Σελίδες

6 Απρ 2012

Το ΔΝΤ ζητάει υπερψήφιση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Ωμή και απροκάλυπτη συνδρομή στην επιχείρηση χειραγώγησης της λαϊκής ψήφου
Με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο, το ΔΝΤ παρεμβαίνει προεκλογικά για να ενισχύσει τους εκβιασμούς της ντόπιας πλουτοκρατίας για υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενθαρρύνοντας μάλιστα τη μετεκλογική συνεργασία τους.
«Είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δώσει ρητές διαβεβαιώσεις για τη συνέπειά τους στους στόχους του προγράμματος που έχουν τεθεί. Αυτούς τους στόχους πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας. Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους σε αυτούς τους στόχους. Αυτό που είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να κερδίσουν από τον ελληνικό λαό την εντολή να προχωρήσουν και να επιτύχουν αυτούς τους στόχους»,
δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζ. Ράις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «οι εκλογές δημιουργούν όντως μια αβεβαιότητα για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών», επισημαίνοντας για «ξεκάρφωμα» ότι «η αβεβαιότητα είναι πάντα παρούσα, όταν μια χώρα πραγματοποιεί εκλογές, έτσι δεν είναι κάτι το ειδικό για την Ελλάδα». Επί της ουσίας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έρχεται να προστεθεί στους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου σε Ελλάδα και ΕΕ, που πέφτουν σαν τα κοράκια στο λαό για να τον σύρουν με εκβιασμούς και τρομοκρατία στην κάλπη, προκειμένου να διασφαλίσουν τη σταθερότητα του αστικού συστήματος και τη συνέχιση των μέτρων υπέρ της πλουτοκρατίας.
Το γεγονός εξάλλου ότι το ΔΝΤ θεωρεί αναγκαία και τη δική του παρέμβαση, προκειμένου να νοθευτεί η λαϊκή ψήφος, δείχνει τη μεγάλη ανησυχία των αστών για τη λαϊκή δυσαρέσκεια που μεγαλώνει στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο αυτή να εκφραστεί στην κάλπη με τσάκισμα των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ενίσχυση του ΚΚΕ.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/4/12, 2:02 μ.μ.

    Αλ. Παπαρήγα:
    «Μόλις τώρα με ενημέρωσαν για τις δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Στην Ελλάδα, λέει, τα κόμματα που εμπιστεύεται το ΔΝΤ για τη διακυβέρνηση της χώρας είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Και κάλεσε τον ελληνικό λαό να τα υπερψηφίσει. Καταλαβαίνετε ότι εμείς αισθανόμαστε πολύ μεγάλη τιμή και αξιοπρέπεια, γιατί δε συμπεριλαμβανόμαστε στα κόμματα που το ΔΝΤ λέει ότι πρέπει να τα ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί το ΔΝΤ - είναι με το μέρος του ελληνικού λαού; - ή η ΕΕ ή οι άλλοι παράγοντες βγαίνουν ανοιχτά και λένε, ψηφίστε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. `Η εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση που πρέπει να δημιουργηθεί μετά τις εκλογές πρέπει να είναι κυβέρνηση η οποία θα υλοποιήσει όλες τις αποφάσεις. Είναι φανερό γιατί.
    Κοιτάξτε, εμείς δεν το εκλαμβάνουμε αυτό απλά σαν μια εξωτερική επέμβαση προς τον ελληνικό λαό. Στην πραγματικότητα, έτσι κάνουν οι σύμμαχοι, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η ΕΕ, αυτή είναι η τρόικα. Παρεμβαίνουν για να στηρίξουν όχι στενά τα συμφέροντα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης στην Ελλάδα. Τα συμφέροντα των ισχυρών επιχειρηματιών, παντού. Στη βιομηχανία, στη ναυτιλία, στις τράπεζες, στο εμπόριο, στην αγροτική παραγωγή. Συμπεριφέρονται ως σύμμαχοι.
    Μπορεί κάποιος να καταλάβει γιατί το ΚΚΕ υποστηρίζει μία και μοναδική συμμαχία: Τη συμμαχία εκείνη που ενώνει τα συμφέροντα των εργατοϋπαλλήλων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ανεξάρτητα με ποιες εργασιακές σχέσεις δουλεύουν, με τα συμφέροντα των μικρών παραγωγών, των μικρών επιχειρηματιών. Εμείς αυτή την κοινωνική συμμαχία αναγνωρίζουμε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/4/12, 2:40 μ.μ.

    Θα τολμήσουν να το πράξουν άραγε;
    AΝΑΒΟΛΗ ΕΚΛΟΓΩΝ Την αποκάλυψη την έκανε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Ελένη Καλογεροπούλου με ρεπορτάζ απο 'μέσα'. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να σχηματίσουν συγκυβέρνηση ούτε ενώνοντας τις δυνάμεις τους παρά τον άθλιο εκλογικό νόμο των 50 εδρών bonus για το πρώτο κόμμα και πλεόν οι πιέσεις της Τρόικας για αναβολή των εκλογών είναι παραπάνω απο έντονες.

    Η εντολή της Τρόικας για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με 160 βουλευτές είναι ξεκάθαρη και την έχουν αποδεχτεί και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος ασχέτως το τι λένε στους ψηφοφόρους τους. Το θέμα είναι οτι η Τρόικα δεν θέλει να ρισκάρει μη εκλογή των δυο μεγάλων κομμάτων και προτιμά να αναβληθούν οι εκλογές!

    Θα τολμήσουν να το πράξουν άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή