Σελίδες

20 Απρ 2012

Οταν οι άλλοι κορόιδευαν το λαό


Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που πάντα έλεγε και λέει την αλήθεια στο λαό, χωρίς να «ψηφοθηρεί» ή να «χαϊδεύει αυτιά», καλλιεργώντας με αυτό τον τρόπο αυταπάτες και απογοήτευση. Ας θυμηθεί καθένας τι έλεγε το ΚΚΕ στις εκλογές του 2009. Ηταν το μόνο κόμμα που προειδοποιούσε για τη θύελλα αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων που ακολούθησε και μάλιστα είχε κατηγορηθεί για καταστροφολογία! Σφοδρή επίθεση είχε δεχτεί το ΚΚΕ και όταν την επομένη των εκλογών είχε δηλώσει: Απαντάμε με πόλεμο στον πόλεμο που ετοιμάζουν.
Το ΚΚΕ καλούσε τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία: «Μην ψηφίσετε κανένα από τα δύο κόμματα, γιατί θα νιώσετε μια πολύ βαθιά απογοήτευση, είτε δίνοντας πίστωση χρόνου στη ΝΔ, είτε ελπίζοντας στο ΠΑΣΟΚ. Οχι άλλη απογοήτευση. Γιατί η απογοήτευση είναι τέλμα». Προειδοποιούσε, πως «έρχεται αντιλαϊκή θύελλα συνεχόμενη και όχι διάρκειας δύο χρόνων, είτε βρεθεί στην κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ». Πως από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές «θα τρέχει το πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ για το ξεπέρασμα της κρίσης, και σημειωτέον, ότι στην Ελλάδα η κρίση δεν έχει φτάσει ακόμα στο απόγειο, θα οξυνθεί». Πως το πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ θέτει ως βασική προϋπόθεση «ό,τι κατακτήσεις έμειναν στην Ελλάδα από τα προηγούμενα χρόνια, να φύγουν. Και δεν είναι υπερβολή να μιλήσουμε για εργασιακό μεσαίωνα». Ελεγε ότι θα μειωθούν δραστικά οι μισθοί, οι συντάξεις, θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, θα γίνουν δραστικές περικοπές σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, θα έλθει φοροληστεία, καλώντας το λαό σε οργανωμένη αντίσταση και πάλη στην οποία πρωτοστάτησε. Και, βεβαίως, επιβεβαιώθηκε.
Την ώρα που δυνάμεις, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, παραπλανούσε για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις, όπως «έχει μετατοπιστεί στα αριστερά του πολιτικού συστήματος», «είναι δύναμη της δημοκρατικής αντιπολίτευσης» - όπως λέει σήμερα για τον σοσιαλδημοκράτη Ολάντ στη Γαλλία - και παρακαλούσε για κυβερνητικές θέσεις - όπως παρακαλάει και σήμερα - λέγοντας «μακάρι να μας έκανε ένα σήμα», το ΚΚΕ ξεμπρόστιαζε την πολιτική των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ, που από τότε ζητούσαν «απ' το λαό να επωμισθεί νέα πρόσθετα βάρη, ώστε να βγούμε απ' την κρίση». Ενημέρωνε για τις «κατευθύνσεις του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Ανάκαμψη της Οικονομίας, το οποίο στοχεύει να προετοιμάσει την ΕΕ για να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση στον ανταγωνισμό με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μόλις ξεπεραστεί η κρίση. Το Σχέδιο αυτό προβλέπει νέο πακτωλό κρατικής χρηματοδότησης προς τους μονοπωλιακούς ομίλους και νέα αφαίμαξη λαϊκού εισοδήματος, για να συγκρατηθεί το δημόσιο χρέος στα κράτη - μέλη της ΕΕ και να μην υπονομευθεί η ισχύς του ευρώ». Ενημέρωνε για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη του 2009, σχετικά με «την επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, την προώθηση της ανατροπής του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τη διαμόρφωση κρατικών κινήτρων επενδύσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες της "πράσινης οικονομίας", ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην καπιταλιστική ανάπτυξη».
Ολοι τα ήξεραν - όχι μόνο το ΚΚΕ - αλλά σιωπούσαν. Αλλοι επειδή είναι υπηρέτες των μονοπωλίων και της εξουσίας τους και άλλοι από καιροσκοπισμό. Κορόιδευαν και κοροϊδεύουν ασύστολα, το λαό. Εχει έρθει, λοιπόν, η ώρα κάθε άνθρωπος του μόχθου, ψηφίζοντας ΚΚΕ, να τους βάλει εκεί που τους αξίζει και να μην επιτρέψει ξανά στην απογοήτευση να κυριαρχήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου