Σελίδες

21 Απρ 2012

Η ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταγγέλλει τους τραμπούκους της «Χρυσής Αυγής»


Χυδαίος αντικομμουνισμός από τα φασιστοειδή που εμφανίστηκαν σε συνεδρίαση της διακομματικής του Δήμου για τις εκλογές
Η Αχτιδική Επιτροπή Περιστερίου της ΚΟΑ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τους τραμπούκους της «Χρυσής Αυγής» που την περασμένη Πέμπτη προσήλθαν στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής του δήμου για να απειλήσουν το ΚΚΕ και τον εκπρόσωπό του. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους του Περιστερίου τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. 
Οι τραμπούκοι αυτού του φασιστικού - ναζιστικού μορφώματος, την Πέμπτη 19 Απρίλη στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής του δήμου, ήρθαν με αποκλειστικό σκοπό να απειλήσουν το ΚΚΕ και τον εκπρόσωπό του. 
Οι απόγονοι και νοσταλγοί του Χίτλερ είπαν πως έχουν σκοπό να κλείσουν τον "Ριζοσπάστη", πως το μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στο Περιστέρι πρέπει να το πάρει πίσω ο δήμος από το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ. Πως το ΚΚΕ είναι κόμμα προδοτικό, ξενόδουλο.
Οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής ειρωνεύονταν ηγέτες του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας όπως τον Νίκο Ζαχαριάδη και τον Αρη Βελουχιώτη. 

Δε δίστασαν να κάνουν προσωπικές απειλές σαν άλλη γκεστάπο, να προκαλούν χυδαία, να επιδεικνύουν πως έχουν φακελώσει στελέχη του ΚΚΕ.
Για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση έχει μεγάλες ευθύνες και η διοίκηση του δήμου, γιατί επέτρεψε μέσα στη συνεδρίαση να παρευρίσκονται 10 Χρυσαυγίτες, να απειλούν και να χλευάζουν, παρά την αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ. Επίσης, καμία άλλη από τις αντιπροσωπείες όλων των κομμάτων που παρευρίσκονταν εκεί, δεν αντέδρασε στον αντικομουνιστικό οχετό και στις τραμπούκικες μεθόδους της Χρυσής Αυγής.
Σε λάθος πόρτα χτύπησαν τα μαντρόσκυλα του φασισμού. Στο ΚΚΕ δεν πιάνουν απειλές. Εχει αντιμετωπίσει σαν και του λόγου τους πολλούς τέτοιους. Τρομάζουν οι φασίστες, γιατί βλέπουν πως το ΚΚΕ έχει βαθιές ρίζες μέσα στην εργατική τάξη και το λαό, γιατί και στο Περιστέρι με την πλούσια αγωνιστική παράδοση, οι φτωχοί και λαϊκοί άνθρωποι δεν παραμυθιάζονται από τις δήθεν «αντικαπιταλιστικές» κορόνες της Χρυσής Αυγής και εμπιστεύονται το κόμμα τους, το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που πρωτοστάτησε στην αντίσταση του λαού, ήταν η ψυχή του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και μετά του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού, όταν οι πρόγονοι της «Χρυσής Αυγής» συνεργάζονταν με τους κατακτητές ή το έσκαγαν από την Ελλάδα σαν τα ποντίκια όταν βουλιάζει το καράβι.
Η «Χρυσή Αυγή» είναι ένα αντιδραστικό - αντικομμουνιστικό μόρφωμα του καπιταλισμού. Αλλωστε ο φασισμός είναι γέννημα του καπιταλισμού, δε διαχωρίζεται. Οι θέσεις της είναι πλήρως αποδεκτές από τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια. Εχει για θεό της το κεφάλαιο και την ασύδοτη επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι χρήσιμη στο σύστημα ειδικά σε διάφορες κρίσιμες στιγμές: στη στήριξη των εργοδοτών ενάντια στους εργάτες. Στη στήριξή της επίσης στα μέτρα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Στη ρατσιστική της αντίληψη που οδηγεί στην «βολική» άποψη ότι για την ανεργία και τη μείωση των μισθών δεν φταίει η αστική τάξη αλλά οι ξένοι εργάτες.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός του Περιστερίου έχουν μεγάλη πείρα από τη δράση των φασιστικών ομάδων. Δεν θα παρασυρθούν από το δήθεν «ανθρώπινο» πρόσωπο που δείχνει η «Χρυσή Αυγή».
Το ΚΚΕ καλεί το λαό του Περιστερίου να απομονώσει αυτήν την ελεεινή αντικομμουνιστική συμμορία. Να στείλει και με την αγωνιστική - κόκκινη ψήφο του στις εκλογές στις 6 Μάη σαφές μήνυμα: Ισχυρό ΚΚΕ το μόνο αληθινό βόλι που πιάνει τόπο ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων. Ισχυρό ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατός ο λαός την επομένη των εκλογών, να μη σκορπίσει η αγανάκτηση και ο θυμός σε ακίνδυνα και βολικά για το σύστημα κανάλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου