Σελίδες

29 Απρ 2012

Αντιδραστικό παραλήρημα πανικού

Ο Αντ. Σαμαράς υπέγραψε ως υπουργός Εξωτερικών τη Συνθήκη του Μάαστριχτ πριν από 20 χρόνια αλλά στη χώρα «υπήρχε ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς»! 
Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εναλλάσσονται στην εξουσία εδώ και 40 σχεδόν χρόνια, αλλά «τις προηγούμενες δεκαετίες υπήρχε ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς, που απαγόρευε ακόμα και να μιλάμε για τα προβλήματα που βασάνιζαν την κοινωνία ή παρέλυαν την οικονομία»! 
Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες παραγέμιζαν τα θησαυροφυλάκιά τους και γιγαντώθηκαν «μέχρι σκασμού», εκμεταλλευόμενοι την υπεραξία που παράγει ο εργαζόμενος λαός, αλλά «όλα τα προηγούμενα χρόνια η επιχειρηματικότητα ήταν υπό διωγμό»! 

Θα μπορούσε να ήταν ένα γραφικό παραλήρημα οι φαιδρότητες που με παθιασμένο τρόπο εκστόμισε στο Ζάππειο την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ, αν δεν υποδήλωναν την άκρως επικίνδυνη βούληση της ηγεσίας της ΝΔ να περάσει διά πυρός και σιδήρου τα άγρια μέτρα που καταστρέφουν τη ζωή του λαού. 
Είναι εξόφθαλμο, βέβαια, ότι με τα σκουριασμένα και χρεοκοπημένα ιδεολογήματα ο Αντ. Σαμαράς θέλει να κρύψει τα αίτια της κρίσης, δηλαδή την υπερσυσσώρευση κεφαλαίων, αλλά και την αδυναμία του αστικού πολιτικού συστήματος να τη διαχειριστεί. Πάνω απ' όλα θέλει να κάνει επίδειξη της αποφασιστικότητάς του να επιτύχει την «ανάπτυξη», χρησιμοποιώντας πιο έντονα τους μηχανισμούς καταστολής και την αστυνομική βία. 
Φυσικά, το μόνο που καταφέρνει να αποκαλύψει είναι την εξόφθαλμη αδυναμία τους να διαχειριστούν την κρίση και τον πανικό που τους διακατέχει. 
Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο λαός δεν πρόκειται να τους φοβηθεί. Με μπροστάρη το ΚΚΕ οργανώνει την αντεπίθεσή του με στόχο το σάρωμα του αστικού καθεστώτος και τη λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου