Σελίδες

21 Μαρ 2012

Τι ετοιμάζουν στις παρελάσεις;


Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται αποφασισμένη να εμποδίσει οποιονδήποτε «προσπαθήσει να διαλύσει την παρέλαση ή να στραφεί κατά των επισήμων». Θα παρέμβουν, επισημαίνεται, διμοιρίες των ΜΑΤ που θα βρίσκονται σε κοντινό σημείο, ενώ έχει δοθεί άδεια για χρήση κλομπ και δακρυγόνων από την Αστυνομία αν υπάρξουν επεισόδια και θα «εφαρμοσθεί δόγμα μηδενικής ανοχής». Αυτές είναι, σημειώνεται, οι εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φοβάται ότι «την Κυριακή θα γίνουν εκτεταμένα επεισόδια σε πολλές παρελάσεις».
Η εντολή που έχει δοθεί σε όλους τους αστυνομικούς διευθυντές της χώρας είναι ότι «καμιά παρέλαση δεν θα διαλυθεί και δεν θα ματαιωθεί ό,τι κι αν επιχειρήσουν ομάδες διαμαρτυρομένων πολιτών. Η αστυνομία αν χρειαστεί θα πρέπει να επιδείξει πυγμή». Ειδικότερα λίγα 24ωρα πριν την παρέλαση θα έχει εκπονηθεί «ένα σχέδιο
επικινδυνότητας κάθε παρέλασης με την καταγραφή ομάδων πολιτών που πιθανόν θα προσπαθήσουν να χλευάσουν τους επισήμους ή να προκαλέσουν επεισόδια». Αυτό περιλαμβάνει προληπτικές συλλήψεις αλλά και την ανάπτυξη σχετικού δικτύου πληροφοριών. Θα υπάρξει ακόμα «ειδικό σχέδιο προστασίας και διαφυγής όσων δίνουν "παρών" στην εξέδρα των επισήμων και γύρω από αυτήν, όπου θα υπάρχει και έλεγχος της πρόσβασης».
Τα σχέδια της αστυνομίας έρχονται σε συνέχεια του καλέσματος που απευθύνουν ποικιλώνυμες οργανώσεις - ανάμεσά τους το «Κέντρο Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» (Δυνάμεις Καταδρομών, Αλεξιπτωτιστών, Πεζοναυτών, ΟΥΚ της Ελλάδας και της Κύπρου) και η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» - για συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αλλού, την ώρα των παρελάσεων, με συνθήματα ενάντια στους «προδότες πολιτικάντηδες» και άλλα. Είναι περισσότερο από φανερό ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του στήνουν σκηνικό προβοκάτσιας και συκοφάντησης του λαϊκού κινήματος, με αφορμή τις παρελάσεις, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες που τις προηγούμενες μέρες έκανε το ΚΚΕ.
Λαϊκή επαγρύπνηση και εγρήγορση για να πέσουν τα σχέδιά τους στο κενό.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/3/12, 4:27 μ.μ.

    Και φυσικά τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό.

    Εμείς θα μαζεύουμε ήλιο στο Θησείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια πως χαρακτηρίζεται αυτός που δεν τον ενοχλεί να τον βρίζουν , χλευάζουν και να τον θεωρούν οτιδήποτε ποιο σιχαμένο και ποταπό υπάρχει αρκεί να μη τους βλέπει ,ακούει και είναι σε ακτίνα ντομάτας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή