Σελίδες

20 Απρ 2012

Λαθροχειρίες της «Αυγής»


Η εφημερίδα προσπαθεί να θολώσει τα νερά, παρουσιάζοντας ως ΚΚΕ επιστολογράφους που δεν έχουν σχέση με το Κόμμα
Ανακοίνωση με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της «Αυγής» εξέδωσε η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, στην οποία σημειώνει: «Ο τσαρλατανισμός της "Αυγής" και του "Συνασπισμού", φτάνει στα όρια της προβοκάτσιας, προκειμένου να υφαρπάξει μερικές ψήφους παραπάνω. Στην "Αυγή", εφημερίδα του ΣΥΝ, φιλοξενείται στις 19/4, επιστολή 11 κατοίκων του Ποδοχωρίου Καβάλας, από τους οποίους 6 υπογράφουν ως ΚΚΕ και οι 5 ως ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Στην επιστολή προβάλλεται η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για "ενότητα της αριστεράς", για "αριστερή κυβέρνηση" που διά μαγείας θα λύσει τα προβλήματα, χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και τα μονοπώλια και ταυτόχρονα καυτηριάζεται η "αντιενωτική" τακτική του ΚΚΕ.

Κανείς από αυτούς που υπογράφουν ως ΚΚΕ δεν είναι μέλη του Κόμματος. Από ό,τι γνωρίζουμε, κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν και ως υποψήφιοι σε Δημοτικές εκλογές σε αντίπαλα ψηφοδέλτια από αυτά που στήριζε το ΚΚΕ. Είναι τέτοια η πρεμούρα της "Αυγής" και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσουν την λεγόμενη ενότητα της αριστεράς ως "λαϊκή απαίτηση", που δεν διστάζουν να εμφανίζουν ως ΚΚΕ άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Μάλιστα δε διστάζουν να παραπλανούν ηλικιωμένες γυναίκες προκειμένου να υφαρπάξουν την υπογραφή τους στην επιστολή, εμφανίζοντάς τες ως μέλη του ΚΚΕ.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα και ιδιαίτερα η "Αυγή" και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να καπηλεύεται προβοκατόρικα τον τίτλο του ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα του Νομού πρέπει και από αυτό το γεγονός να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιόν του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, της "Αυγής" και των τοπικών τους στελεχών, να τους γυρίσουν την πλάτη και να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις εκλογές στις 6 Μάη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου