Σελίδες

10 Απρ 2012

Στήνουν κάλπες με κλιμάκωση της τρομοκρατίας


Απειλές και «χάος» αν αποδυναμωθούν τα κόμματα που σφάζουν το λαό
Με δρομολογημένα και προαποφασισμένα τα νέα βάρβαρα μέτρα κατευθύνονται προς τις κάλπες των εκλογών οι εταίροι της συγκυβέρνησης. 
Αύριο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια ο Λ. Παπαδήμος θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και την ημερομηνία των εκλογών, πιθανότατα στις 6 Μάη, όπως ανέφερε χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής
Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν χτες ότι ο Λ. Παπαδήμος θα απευθύνει την Τετάρτη διάγγελμα ενόψει των εκλογών.
Στο μεταξύ, προαναγγέλλοντας το μετεκλογικό σφαγείο που στήνουν σε αγαστή συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής»: «Η χώρα έχει αναλάβει τη δέσμευση να παρουσιάσει μέτρα που αφορούν το σκέλος των δαπανών, της τάξης του 5,5% του ΑΕΠ για την περίοδο του 2013-2014 (σ.σ. 11,5 δισ. ευρώ). Για το σκοπό αυτό έχει ανατεθεί μία μελέτη στο ΚΕΠΕ (...) ώστε αμέσως μετά τις εκλογές να παραδοθεί δέσμη προτάσεων για τους τομείς
στους οποίους θα μπορούσαν να γίνουν οι παρεμβάσεις. Οι παρεμβάσεις αυτές θα αποτελέσουν και το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το οποίο θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή τον Ιούνιο».
Οπως σημείωσε ο ίδιος, «το 5,5% περικοπών δαπανών θα προκύψει κατά 1% από την αναδιάρθρωση του διοικητικού μηχανισμού, 1,5% από περιστολή στις κοινωνικές δαπάνες και 3% από περιστολή στις δαπάνες της γενικής κυβέρνησης». Δηλαδή αποκλειστικά από περικοπές δαπανών με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και μαχαίρι σε όλες τις κοινωνικές παροχές.
Υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ τάχθηκε στο μεταξύ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης«με ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και μια κυβέρνηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και συγκεκριμένου τόπου», τουλάχιστον για μια διετία. Ο Κ. Σκανδαλίδης πρότεινε και εναλλακτικό σενάριο διακυβέρνησης με τη συγκρότηση κεντροαριστερής κυβέρνησης συνεργασίας. Την ίδια ώρα, τέλος, που ο Ευ. Βενιζέλος καταγγέλλει τον Αν. Σαμαρά για«μικροκομματικές σκοπιμότητες», καλεί σε μετεκλογική συνεργασία στη βάση «μιας συμμαχίας υπευθυνότητας και ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων», για να υλοποιηθεί η πολιτική του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου