Σελίδες

29 Απρ 2012

Με το κόμμα της εργατικής τάξης


Μια βδομάδα απέμεινε για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. 
Ο αστικός πολιτικός κόσμος συνήθως τις εμφανίζει ως την ύψιστη στιγμή της λαϊκής βούλησης. 
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για αστικές εκλογές για την ανάδειξη αστικού κοινοβουλίου και αστικής κυβέρνησης. 
Απ' αυτή την άποψη είναι επί της ουσίας κορυφαία στιγμή για το αστικό πολιτικό σύστημα. Μ' αυτό κατορθώνει δυο κυρίως πράγματα: 
α) να ανανεώνει τις εσωτερικές του ισορροπίες και 
β) να δημιουργεί την ψεύτικη επίφαση στην πλειοψηφία του λαού ότι αυτός εκλέγει τη δική του κυβέρνηση. Για το σκοπό αυτό λειτουργούν όλα τα φίλτρα της αστικής προπαγάνδας με κύριο μοχλό τα ΜΜΕ. Ωστόσω, αυτό δε σημαίνει μια ενέργεια περιττή για το λαό. Χρειάστηκαν πολυετείς αγώνες και θυσίες για να επιβάλουν οι πληβείοι τη θέλησή τους στην αστική τάξη.
Πρωτοπόρος σ' αυτό τον αγώνα με πόνο και αίμα η πλειοψηφία των εργαζομένων, η εργατική τάξη. Επρεπε να ακουστεί ακόμη και στην κάλπη η φωνή από τα εργοστάσια, τα γιαπιά και τα χωράφια. Τώρα γίνεται συνεχής προσπάθεια η διαδικασία των αστικών εκλογών να είναι το εφαλτήριο ανανέωσης της αστικής εξουσίας. Χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για το μεγάλο αστικό βρόχο στο λαιμό του εργαζόμενου λαού. Ομως, η θέληση επαγρύπνησης είναι παρούσα στο μετερίζι του αγώνα. Ολόρθη κι επαναστατική στο σώμα και την ψυχή της πολιτικής πρωτοπορίας των εργαζομένων στην πόλη και στο χωριό, στο εργοστάσιο και στο χωράφι, στο γραφείο και στο γιαπί.
Με την αγωνιστική θέληση των «αβράκωτων» της Γαλλικής Επανάστασης και των κομμουνάρων της Παρισινής Κομμούνας, της Εθνικής Αντίστασης και της επαναστατικής ανατροπής. Αυτή η επίμονη θέληση έχει διάφορους τρόπους έκφρασης. Μια από αυτές είναι οι εθνικές κοινοβουλευτικές εκλογές. 
Αρκεί να επισημαίνεται η ακριβής περιορισμένη επίδραση πάνω στην αστική εξουσία. Σ' αυτές μετριέται η επιρροή του πολιτικού φορέα του εργατολαϊκού κινήματος. Εδώ καταγράφεται η σχετική του δύναμη χωρίς αυτό να σημαίνει δυναμική ανατροπή. Οσο κι αν στις αστικές κοινοβουλευτικές εκλογές γίνεται όργιο αστικής προπαγάνδας και διασποράς ψεύτικων ελπίδων, παραμένουν ως σημαντικός τομέας πολιτικής δραστηριότητας του εργατολαϊκού κόμματος. 
Σ' αυτές δίνεται η δυνατότητα προβολής του συνολικού τους προγράμματος σε εθνική κλίμακα. Πολύ περισσότερο όταν αυτές συνδέονται άμεσα με τη συνολική πορεία της καπιταλιστικής Ευρώπης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση του κεφαλαίου και του μιλιταρισμού. 
Το κόμμα της εργατικής τάξης μετράει στο αποτέλεσμά τους τις εσωτερικές διεργασίες του λαού με το επαναστατικό πολιτικό κομπάσο. 
Καμία υπερβολή αλλά και καμία υποτίμηση της αξίας τους. 
Ιδιαίτερα σήμερα που η διεθνής δικτατορία του κεφαλαίου επιβάλλει καθεστώς ιδιόμορφης αστικοδημοκρατικής σιωπής. 
Κάθε σκέψη αποχής από την υπερψήφιση του κόμματος της εργατικής τάξης οδηγεί στην αύξηση της καταπίεσης κι εκμετάλλευσης της μεγάλης πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου