Σελίδες

31 Μαρ 2012

Κινητοποίηση σήμερα στα διόδια όλης της χώρας


Στα διόδια σε όλη τη χώρα θα βρεθούν σήμερα, Σάββατο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ και με κινητοποίηση θα «ανοίξουν» τους σταθμούς απαντώντας στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία και τη λαϊκή πάλη για την κατάργηση των διοδίων με ποινές φυλάκισης.
Στόχος της κινητοποίησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αγώνας: «Για να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να αποκρούσουμε την τρομοκρατία. Να βάλουμε τέλος στη ληστεία του λαού απ' την πλουτοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ενωση».
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με διάταξη (άρθρο 143) του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών, που συζητείται στη Βουλή, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης από 3 έως 6 μήνες σε όσους πραγματοποιούν κατάληψη στους σταθμούς διοδίων στους αυτοκινητόδρομους ή παρεμποδίζουν τη λειτουργία τους. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να θωρακίσει τα κέρδη των ιδιωτικών ομίλων που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους, με τις περιβόητες συμβάσεις που
ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., και να αποτρέψει όσους αγωνίζονται ενάντια στα χαράτσια, που αυξήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατά 400% έως και 500% σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι σε συνδυασμό του νέου νόμου με παλιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις, όσοι αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι των διοδίων θα πρέπει σε διάστημα 15 ημερών, αφού λάβουν σχετική ειδοποίηση από τις ιδιωτικές κοινοπραξίες, να πληρώσουν το 20πλάσιο του τιμήματος. Στην αντίθετη περίπτωση οι κοινοπραξίες μπορούν να κινηθούν δικαστικά εναντίον τους. Επίσης, προβλέπεται αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας, καθώς και πρόστιμο 200 ευρώ.
Με ανακοίνωσή τους ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ, μεταξύ άλλων, τονίζουν:
«Οσο η ληστεία σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων μεγαλώνει αυξάνοντας τα διόδια και τις τιμές τους, τόσο πιο προκλητικοί γίνονται. Τώρα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ επιχειρεί με την καταστολή να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία και λαϊκή πάλη για την κατάργηση των διοδίων. Εχουν καταθέσει τροπολογία στη Βουλή που προβλέπει ποινές φυλάκισης για όσους κλείνουν τα διόδια και βαριά πρόστιμα για όσους δεν τα πληρώνουν!
Κανείς δεν πρέπει να τους φοβηθεί. Αντίθετα, πρέπει να πεισμώσουμε και να τους απαντήσουμε με οργάνωση της πάλης μας, για να αποκρούσουμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και να την ανατρέψουμε. Να τους τιμωρήσουμε με την ψήφο μας στις εκλογές.
Προχωράμε πιο αποφασιστικά στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, στον κλάδο, στη συνοικία. Για να βάλουμε τέλος στις θυσίες για την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, στην άγρια ληστεία που μας επιβάλλουν κυβέρνηση, μεγαλοκατασκευαστές με τα διόδια, με τα χαράτσια, με τα νέα φορολογικά βάρη που φέρνουν για να αυξήσουν ακόμα πιο πολύ τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών που έχουν συσσωρεύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια από την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Γι' αυτό εκβιάζουν και απειλούν το λαό με καταστροφή, αν δεν υποταχθούμε στα βάρβαρα μέτρα τους και στα ακόμα χειρότερα που θα φέρουν μετά τις εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου