Σελίδες

10 Μαΐ 2012

Επίσημος παραχαράκτης της Ιστορίας η ΕΕ


Παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ
Το πραγματικό νόημα της 9ης Μάη, Μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, έθεσε με παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης. Είπε μεταξύ άλλων: «Τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών το πολιτικό κατεστημένο της ιμπεριαλιστικής ΕΕ επέλεξε να την ανακηρύξει "ημέρα της Ευρώπης", για να σβήσει από την ιστορική μνήμη των λαών το δίδαγμα πως όταν θέλουν μπορούν να συντρίψουν τον φαινομενικά ανίκητο αντίπαλό τους. Για να κρύψουν το γεγονός ότι το φασιστικό - ναζιστικό τέρας κυοφορήθηκε και γεννήθηκε από το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα.

Σήμερα, η αντικομουνιστική υστερία, η πλαστογραφία της Ιστορίας, η ανιστόρητη και χυδαία προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με το φασισμό αποτελεί επίσημη πολιτική της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων στα κράτη - μέλη της. Η ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία εκφράζεται με την αποκατάσταση των SS, την αναστύλωση των χιτλερικών συμβόλων και τις άγριες διώξεις των κομμουνιστών σε μια σειρά χώρες - μέλη της ΕΕ.
Καμία πλαστογραφία δεν θα σβήσει τις εποποιίες του Στάλινγκραντ, του Λένινγκραντ, του Κόκκινου Στρατού, των παρτιζάνων στις κατεχόμενες χώρες, τον απίστευτο ηρωισμό εκατομμυρίων εργατών που νίκησαν το φασισμό. Καμία πλαστογραφία, ούτε ο αντικομμουνιστικός βόρβορος θα σταματήσουν την κοινωνική εξέλιξη και την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων, την αντικατάσταση του σάπιου καπιταλισμού από το σοσιαλισμό, το φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου