Σελίδες

31 Μαρ 2012

Ρατσιστική (φασιστική) δράση εθελοντικών ομάδων


Η ρατσιστική δράση και τα κίνητρα ορισμένων «εθελοντικών ομάδων», που δρουν πλάι στον κρατικό μηχανισμό, βγαίνει στην επιφάνεια με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους χιλιάδες μετανάστες που γεννά ο καπιταλισμός, η μήτρα του εκμεταλλευτικού συστήματος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ανά τον κόσμο με στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την εξαθλίωση των λαών.
Στη Νεάπολη της Κοζάνης, όπου οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν ενάντια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, «παράγοντες» τέτοιων εθελοντικών ομάδων νομίζουν ότι βρήκαν πεδίο δόξης λαμπρό και ξεσπαθώνουν.
Φασίστες ρατσιστές που φορούν την προβιά του «εθελοντή δασοπυροσβέστη» πήγαν στην πύλη του στρατοπέδου και επιχείρησαν να ανοίξουν το πανό τους με το οποίο δήλωναν «Ουστ. Να ξεκουμπιστούν οι βρωμιάρηδες».
 
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη της ΝΔ Στέφανος Τοπαλίδης, προκάλεσε με το απαράδεκτο σχόλιο του: «Κάποιοι κατάφεραν να κάνουν σαπούνι, εγώ με μερικούς έγχρωμους θα κάνω χρωμοσαμπουάν».
Ο συγκεκριμένος «κύριος» είναι πρόεδρος των καταδρομέων και των εθελοντών διασωστών Κοζάνης. Μάλιστα, μαζί με άλλους τρεις, προφανώς ομοϊδεάτες του, θα εκπροσωπήσει τη Λέσχη Εφέδρων στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.
Πίσω από το προσωπείο της «εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς» που λανσάρουν σβήνοντας φωτιές στα δάση ή σώζοντας τους εγκλωβισμένους οδηγούς από τα χιόνια στις εθνικές οδούς, κρύβεται το αυγό του φιδιού που ζεσταίνουν στον κόρφο τους.
Αναδεικνύονται σε παράγοντες της κοινωνικής ζωής για να αναλάβουν δράση την κατάλληλη ώρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, την ώρα που ο εργαζόμενος λαός παλεύει να σωθεί από το θεριό της εξαθλίωσης και της ανεργίας, έρχονται να τον αποπροσανατολίσουν κρύβοντας ποιος πραγματικά φταίει για τα δεινά του. Και του δείχνουν ως υπαίτιους της φτώχειας του, τους εξαθλιωμένους μετανάστες πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου