Σελίδες

23 Απρ 2012

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΚΑΜΜΕΝΟΥ - ΔΗΜΑΡΑ: «Αντιμνημονιακοί» στα λόγια, αντιλαϊκοί στις θέσεις


Αποκαλυπτικό το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος
Πίσω από τη συρραφή κούφιων «αντιμνημονιακών» διακηρύξεων, τις κορόνες περί «κατοχής» και τους ψηφοθηρικούς λεονταρισμούς κατά της τρόικας, από το κόμμα του Π. Καμμένου, κρύβεται ένα βαθιά αντιλαϊκό πρόγραμμα και αντιδραστικές προτάσεις που όχι μόνο ταυτίζονται στρατηγικά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά δεν έχουν να ζηλέψουν και τίποτα από τα όσα βάρβαρα μέτρα προωθούν με συναπόφασή τους η κυβέρνηση Παπαδήμου και η τρόικα. Μια ματιά στο οικονομικό πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, πείθει και τον πλέον δύσπιστο για του λόγου το αληθές.
Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί έναν ύμνο «στην ανταγωνιστικότητα και την υγιή ανάπτυξη» και από την αρχή κιόλας ξεκαθαρίζεται ότι «οι δημόσιες επιχειρήσεις θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια».
Προτείνεται, μεταξύ άλλων, η ίδρυση της «Νέας Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας» η οποία θα έχει ως βασική αποστολή τη χρηματοδότηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας η οποία, σύμφωνα με το κόμμα του Π. Καμμένου, θα πρέπει «να αποποινικοποιηθεί»!
Ως αποποινικοποίηση με νομοθετικές πρωτοβουλίες νοείται μεταξύ άλλων, για παράδειγμα, η «προσαρμογή της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας περί εργατικών διαφορών και οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία». Δηλαδή, πρακτικά η περαιτέρω απαλλαγή και ελάφρυνση των επιχειρηματιών από τις υποχρεώσεις τους στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ζητείται η φορολογική αμνηστία όλων των κεφαλαίων που θα έρθουν στη χώρα μας από το εξωτερικό, πρόταση που έχει κάνει και ο Γ. Καρατζαφέρης του ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκαλύπτοντας τον πραγματικό χαρακτήρα του κόμματος, το οικονομικό πρόγραμμα ζητάει την κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους δημόσιους υπάλληλους και την επανεξέταση από μηδενική βάση της χρησιμότητας και της αποστολής όλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, κάτι που πρακτικά σημαίνει νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όπως δείχνει και η εμπειρία από την αντίστοιχη πολιτική που προωθεί η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Απολύσεις όμως και συρρίκνωση Οργανισμών του δημοσίου σημαίνει χειρότερες υπηρεσίες για το λαό σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και άλλους ζωτικής σημασίας τομείς, για τους οποίους, κατά τα άλλα, ο Καμμένος και ο Δημαράς που συνεργάζονται λένε ότι κόπτονται.
Ιδιαίτερη μέριμνα για τους εφοπλιστές
Ιδιαίτερη φροντίδα δείχνουν οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εφοπλιστών, αφού ζητάνε την «άμεση μείωση του κόστους διατήρησης της ελληνικής σημαίας» και τη χορήγηση κινήτρων για την εγγραφή των πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο. Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Καμμένος διετέλεσε υφυπουργός Ναυτιλίας, ενός υπουργείου που διαχρονικά λειτουργεί κυρίως για την ικανοποίηση των εφοπλιστικών συμφερόντων εξ ου και η πρόταση που ακολουθεί:
Προσκαλούνται οι Ελληνες εφοπλιστές να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα με στόχο τη δημιουργία «ελληνικής ναυτιλιακής πόλης», όπου το δημόσιο θα παραχωρήσει δωρεάν στους εφοπλιστές για 99 χρόνια τα σχετικά οικόπεδα και θα συμμετάσχει κατά 40% στο κόστος κατασκευής των απαραίτητων υποδομών.
Δίπλα, δηλαδή, στις ληστρικές φοροαπαλλαγές και τα άλλα προνόμια, ο Καμμένος καλεί τους «πατριώτες» εφοπλιστές να φτιάξουν το δικό τους «city» στην Ελλάδα (κατά τα πρότυπα του Λονδίνου) με γενναία επιδότηση από το κράτος και την ίδια ώρα οι εφοπλιστές δε χτίζουν ούτε ένα από τα εκατοντάδες καράβια τους σε ναυπηγεία της Ελλάδας.
Οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» που στα λόγια νοιάζονται δήθεν για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου μέσα από τα διάφορα «Μνημόνια» που υποτίθεται πολεμούν, προτείνουν μεταξύ άλλων το ξεπούλημα δημόσιων υποδομών αφού ζητάνε τη «μακροχρόνια μίσθωση λιμένων και ναυπηγείων».
Το ίδιο χουβαρντάδες αποδεικνύονται στο κόμμα του Π. Καμμένου και για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών, αφού ξεκάθαρα ζητάνε τη μείωση της φορολογίας των Νομικών Προσώπων (βλέπε Ανωνύμων Εταιρειών) και την κατάργηση της φορολόγησης της επιχειρηματικής αμοιβής και των μερισμάτων που μοιράζουν οι Εταιρείες.
Τα δωράκια συνεχίζονται αφού προτείνεται και «η άμεση μείωση κατά 10% των εργοδοτικών εισφορών με αντίστοιχη μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων» κάτι που ήδη προωθούν, όπως είναι γνωστό, η συγκυβέρνηση και η τρόικα, την οποία κατά τα άλλα αντιμάχεται ο Π. Καμμένος και το κόμμα του.
Χαρακτηριστικό του στίγματος που δίνουν με το πρόγραμμά τους οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες», είναι και ότι ζητάνε να θεσπιστεί αφορολόγητο μέχρι πέντε χρόνια για επενδύσεις που θα γίνουν από το εξωτερικό και μετά να ισχύουν μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές. Μάλιστα, προτείνουν στους ξένους που θα κάνουν επενδύσεις στη χώρα μας,«να δίνεται και η ελληνική ιθαγένεια εάν προέρχονται από χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης»!
Ολα τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα ότι πίσω από τις εθνικοπατριωτικές αντιμνημονιακές κορόνες κρύβεται ένα ακόμα κόμμα της πλουτοκρατίας που ταυτίζεται απόλυτα με την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθούν και συναποφασίζουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η τρόικα.
Να γιατί ο Καμμένος δεν μπορεί να αποτελεί εναλλακτική λύση για το λαό που σκέφτεται ή έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Να πατώσει κι αυτός όπως τα κόμματα με τα οποία συμπλέει στρατηγικά. Μόνο το ΚΚΕ θα είναι και την επόμενη μέρα στο πλευρό του λαού, στην πρωτοπορία των αγώνων του. Δικό του όφελος είναι να βγάλει το ΚΚΕ πανίσχυρο και στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου