Σελίδες

16 Μαρ 2012

Να πιάσει τόπο το βόλι της ψήφου


Οι επερχόμενες εκλογές μπορούν να γίνουν όπλο στα χέρια του λαού, με την προϋπόθεση να φτάσει στην κάλπη έχοντας αποτινάξει κάθε ίχνος απ' τα εκφοβιστικά, τρομοκρατικά διλήμματα που θα του θέσουν, αποφασισμένος να τιμωρήσει τους ενόχους για όλα όσα βιώνει και να ενισχύσει καθοριστικά το ΚΚΕ. Να δώσει αποστομωτική απάντηση στο χυδαίο αντικομμουνισμό, αποκαλυπτικό του φόβου της άρχουσας τάξης απέναντι στο ΚΚΕ, στην πρότασή του, στην απήχησή της, «χαστούκι» στους φορείς του. Να διαψεύσει όσους τον θέλουν ηττημένο, παραλυμένο από φόβο και μοιρολατρία.
Ο λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει αν την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχει απέναντί του μια κυβέρνηση ισχυρή, ένα σωστό οδοστρωτήρα που θα κινηθεί να ισοπεδώσει ό,τι του απέμεινε, το ίδιο το εργατικό λαϊκό κίνημα. 'Η αν θα ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, που θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή ενός πιο ισχυρού από τα πριν κινήματος, ώστε να αποτελέσει αυτό δύναμη αποτροπής των χειρότερων που έρχονται, δύναμη ρήξης και ανατροπής, «σκαπανέα» πραγματικών αλλαγών προς όφελος του λαού. 
Οσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ, τόσο πιο αδύναμη η κυβέρνηση της επόμενης μέρας, αυτή που θα κληθεί, με όποια σύνθεση, αλλά σίγουρα με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., όψιμων «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, να υλοποιήσει ένα νέο βάρβαρο πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέες απολύσεις, νέα φοροεπιδρομή στο ήδη πενιχρό εργατικό λαϊκό εισόδημα.
Ο λαός καλείται να γίνει αυτός το φόβητρο για τις δυνάμεις που θέλουν να τον φοβίσουν, να τον εξαθλιώσουν για να σωθούν τα μονοπώλια. Να καταδικάσει εκείνα τα κόμματα που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε ένα προς ένα τα μέτρα που τον οδήγησαν στη φτώχεια και την ανέχεια. Να γυρίσει την πλάτη σε δυνάμεις που στα λόγια διαφωνούν με τα «μνημόνια», στην πράξη όμως δηλώνουν ότι θα «τιμήσουν» την υπογραφή των προηγούμενων κυβερνήσεων. Να απορρίψει προτάσεις όπως αυτές των δυνάμεων του οπορτουνισμού που τον βάζουν να κυνηγάει χίμαιρες, με υποσχέσεις για αναδιαπραγμάτευση των συμφωνηθέντων και ακύρωση των αντιλαϊκών μέτρων, την ώρα που υποβάλλουν τα σέβη τους στην εξουσία των αστών και στην ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία που τα επέβαλαν. Κοροϊδεύουν το λαό για να τον σύρουν από άλλο δρόμο στην ενσωμάτωση στο σύστημα που του ρουφάει το αίμα.
Η ψήφος είναι βόλι. Κανένας άνθρωπος του μόχθου να μην το χαλαλίσει, πολύ περισσότερο να μην το στρέψει εναντίον του. Να το αξιοποιήσει για να τρομοκρατήσει όσους, αφού λεηλάτησαν τη ζωή του, τα δικαιώματά του και την τσέπη του, τώρα τον τρομοκρατούν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός που δείχνει με την πολιτική του πρόταση το ΚΚΕ. Οι εκλογές μπορούν να γίνουν η αφετηρία συγκέντρωσης δυνάμεων που θα τον πορευτούν, παρεμποδίζοντας την νέα κυβέρνηση να προωθήσει αντιλαϊκά μέτρα, διεκδικώντας λύσεις που κοιτάνε μπροστά, προς το μέλλον της εργατικής λαϊκής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου