Σελίδες

20 Απρ 2012

Είναι αυτές οι εκλογές οι πιο κρίσιμες;


-- Είναι αυτές οι εκλογές οι πιο κρίσιμες μετά τη μεταπολίτευση;
Την επομένη των εκλογών της 6ης Μάη έρχεται θύελλα αντιλαϊκών μέτρων που είναι προαποφασισμένα. Νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, νέες περικοπές σε Υγεία - Πρόνοια, νέα χαράτσια και ακρίβεια για τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι κρίσιμες μάχες για τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων έρχονται μετά τις εκλογές. Οταν ο νέος θα πάει να δουλέψει για 200 ευρώ, όταν ο εργάτης θα παίρνει 429 ευρώ, όταν δε θα μπορεί να ζήσει την οικογένειά του και να δώσει ένα πιάτο φαΐ στα παιδιά του. Αυτές είναι οι πιο κρίσιμες μάχες που θα κληθεί ο λαός να αντιμετωπίσει για να αποκρούσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα της όποιας αστικής κυβέρνησης προκύψει την 7η Μάη. Κάθε μέρα, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά οι λαϊκές οικογένειες θα πολεμούν για την ίδια τους τη ζωή.
Οι εκλογές της 6ης Μάη που διεξάγονται κάτω από συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και με τις επιπτώσεις από αυτήν και από την πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να είναι τραγικές για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, έχουν σημασία. Για το λαό, την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, μπορούν να αποτελέσουν ένα θετικό βήμα ενάντια στην επίθεση που δέχονται. 
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν με την ψήφο τους ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ. Μόνο έτσι θα κατευθυνθεί η πάλη της εργατικής τάξης, του λαού, στην κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας. Το ΚΚΕ δε λέει ψέματα για να πάρει την ψήφο του λαού. Πρέπει να βγει ισχυρό το ΚΚΕ και να το στηρίξουν ακόμα κι εκείνοι που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Μετά τις εκλογές με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός μπορεί να αντιμετωπίσει από καλύτερη θέση τη νέα θύελλα που έρχεται.
Το ότι «οι εκλογές της 6ης Μάη είναι οι πιο κρίσιμες μετά την μεταπολίτευση» το βάζουν ως εκβιαστικό δίλημμα και τα αστικά κόμματα και τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης και δεν εννοούν βέβαια «κρίσιμες» από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Αλλά το βάζουν για να τρομοκρατήσουν, να σπείρουν την ανασφάλεια και να μαντρώσουν σε ανώδυνες για το αστικό πολιτικό σύστημα διεξόδους. Ο,τι ακριβώς κάνουν βάζοντας το εκβιαστικό δίλημμα «ευρώ ή χάος», «Ευρώπη ή καταστροφή», «αυτοδυναμία και κυβερνήσεις συνεργασίας ή αστάθεια».
Γι' αυτό ακριβώς έχει μεγάλη σημασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να καταποντιστούν. Γι' αυτό έχει σημασία όσοι πουλάνε παραμύθια περί «αντιμνημονιακής κυβέρνησης» να μη γελάσουν το λαό. Είναι ψέμα ότι μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει ανάσες στα σπίτια των εργατών που αγκομαχούν. Τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα δε θέλουν να συγκρουστούν με την πλουτοκρατία. Πώς θα πάρουν πίσω τα μέτρα αν δεν χτυπήσουν τη ρίζα του κακού που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους; Κρύβουν από το λαό ότι η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει. Το ΚΚΕ έχει δίκιο όταν λέει ότι όσο πιο γρήγορα ο λαός με δική του πρωτοβουλία αποδεσμεύσει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τόσο καλύτερα θα είναι για τον ίδιο. Μόνο έτσι θα βαδίσει στο φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης. Ο λαός δεν πρέπει να κάνει το λάθος να επιλέξει ποια κυβέρνηση θα τον οδηγήσει στη δυστυχία. Για το λαό αυτές οι εκλογές είναι μια ευκαιρία να βάλει φρένο σε όσα έρχονται, συνδυάζοντας την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα με την προοπτική να νικήσει ο λαός, να κατακτήσει αυτός την εξουσία.

2 σχόλια:

  1. ο λαός υποφέρει,και θα πρέπει να επιδιώξει να δώσει και με τη ψήφο,αλλά και με τους καθημερινούς αγώνες του,μια άμεση και ρεαλιστική λύση στα προβλήματα του.
    όταν χάνεις,κοιτάς πρώτα να ισοφαρίσεις και μετά να νικήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/4/12, 12:13 μ.μ.

    WIKILEAKS για ΚΚΕ - ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ

    http://fanthis.blogspot.it/2012/04/wikileaks.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή