: Οι αγώνες μας εφιάλτες σας! "It's payday"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου