Σελίδες

18 Απρ 2012

Ψευτοδιλήμματα και αποπροσανατολισμός...


ΤΟ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗΝ...αλληλογραφία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ανταλλάσσει επιστολές με τον Χ. Μπαρόζο. Προφανώς για να μας εντυπωσιάσει με τις ...γνωριμίες του.
Οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Οσον καιρό τριγυρνούσε στις Βρυξέλλες ως υπουργός Οικονομίας, έκανε πολύ καλές δημόσιες σχέσεις. Εχει, άλλωστε, και μια άνεση στην επικοινωνία.
Μόνο που αυτά που αποφάσισε με τις καινούργιες παρέες του, ήταν αυτά ακριβώς που έριξαν στη φτώχεια και την ανέχεια τον ελληνικό λαό. Κι ο κόσμος είναι κάπως δύσκολο να το ξεχάσει αυτό.
Αλλωστε, και στις επιστολές του προς τον Μπαρόζο, μεταξύ άλλων, ζητάει «ενίσχυση της
ανταγωνιστικότητας» κι όλοι ξέρουμε τι εννοεί με αυτό τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η Ευρωπαϊκή Ενωση. «Ανταγωνιστικούς» μισθούς, δηλαδή μικρότερους μισθούς.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, έχει βρει τη λέξη «σταθερότητα» και οι σύμβουλοί του προφανώς του είπαν ότι πρέπει να περιέχεται σε κάθε δεύτερη πρόταση που λέει.
Μόνο που για να μείνει κάτι ... «σταθερό» πρέπει να είναι και θετικό για το λαό, αλλιώς το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ανατραπεί.
Μήπως πιστεύουν εκεί στη Νέα Δημοκρατία ότι οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι είναι σε καλή κατάσταση και θέλουν να παραμείνουν έτσι; Αν ναι, δεν έχουν παρά να βγουν να το πούνε. Θα εισπράξουν τη δέουσα απάντηση.
Βέβαια, ακόμη και για τα περί σταθερότητας ψεύδονται. Γιατί οι πάντες έχουν καταλάβει ότι τα νέα μέτρα έχουν ήδη από καιρό αποφασιστεί. Απλά θα προσπαθήσουν να «στήσουν» το κυβερνητικό σχήμα που θα τα προωθήσει.
Κι αυτό ακριβώς πρέπει να τους χαλάσουμε και στην κάλπη, και στους χώρους δουλειάς, και στους δρόμους.

Γρηγοριάδης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου