Σελίδες

20 Απρ 2012

Σκόπιμη αυτοαναίρεση


Εχουμε ακούσει πολλά - και θα ακούσουμε ακόμη περισσότερα τις επόμενες μέρες - για «μνημονιακούς», «αντι-μνημονιακούς» και διάφορα τέτοια ευφυολογήματα που στοχεύουν στο να κρύψουν το τι πραγματικά συμβαίνει. 
Ομολογουμένως όμως η... πιο πρωτότυπη από όλες αυτές τις ιστορίες είναι η τοποθέτηση της Δημοκρατικής Αριστεράς που, όπως δηλώνει, είναι «κατά» του μνημονίου πλην όμως επιθυμεί την κατάργησή του μέσω της υπέρβασής του και της... διαπλάτυνσής του!
Διαβάστε πώς περιγράφει χαρακτηριστικά τον «αντιμνημονιακό» λόγο του κόμματος αυτού ο βουλευτής του Νίκος Τσούκαλης: «Δεν εντασσόμαστε στο αντιμνημονιακό μέτωπο. Το μνημόνιο το
καταψηφίσαμε. Θεωρούμε ότι το να καταγγέλλεις συνεχώς το μνημόνιο είναι ατελέσφορο, ότι δεν βοηθά τη χώρα και ότι το μνημόνιο θα το καταργήσεις μέσω της υπέρβασής του, μέσω των πολιτικών που θα ασκήσεις». 
Και κάπου εδώ ξεκινά η... διαπλάτυνση: «Ζητάμε επιμήκυνση εξαρχής της συμφωνίας κατά πέντε έτη και κατανομή των στόχων στη δεκαπενταετία αντί της δεκαετίας. Ζητάμε αύξηση του δανείου κατά 30 δισεκατομμύρια ώστε να συνεχίσει η χρηματοδότηση του ελλείμματος από τους εταίρους. Από τα 30 δισεκατομμύρια πρέπει να διατεθούν τα 15 δισεκατομμύρια με εξόφληση σε τριάντα χρόνια, με ρυθμό πέντε, τέσσερα, τρία, δύο, ένα ως ασφαλιστική δικλείδα για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού, αποκλειστικά στο μέτρο των εσόδων. Ζητάμε αυτόματη επιμήκυνση κάθε συμφωνίας στα πρώτα τρία χρόνια και μετάθεση των στόχων ανά ένα έτος»... Λάστιχο το μνημόνιο!!!
Και για να μην μας αφήσει καμία αμφιβολία για το πού διαφέρει η Δημοκρατική Αριστερά με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, ο Ν. Τσούκαλης φρόντισε να είναι σαφής: «Η διαφορά της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι το στοιχείο της αξιοπιστίας, δηλαδή ότι εμείς όλα αυτά τα οποία αναφέραμε εδώ, έχουμε τη δυνατότητα να τα κάνουμε»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου