Σελίδες

13 Απρ 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ», Πλημμύρισε αλληλεγγύη για αγωνιστική «Ανάσταση»


Πλημμύρισε «πασχαλινή» αλληλεγγύη χτες η πύλη του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», όπου οι απεργοί χαλυβουργοί είδαν και πάλι μπροστά στις γιορτινές μέρες ότι δεν είναι μόνοι τους 5,5 μήνες τώρα που διαρκεί η μεγαλειώδης απεργία τους.
Από νωρίς χτες το πρωί, στην πύλη του εργοστασίου έφτανε συγκινητικά και με ορμή η έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα τους από παντού. Σωματεία, φορείς και κυρίως απλοί άνθρωποι που, αντιλαμβανόμενοι τη μεγάλη σημασία του αγώνα που έχει ο αγώνας των χαλυβουργών φρόντισαν να τον στηρίξουν ο καθένας με το δικό του τρόπο και με μοναδικό όρο να συνεχίσουν μέχρι τη νίκη.
Ετσι, μπροστά στις γιορτές οι χαλυβουργοί προετοιμάζονται αποφασισμένοι να κάνουν και «Ανάσταση» στο αγωνιστικό τους πόστο, στην πύλη του εργοστασίου μαζί με τις οικογένειές τους και έχουν καλέσει την Κυριακή του Πάσχα εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα να βρεθούν και να γιορτάσουν μαζί τους.
Στα πλαίσια αυτά χτες το πρωί αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, παρέδωσε την τέταρτη δόση χρημάτων ύψους 25.200 ευρώ από τα χρήματα που μάζεψαν σωματεία, Ομοσπονδίες, ΕΚ, απλοί εργαζόμενοι,
συμμετέχοντας στην οικονομική εξόρμηση του σωματείου των χαλυβουργών. «Είναι η αλληλεγγύη του κόσμου από το υστέρημά του για να κρατηθεί αυτή η ηρωική απεργία που για 165 μέρες τώρα έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και όλο το κόσμο. Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Θα τους γονατίσουμε δε θα μας γονατίσουν», τόνισε ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου, ευχαριστώντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ παραδίδει την οικονομική βοήθεια στο σωματείο των χαλυβουργών
Και η συγκίνηση μεγάλωσε όταν το σωματείο ανακοίνωσε την προσφορά ανώνυμης αγωνίστριας στους απεργούς με ένα ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο έδωσε για την αγορά μεγάλη ποσότητας κρεάτων που θα μοιραστεί σήμερα στις οικογένειές τους. Την ίδια στιγμή, όπως ανακοινώθηκε, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) προσέφερε 5 αρνιά για την κυριακάτικη γιορτή του Πάσχα στο εργοστάσιο, ενώ μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλούσυγκέντρωσαν και παρέδωσαν 410 ευρώ.Στο χώρο του εργοστασίου βρέθηκαν και αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά παραδίδοντας 200 ευρώ και της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας 350 ευρώ. Πολλοί ήταν όμως και οι απλοί ανώνυμοι άνθρωποι που σταμάταγαν χτες στην πύλη του εργοστασίου στηρίζοντας έμπρακτα με κάθε τρόπο τους απεργούς.
Στις 22 Απρίλη η νέα σύσκεψη των κλαδικών σωματείων
Ταυτόχρονα, το σωματείο έστειλε χτες το κάλεσμα σε όλα τα σωματεία μετάλλου της χώρας για τη νέα Πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνει την Κυριακή 22 Απρίλη, στις 11 π. μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας. Σκοπός να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και των βιομηχάνων και να οργανώσουν την πάλη τους συνολικά στον κλάδο.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
Κάλεσμα ξεσηκωμού στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας
Στο σύνολο των εργαζομένων και ιδιαίτερα στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απευθύνονται το σωματείο και η επιτροπή γυναικών των απεργών χαλυβουργών. Σε ανοιχτή επιστολή, μεταξύ άλλων, τονίζουν:
«Μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι η αύξηση των κερδών του Μάνεση και του σιναφιού του. Στόχος τους δεν είναι μόνο οι οικογένειες των χαλυβουργών, αλλά η κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια. Στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν κέρδη. Για τους βιομήχανους δουλεύουν!».
Οι γυναίκες των απεργών, που έχουν σταθεί σημαντικό στήριγμα στην απεργία, απευθύνουν ιδιαίτερο κάλεσμα στις εργαζόμενες γυναίκες, στις άνεργες, στις συνταξιούχες. Εχουν ήδη μοιράσει την ανακοίνωσή τους στις εργαζόμενες μεγάλων εργοστασίων (Παπαδόπουλος, Νεστλέ) και προγραμματίζουν και νέες εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους. Με βάση τη δική τους πείρα καλούν τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας:
«Μη μένετε άπραγες. Μην μένετε κλεισμένες στα σπίτια μετρώντας τη φτώχεια, τους λογαριασμούς, τα χρήματα που δεν φτάνουν. Ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε. Στηρίξτε τον αγώνα των απεργών χαλυβουργών είναι και δικός σας αγώνας. Ενταχθείτε στα σωματεία σας που παλεύουν για τα δικαιώματά σας. Στις γειτονιές, πλαισιώστε τις λαϊκές επιτροπές που διεκδικούν μαχητικά λύσεις για τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών. Γραφτείτε στους γυναικείους συλλόγους και την ΟΓΕ που στηρίζει και παλεύει για τις γυναίκες που υποφέρουν.
Εμείς οι μανάδες έχουμε ένα χρέος.
Να στηρίξουμε και να παλέψουμε για τα παιδιά μας. Να μην τους παραδώσουμε ένα μέλλον βάρβαρο και σκοτεινό. Να μη ζήσουν χειρότερα από εμάς.
Η δική μας αγωνιστική στάση θα είναι η πιο μεγάλη κληρονομιά για τα παιδιά μας, το πιο ακριβό πτυχίο που θα έχουν για εφόδιο, το πιο λαμπρό παράδειγμα.
Ολοι στον αγώνα, η νίκη θα είναι δύσκολη αλλά θα είναι δική μας»!

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η ενίσχυση των χαλυβουργών είναι χρέος του λαού απέναντι στα παιδιά του!
Με χτεσινή του ανακοίνωση, καλεί σε ακατάπαυστη ενίσχυση της έμπρακτης αλληλεγγύης των απεργών
Σε χτεσινό του δελτίο Τύπου, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σημειώνει:
«Tο ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τις επιτροπές αγώνα σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς, τις λαϊκές επιτροπές, να συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά, την οικονομική εξόρμηση που έχει κηρύξει το Σωματείο των Χαλυβουργών για την ενίσχυσή τους, που επί 6 μήνες συνεχίζουν την απεργία τους.
Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας δίνουν μια σκληρή μάχη, έναν αγώνα που αφορά όλη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Εσπασαν το φόβο και την τρομοκρατία, την απειλή της πείνας. Ακολουθούν το δρόμο που θα ήθελαν να έχουν ακολουθήσει πολλοί περισσότεροι.
Στην πύλη της Χαλυβουργίας συγκρούονται δύο κόσμοι: Από τη μια οι βιομήχανοι με τους ανθρώπους τους, την κυβέρνησή τους, που θέλουν να βάλουν τους εργάτες μέσα στα εργοστάσια με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα. Από την άλλη οι εργάτες που παλεύουν για τη ζωή και το ψωμί των παιδιών τους και στηρίζονται στον κάθε εργάτη, νέο, άνεργο.
Χρειάζεται ακατάπαυστα να δυναμώσει η αλληλεγγύη κυρίως με οικονομική στήριξη, διακινώντας πλατιά το κουπόνι του Σωματείου των Χαλυβουργών, στον εργατόκοσμο, σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο και πολυκατοικία. Είναι χρέος κάθε εργάτη, άνεργου, φτωχού μεροκαματιάρη, της νεολαίας και των γυναικών, των αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς. Είναι χρέος όλου του λαού απέναντι στα παιδιά του.
Δεν είναι μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είναι όλοι οι εργαζόμενοι.
Ενισχύστε οικονομικά τον αγώνα των απεργών χαλυβουργών! Να τους βοηθήσουμε να νικήσουν, γιατί η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργατών.
Ο Αριθμός Λογαριασμού για την Οικονομική εξόρμηση είναι:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
146/762521 - 91
ΠΑΤΟΥΛΙΑΣ ΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου