Σελίδες

13 Απρ 2012

Η δύναμη του λαού και στην κάλπη...

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΡΑΓΜΑ, αλλά έτσι όπως πάμε θα μας προκύψει και μία ...διαφορά στον προεκλογικό λόγο ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας!!!
Ναι και όμως μπορούν αυτοί οι δύο ...συγκυβερνώντες να διαφοροποιηθούν όσο κι αν ακούγεται απίστευτο.
Δε μιλάμε, φυσικά, για τις πολιτικές περικοπών μισθών - συντάξεων, αντιαγροτικών μέτρων, άγριας φορολογίας και λιτότητας, ενταφιασμού της Κοινωνικής Ασφάλισης και κατάργησης των εργατικών δικαιωμάτων.
Αυτά δεν ...είναι διαπραγματεύσιμα. Είναι οι εντολές της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, οπότε καλό είναι να μην τίθενται καν στην προεκλογική συζήτηση. Ο κόσμος θα ...σκεφθεί και αυτό τους «βλάπτει σοβαρά στην κάλπη».
Η διαφορά από ό,τι φαίνεται θα αφορά την ....επιλογή τρομοκρατικού διλήμματος. Το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθεί να εκβιάσει με το κόλπο «μνημόνια ή χρεοκοπία» και η Νέα Δημοκρατία με το «αυτοδυναμία ή νέες εκλογές και χρεοκοπία».

Θα πάμε σε εκλογές που δε θα μετράει το ποιος από τους δυο τους θα πει τα περισσότερα ψέματα - όπως είχαμε συνηθίσει- ή ποιος θα τάξει τα πιο πολλά ρουσφέτια - όπως επίσης είχαμε συνηθίσει.
Αλλά το ποιος θα είναι πιο τρομακτικός. Ποιος θα εφεύρει το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό ... «μπαμπούλα».
Αυτό που μάλλον δεν έχουν καταλάβει είναι ότι ο κόσμος σιχάθηκε να τον τρομοκρατούν, να τον φοβίζουν και να παίρνουν μέτρα και μετά να τον ξαναφοβίζουν για τον ίδιο λόγο.
Κι έχει αποφασίσει να κάνει αυτούς να φοβηθούν, όχι μόνο γιατί το θέλει αλλά γιατί ...μπορεί. Κι όταν λέμε «μπορεί» εννοούμε και με το παραπάνω.
Τα ψευτοδιλήμματά τους θα ...μοιάζουν αστεία όταν πραγματικά ο λαός θα θελήσει να δείξει τη δύναμή του και στην κάλπη και στους αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου