Σελίδες

21 Απρ 2012

Προεκλογικές καταγγελίες... για να καμουφλάρουν την ομοιότητα


Αστραψε και βρόντηξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής για την επιστολή του Ε. Βενιζέλου στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Μπαρόζο, καταγγέλλοντας τις προτάσεις του πρώτου περί έμφασης στην «αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων με ενεργητικές πολιτικές και προγράμματα κατάρτισης» καθώς όπως είπε «όσον αφορά τα προγράμματα κατάρτισης, το ΠΑΣΟΚ, αδυνατεί να ξεφύγει από παλιές λογικές και αμαρτίες (...) με τα προγράμματα δεν βρήκε δουλειά κανένας (...) Οσον αφορά στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για τους νέους, προφανώς εννοεί και άλλες μειώσεις στο μισθό (...) ή και άλλες επιδοτήσεις στους εργοδότες για να προσλάβουν δήθεν, νέους ανθρώπους».
«Καλούμε το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΝΔ να σταματήσουν επιτέλους αυτό το θέατρο. Να μην κοροϊδεύουν άλλο τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε ο Ν. Χουντής.
Ενδιαφέροντα όλα αυτά, αλλά εκτός απ' το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κοροϊδεύει τον λαό.
Τον περασμένο Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Συνδιάσκεψη του Δικτύου Συνδικαλιστών του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), μέλος του οποίου είναι και ο ΣΥΝ. Σε ψήφισμά της για την αντιμετώπιση της ανεργίας ιδιαίτερα των νέων περιλαμβάνονται προτάσεις που δεν διαφοροποιούνται απ' την πολιτική
που άσκησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ:«Μέτρα πολιτικής που να διευκολύνουν τη μετάβαση από το σχολείο στην εργασία για νέους ανθρώπους, ώστε να μην αναγκάζονται να αποδέχονται "ευκαιριακές" ή κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Να ενθαρρύνουν τους εργοδότες να προσφέρουν θέσεις μαθητείας ή άλλα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας για νέους ανθρώπους»...
Δηλαδή, θέσεις μαθητείας ή θέσεις εργασιακής εμπειρίας. Σαν αυτές που ήδη υπάρχουν με μεροκάματο 18 ευρώ μεικτά.
Προτείνουν πολιτική που «να επενδύει στην ποιότητα της ελεύθερης εκπαίδευσης και κατάρτισης και βελτιώνουν τη σύνδεσή της με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας... να βελτιώνουν την ποιότητα των θέσεων εργασίας που προσφέρουν στους νέους ανθρώπους αξιοπρέπεια, οικονομική ασφάλεια, ευκαιρίες μάθησης, δυνατότητες διεύρυνσης των δεξιοτήτων τους»...
Δηλαδή, σύνδεση της εκπαίδευσης με τις επιχειρήσεις. Αυτή είναι και η πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων των κρατών - μελών για κατάρτιση - επανακατάρτιση, για ευέλικτο και φθηνό εργατικό δυναμικό, όλα για την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Προτείνουν: «Να δημιουργούν επιδοτήσεις απασχόλησης, ώστε να προσλαμβάνονται νέοι άνθρωποι ή να μετατρέπονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου».
Δηλαδή, ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης! Προγράμματα που κατευθύνουν ζεστό παραδάκι στις επιχειρήσεις, από λεφτά των εργαζομένων, που ήδη εφαρμόζονται στην Ελλάδα.
Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ γιατί προτείνει τα ίδια πράγματα που προτείνει και ο ίδιος. Ας τους πληρώσει ο λαός καταλλήλως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου