Σελίδες

19 Απρ 2012

Νεροκουβαλητές στο μύλο των αστών


«Κολυμπώντας» στην αντιμνημονιακή «σούπα» συναντώνται δυνάμεις και διαμορφώνονται εφήμερες συμμαχίες ανάμεσα στους επίδοξους διαχειριστές του συστήματος, που η άρχουσα τάξη έχει βγάλει στο μεϊντάνι προκειμένου να αποπροσανατολίσουν το λαό από την ίδια και την εξουσία της, που αποτελούν την πηγή όλων του των προβλημάτων, και να συνδράμουν στην ανασύνθεση του καταρρακωμένου στις λαϊκές συνειδήσεις αστικού πολιτικού σκηνικού.
Κάπως έτσι εκλογική συνεργασία επιτεύχθηκε ανάμεσα στον Καζάκη και στον Παπαθεμελή. 
Στην ανακοίνωση συνεργασίας των δύο διατυπώνεται ως στόχος: «Να εκφράσουμε το εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού». Σαν όροι της εκλογικής τους συνεργασίας αναφέρονται μεταξύ άλλων οι εξής: «Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και την καταστροφή. Τιμωρία των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους. Καταγγελία
των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές. Οικονομική ανάκαμψη της χώρας με ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση, αξιοποίηση της δημιουργικότητας του λαού μας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του γεωγραφικού της χώρου (ΑΟΖ), ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος. Δημοψήφισμα για τη θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υποστηρίζουμε μία εθνική στρατηγική αποτρεπτικής ισχύος που να αντικαταστήσει τον ενδοτισμό της κατευναστικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Απαιτούμε σύγκληση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη για την εγκαθίδρυση μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Πολιτείας»...
***
Μάλιστα... Μιλούν για ενδοτισμό και όχι για συνειδητή πολιτική υπέρ του κεφαλαίου για να βγει από την κρίση. Μιλούν για δημοψήφισμα, για έξοδο από την Ευρωζώνη και όχι αποδέσμευση από την ΕΕ, άρα δεν την αμφισβητούν. Ανέξοδοι επομένως λεονταρισμοί, αφού για την ταμπακέρα ούτε λέξη. Και η ταμπακέρα είναι η ιδιοκτησία των καπιταλιστών και η εξουσία τους. Δεν τα αμφισβητούν. Οι αστοί όμως θέλουν τα μέτρα των μνημονίων, θέλουν την ευρωένωση, θέλουν το λαό υποταγμένο. Γι' αυτό και κανείς απ' όσους δεν αμφισβητούν τα μονοπώλια και την εξουσία τους δεν μπορεί να αμφισβητήσει τίποτα απ' όσα τους συμφέρουν. Ισα ίσα με τις αντιεπιστημονικές τους αναλύσεις για την κρίση, την οποία δήθεν προκάλεσε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, με τις εκτιμήσεις τους περί δήθεν κατοχής, αποπροσανατολίζουν το λαό από το κύριο, αυτό που φοβίζει τους αστούς, απ' την οργάνωσή του, την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια για την κοινωνικοποίησή τους. Αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων δεν θέλουν. Γι' αυτό και ρητορεύουν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ως το ΛΑ.Ο.Σ. και τους Καζάκη - Παπαθεμέλη, ακόμα και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ περί σωτηρίας του έθνους από τους ενδοτικούς. Για την οποία μάλιστα ο Καζάκης είχε φτάσει να ζητήσει μέχρι και επέμβαση του στρατού και της αστυνομίας! Κανείς τους δεν λέει ότι θα σωθεί ή ο λαός ή το κεφάλαιο. Αντικειμενικά τους νοιάζει η σωτηρία του κεφαλαίου, η διαιώνιση της εκμετάλλευσης.
***
Δεν είναι ενιαίο το συμφέρον των εργατών και των επιχειρηματιών, όπως επιχειρούν να συγκαλύψουν αυτές οι δυνάμεις κάτω από την ομπρέλα του «εθνικού», εγείροντας μάλιστα και κινδύνους αντιδραστικοποίησης των εργαζομένων και συμπόρευσης με ακροδεξιά, εθνικιστικά στοιχεία, κάτω από συνθήματα όπως «ο λαός απαιτεί οι προδότες στο σχοινί», «δόξα και τιμή στον άγνωστο στρατιώτη, κρεμάλα και σχοινί στον Γιώργο τον προδότη», «προδότες πουλημένοι, η Ελλάδα δεν πεθαίνει», με τα οποία καλούσε το ΕΠΑΜ Αγ. Παρασκευής σε διαδήλωση στους δρόμους της πόλης.
Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ο Καζάκης αναλώνεται σε ένα εμετικό υβρεολόγιο και σε μια ασφαλίτικου τύπου επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ. Κάνει ωμό αντικομμουνισμό, είτε με βρώμικες προσωπικές επιθέσεις, σε στελέχη του Κόμματος, είτε χαρακτηρίζοντας την ΚΕ του ΚΚΕ χειρότερη και από την ασφαλίτικη του Μανιαδάκη. Φαίνεται ξέρει από τέτοιες άθλιες μεθόδους των πιο σκοτεινών περιόδων της Ιστορίας... Και ο αντικομμουνιστικός οχετός που ξερνά είναι «προσόν» στο βιογραφικό που καταθέτει στην άρχουσα τάξη για να της είναι χρήσιμος.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/4/12, 7:12 μ.μ.

    Πετυτχημένη φωτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η φώτο είναι δανεισμένη απο το blog "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ"

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/4/12, 9:27 μ.μ.

    Όσοι κατά καιρούς παριστάνουν τους ανεξάρτητους και τους ακομμάτιστους είναι οι ΠΙΟ εξαρτημένοι και κομματικοποιημένοι - ταγμένοι να υπηρετούν σαν υπηρέτες γαλέρας τα αφεντικά τους, το μεγάλο κεφάλαιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή